Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ανακρούει πρύμνα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν, αναφορικά με τηνσυμφωνία του στην κατάργηση του ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, ενώ με χθεσινή επιστολή του στην aftodioikisi.gr το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) του οποίου πρόεδρος είναι ο κ. Πατούλης εξηγεί τους λόγους που οι προσλήψεις δεν πρέπει να περνούν από τη «βάσανο» του ΑΣΕΠ, τονίζοντας ότι «οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ είναι ιδιαίτερα γραφειοκρατικές και χρονοβόρες κι αυτό τις περισσότερες φορές αποτελεί εμπόδιο στην εκτέλεση του έργου μας», σήμερα ο κ. Πατούλης με δήλωσή του υποστηρίζει ότι «το ΑΣΕΠ διασφαλίζει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στις προσλήψεις προσωπικού των Δήμων»!
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι «ποτέ δεν τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του ΑΣΕΠ για τους Δήμους»! Μάλιστα κατηγορεί την aftodioikisi.gr ότι «ο τίτλος της ανάρτησης είναι παραπλανητικός» και ότι αναφέρει ψευδώς ότι «δήθεν τάσσεται υπέρ της κατάργησης του ΑΣΕΠ», όταν η επιστολή του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. του οποίου είναι πρόεδρος είναι σαφής. Εκτός κι αν, πλέον, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ από τις τόσες θέσεις προέδρου που κατέχει έχει… ξεχάσει ότι είναι και πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δίκτυου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας.
Αναλυτικά η ανακίνωση του κ. Πατούλη:
Με αφορμή το περιεχόμενο ανάρτησης στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, στην οποία ψευδέστατα αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης δήθεν τάσσεται υπέρ της κατάργησης του ΑΣΕΠ, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε ότι:
  1. Ποτέ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δεν τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του ΑΣΕΠ για τους Δήμους.
  2. Το ΕΔΔΥΠΠΥ, ως δίκτυο 187 Δήμων και εθνικός εκπρόσωπος της χώρας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οφείλει να λειτουργεί με ευέλικτο και αποτελεσματικό τρόπο. Και όχι με βάση το μοντέλο λειτουργίας του Δημοσίου. Η ανάγκη αυτή σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η Αυτοδιοίκηση, μέσω του Προέδρου της ΚΕΔΕ, ζητά την κατάργηση του ΑΣΕΠ.
Με βάση τα παραπάνω,
Ο τίτλος της ανάρτησης είναι παραπλανητικός και δεν απηχεί τη θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου.
Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού θεωρεί το ΑΣΕΠ εγγύηση για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού των Δήμων.
Να σημειωθεί ότι χθες ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε σφοδρή αντιπαράθεση με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ο οποίος μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του τόνισε χαρακτηριστικά: «Ιδού λοιπόν ποιος ήταν πίσω από την κατάργηση του ΑΣΕΠ στους Δήμους. Αυτοακαλύφθηκε μόνος του ο κ Πατούλης. Είναι πλέον υποχρέωση του κ.Μητσοτάκη να πάρει θέση.  Καλύπτει ή όχι την πολιτική Πατούλη για την κατάλυση της αξιοκρατίας στην αυτοδιοίκηση;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ




 ΠΗΓΗ




Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης