Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015



Είναι πολύ σημαντικό το έργο που επιτελείται σε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα  από μια μερίδα ανθρώπων που δεν υπολογίζουν κούραση ταλαιπωρία και ωράριο προκειμένου να βρεθούν κοντά σε απροστάτευτα πλάσματα που τους έχουν ανάγκη εντός αλλά και εκτός Ηλιούπολης  

Για την βοήθεια λοιπόν αυτού του κόσμου στο έργο που επιτελούν μιλήσαμε με κατ ιδίαν αρμόδιο του Δήμου  κ Κώστα Καλούδη  ο οποίος μας είπε:
  Το τελευταίο 6μηνο πολλά έχουν γίνει στο κομμάτι που αφορά την Φροντίδα των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς στο Δήμο Ηλιούπολης.
Από τον Οκτώβρη, όταν και ανέλαβε σαν Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημάρχου ο κ. Κώστας Καλούδης το τομέα αυτό και αφού συζήτησε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  προγραμματίστηκαν και έγιναν αρκετές κινήσεις ουσίας:
1.       Ανακατασκευάστηκε, ο μέχρι πρότινος χώρος φύλαξης  των αδέσποτων, παίρνοντας νέα όψη, πιο λειτουργική και πιο ασφαλής τόσο για τα ζώα, όσο και για τους εθελοντές που ασχολούνται με την φροντίδα τους.
2.       Πληρώθηκαν όλες οι οφειλές για το έτος του 2014 που αφορούσαν την σύμβαση συνεργασίας με κτηνιάτρους της πόλης.
3.       Ορίστηκαν νέες επιτροπές τόσο η 5μελη που ασχολείται με το προγραμματισμό (περισυλλογή, περίθαλψη, φροντίδα), όσο και η 3μελης που θα συγκαλείται εφόσον έχουμε περίπτωση που αφορά την ευθανασία κάποιου αδέσποτου, και
4.       Είναι στη τελική φάση υπογραφής η σύμβαση για το 2015 μεταξύ Δήμου και Κτηνιάτρων, αλλά και με την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (ΖΕΗΛ) , των οποίων η συνεισφορά των εθελοντών της είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη και καταλυτική.
Ερωτηθείς ο κ ΚΑΛΟΥΔΗΣ για το πώς βλέπει πλέον αυτόν τον ιδιαίτερης ευαισθησίας τομέα και τον τρόπο λειτουργίας του μας είπε: «Όλα ξεκίνησαν όταν με την επανεκλογή μας στη Διοίκηση του Δήμου ο Δήμαρχος Β. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ θέλησε να μοιράσει νέες αρμοδιότητες σε εμάς τους Συμβούλους. Δέχθηκα με ιδιαίτερη χαρά να αναλάβω αυτό τον τομέα καθότι και εγώ ο ίδιος αγαπώ τα ζώα αφού και σκύλο συντροφιάς έχω, αλλά και γάτες αυλής που φροντίζω. Όταν δε διαπίστωσα ευθύς εξαρχής, ότι για πάρα πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει ουσιαστικά πράγματα, τότε το είδα και σαν πρόκληση. Αφού χρειάστηκε  λίγος καιρός για να βρεθεί κοινός κώδικας επικοινωνίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τελικά σήμερα μπορούμε να μιλάμε ότι το αύριο θα είναι μια καλύτερη μέρα. Στο ρεπορτάζ σας αναφερθήκατε στις πρώτες κινήσεις που έγιναν και έπεται συνέχεια. Βέβαια δεν επαναπαυόμαστε και θα προσπαθήσω ώστε να κινηθούν τα πράγματα μέσα σε πνεύμα κατανόησης, ειλικρίνειας και αλληλεγγύης, όπως εξάλλου έπραξα και στην διετή παραμονή μου ως Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ηλιούπολης στη προηγούμενη θητεία.» 

 Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ


Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα από τα Νέα



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης