Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014


Επειδή συνεχίζονται οι απροκάλυπτες συκοφαντικές επιθέσεις κατά της Δημοτικής Αρχής, με μοναδικό σκοπό την παραπληροφόρηση των δημοτών, προς άγραν ψήφων, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας, σχετικά με την ανακοίνωση περί δήθεν «διασπάθισης» δημοσίου χρήματος στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.


Κατ’ αρχάς να θυμίσουμε, ότι το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης λειτούργησε ως αυτόνομο Ν.Π.Δ.Δ. ουσιαστικά από την 1/1/2012, μετά από απόφαση του υπουργού Εσωτερικών (Αύγουστος 2011), με την οποία εξαιρέθηκε από τις καταργήσεις Ν.Π.Δ.Δ., κατόπιν ενεργειών της Δημοτικής Αρχής. Για το έτος 2012, επιχορηγήθηκε από τον Δήμο, με 42.000 ευρώ, τα οποία κάλυψαν ως επί το πλείστον οφειλές της προηγούμενης δημοτικής αρχής προκειμένου να βγει από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ στον οποίο είχε μπει εξαιτίας αυτών των οφειλών. Το 2013 η επιχορήγηση ανήλθε στο ποσό των 50.000 ευρώ και λόγω της χρηστής οικονομικής διαχείρισης κατάφερε να έχει στο τέλος του έτους ταμειακό διαθέσιμο ύψους 33.200 ευρώ.
Όσον αφορά τώρα στην «κατηγορία» περί δήθεν «διασπάθισης» δημοσίου χρήματος, τον Αύγουστο του 2013, οπότε ανατέθηκε σε εταιρία ο καθαρισμός των χώρων του Μουσείου και λοιπών χώρων, έναντι του ποσού των 15.365€ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ, η αλήθεια είναι ότι η εταιρία απασχόλησε έξι (6) εργαζόμενους, για τέσσερις μήνες, στους οποίους κατέβαλε φυσικά όλες τις νόμιμες αμοιβές, συν τα νόμιμα επιδόματα, ενώ στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και όλα τα αναγκαία λοιπά έξοδα, για την εκτέλεση του έργου. Σημειωτέον δε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολήθηκαν όχι μόνο για τον καθαρισμό του Μουσείου, αλλά και του κτιρίου που στεγάζεται το Ελεγκτικό Συνέδριο, του Δημοτικού Θεάτρου, καθώς επίσης και λοιπών χώρων του Δημαρχείου, λόγω απουσιών του τακτικού προσωπικού καθαριότητας. Παράλληλα καθαρίστηκε και τακτοποιήθηκε το υπόγειο του Μουσείου στο οποίο, ως γνωστόν, φυλάσσεται όλο το αρχείο του Δήμου, και καλύφθηκαν οι ανάγκες, μέχρι να τοποθετηθεί στις υπηρεσίες του Δήμου το προσωπικό που προσλήφθηκε μέσω ΟΑΕΔ για 5μηνη απασχόληση, από τον Ιανουάριο 2014 και έπειτα, δεδομένου ότι το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης δεν απασχολεί προσωπικό καμίας κατηγορίας ή κλάδου, και αρκετές φορές είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση των αναγκών του από το προσωπικό του Δήμου.
Κατόπιν αυτών είναι προφανές, ότι καμία «διασπάθιση» δημοσίου χρήματος δεν έγινε, αντίθετα τηρήθηκε πλήρως η νομιμότητα, και το ποσό που καταβλήθηκε αντιστοιχεί απολύτως στις παρασχεθείσες υπηρεσίες.
Τα παραπάνω αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά τις προθέσεις αυτών που επιχειρούν με ψεύδη και συκοφαντίες να δημιουργήσουν εντυπώσεις, και να υφαρπάξουν την ψήφο των δημοτών. Η Δημοτική Αρχή έθεσε από την αρχή σαν πρώτη της προτεραιότητα την χρηστή διαχείριση και αξιοποίηση των οικονομικών πόρων του Δήμου, προκειμένου να επιτυγχάνεται κατά το μέγιστο δυνατό η ικανοποίηση των αναγκών των συμπολιτών μας, και στα 3 χρόνια, που βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου, κατόρθωσε να τον εξυγιάνει οικονομικά, απαλλάσσοντάς τον από τα δυσβάσταχτα χρέη που κληρονόμησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αλλά και να πραγματοποιήσει πολλά και σημαντικά έργα, και μάλιστα κρατώντας όχι μόνο σταθερά τα δημοτικά τέλη, αλλά και απαλλάσσοντας από την υποχρέωση καταβολής τους μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσει απερίσπαστη, για την ολοκλήρωση του έργου που έχει αναλάβει.


 Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης