Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014


Τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών του 1821, η Ιωνική Πολιτιστική Στέγη Ηλιούπολης διοργάνωσε και φέτος λαμπρή εκδήλωση μνήμης στην αίθουσα θεάτρου του Δημαρχιακού Μεγάρου, το Σάββατο 22 Μαρτίου, 2014 παρουσία πλήθους συνδημοτών μας, μελών και φίλων του Συλλόγου.






Κεντρικός ομιλητής της ετήσιας εκδήλωσης ήταν ο κ. Σταύρος Σταύρου, φιλόλογος - συγγραφέας και Γενικός Γραμματέας της 'Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Στην ομιλία του με θεματικό τίτλο «Η συμβολή της Κύπρου στον απελευθερωτικό αγώνα του '21», ο κ. Σταύρου ανέτρεξε στις σελίδες της Ιστορίας τονίζοντας στην ανάλυσή του τη ζωτικής σημασίας συνεισφορά των Κυπρίων στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Φωτίζοντας άγνωστα ιστορικά στοιχεία – ντοκουμέντα, με λόγο που συγκίνησε και αφύπνισε μνήμες, ο προσκεκλημένος καθηγητής τεκμηρίωσε αυτό, που η ιστορική έρευνα δεν έχει καταφέρει έως σήμερα επαρκώς να αναδείξει: το γεγονός ότι η Μεγαλόνησος συνέβαλε πολυπλεύρως τόσο στην προπαρασκευή όσο και στην εξέλιξη της ελληνικής Επανάστασης.


Στη σημασία του ιστορικού προσκλητηρίου της εθνικής παλιγγενεσίας στάθηκε η πρόεδρος της Ιωνικής Στέγης, κα. Αργυρώ Πίκουλα, υπενθυμίζοντας πως συνιστά υποχρέωση όλων ημών να ξεφυλλίζουμε τις σελίδες της Ιστορίας – κυρίως δε εκείνες,  που είναι λιγότερο γνωστές και να «βαπτιζόμαστε» στο πάντα επίκαιρο μήνυμα της 25ης Μαρτίου: Υψηλό εθνικό φρόνημα και ζωντανή αγωνιστική συνείδηση για την αποτίναξη της σκλαβιάς κάθε μορφής και την κατάκτηση της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας. Όπως η ίδια σημείωσε: «Η 25η Μαρτίου, ημέρα διπλής επετείου, της Εθνεγερσίας του ΄21 και του χαρμόσυνου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χαράζει στην ψυχή μας μόνο διδάγματα εθνικής ομοψυχίας και θρησκευτικής πίστης προτρέποντάς μας σε διαρκή αφύπνιση για τη διατήρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά και τη διαφύλαξη των παραδόσεων, των αξιών και των ιδανικών εκείνων, που συνθέτουν μία κοινωνία η οποία επιθυμεί να έχει και παρόν και μέλλον». Πάγια υποχρέωση της Ιωνικής Πολιτιστικής Στέγης Ηλιούπολης, πρόσθεσε η κα. Πίκουλα, είναι να αναφέρεται στην Ιστορία ολόκληρου του Ελληνισμού, από τη Θράκη έως τον Πόντο και από τα παράλια της Μικράς Ασίας μέχρι την Κύπρο.
Θερμό ήταν το χειροκρότημα που απέσπασαν τα νεανικά χορευτικά τμήματα της Ιωνικής Στέγης τα οποία πλαισίωσαν καλλιτεχνικά την επετειακή εκδήλωση με τραγούδια και χορούς της Κύπρου και των παραλίων της Μικράς Ασίας υπό την επιμέλεια του του χοροδιδάσκαλου κ. Βασιλείου Ασλανίδη. Ενθουσιώδης όμως ήταν και η συμμετοχή των μικρότερων χορευτών μας από τις μαθητικές ομάδες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, που με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση.
Να σημειωθεί, ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά, σύσσωμα τα μέλη του Συλλόγου αποφάσισαν αντί κατάθεσης στεφάνου στην εκδήλωση εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη, να προσφέρουν χρηματικό ποσό προς ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου Ηλιούπολης και των ξεχωριστών μαθητριών και μαθητών του. 
                                








Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 σφηα σδω άφηγφ΄

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ






















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης