Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Αυτό που  «κατεδαφίζεται»  στο Ελληνικό είναι το δικαίωμα του λαού να έχει πρόσβαση και να απολαμβάνει ένα έργο που θα υπηρετεί τις δικές του ανάγκες. Οι μόνοι που μπορούν να πανηγυρίζουν είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που προχωρούν απρόσκοπτοι στα σχέδιά τους.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλαν με κάθε τρόπο ώστε να υλοποιηθεί ένας από τους μεγαλύτερους στόχους του κεφαλαίου, που είναι η ενίσχυση της περιοχής της Νότιας Αθήνας και συνολικά του λεκανοπεδίου της Αττικής ως τουριστικού πόλου, με υποδομές πολυτελείας, μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού σήμερα.

 

Η επένδυση στο Ελληνικό εντάσσεται στους συνολικούς σχεδιασμούς για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής, με την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, την πώληση της Μαρίνας του Αλίμου, τη δημιουργία της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» όπως την ονομάζουν.

 

Ένα τουριστικό συγκρότημα πολυτελείας, με καζίνο, ουρανοξύστες ύψους 200 μ., Εμπορικά Κέντρα, στην ουσία μια νέα κλειστή πόλη μέσα στην πόλη. Αυτή η νέα πόλη θα αφορά υψηλά εισοδήματα με 10.000 νέες πολυτελείς κατοικίες που θα συμπαρασύρει τον χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής εκ διώχνοντας μακροπρόθεσμα εργατικά λαϊκά στρώματα από την περιοχή, τσακίζοντας μικροεπαγγελματίες.

 

Η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου που  διαφημίζει η κυβέρνηση στο κέντρο της επένδυσης, με 668 στρέμματα υψηλού πράσινου από τα 2.000 που προβλέπονται, θα αποτελέσει το  «πράσινο προαύλιο» για να διατηρηθεί το  υψηλό τίμημα σε κατοικίες και υποδομές.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα και τις δυνάμεις τους στην Τοπική Διοίκηση, παρουσιάζουν τα επενδυτικά σχέδια στο Ελληνικό και σε όλο το παραλιακό μέτωπο ως μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης στην περιοχή! Προσπαθούν να ξεγελάσουν το λαό και να τον πείσουν ότι από τέτοιες επενδύσεις μπορούν να βγουν τάχα κερδισμένοι μαζί με τους επιχειρηματικούς ομίλους και οι εργαζόμενοι.

 

Προπαγανδίζουν τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε κάθε φάση υλοποίησης του έργου, από την κατασκευή έως την πλήρη λειτουργία του. Την ίδια ώρα που μιλάνε για θέσεις εργασίας, παίρνουν μέτρα που κατακρεουργούν τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, με την κατάργηση των ΣΣΕ, τη μείωση μισθών, την εντατικοποίηση της εργασίας, την απλήρωτη δουλειά, την ένταση της καταστολής κλπ.

 

Το ερώτημα δεν είναι λοιπόν αν και πόσες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν, αλλά με τι όρους και δικαιώματα θα δουλέψουν οι εργαζόμενοι.

 

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των εργαζομένων στον Τουρισμό που όλα αυτά τα χρόνια από τη μία αντίκριζαν τους εκατομμύρια τουρίστες και τα δεκάδες δισεκατομμύρια κέρδη και από την άλλη βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, τα δεκάδες ατυχήματα, τις άθλιες συνθήκες εργασίας. Είναι αυτοί που στις πλάτες τους στήθηκε και αναπτύχθηκε το «θαύμα του Τουρισμού» και σήμερα βρίσκονται στην αναστολή, στην ανεργία, στην εκ περιτροπής εργασία.

 

Κι όμως σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη και παραγωγή με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Όσο όμως κυριαρχούν τα μονοπώλια αυτές οι δυνατότητες καταστρέφονται και τα πάντα υποτάσσονται στην εξασφάλιση των κερδών τους. Σε αυτό τον δρόμο δεν μπορούν να βρουν διέξοδο οι λαϊκές ανάγκες. Διέξοδο και απαντήσεις στις σύγχρονες προκλήσεις για το περιβάλλον, την φτηνή κατοικία και τα μεγάλα εργατικά λαϊκά προβλήματα μπορεί να δώσει μόνο η λαϊκή πάλη με βάση την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ για την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό.


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ #Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ #FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ



Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης