Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

 του Αρχιμανδρίτου  Σεραφείμ Δημητρίου 

Η εορτή της Αγίας Ταβιθά της ελεήμονος, συγκέντρωσε για μία ακόμη χρονιά τους ευλαβείς πανηγυριστές, στο ομώνυμό της εκκλησάκι του κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων Ηλιουπόλεως.



Τον πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο πρόεδρος του συλλόγου Αγία Ταβιθά αρχιμανδρίτης Διονύσιος Χαμαράκης συμπαραστατούμενος από τους αρχιμανδρίτες Ειρήναρχο Θεοδώρου, εφημέριο στο ναό Αγίου Παύλου όσο ο ναός άνηκε στην Ηλιούπολη και νυν πρόεδρο της Αγίας Τριάδος Χολαργού και Δωρόθεο Σερέτη εκ του Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιουπόλεως, τον πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γκούσκο, στρατιωτικό ιερέα και τον εφημέριο του ναού της Αγίας Ταβιθά, πρεσβύτερο Ιωάννη Καμπουράκη.


Τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Ειρήναρχος, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Ταβιθά έκανε μία ιστορική αναδρομή στην Ηλιούπολη, τους συνοικισμούς της και τα παλιά τοπωνύμια τους αλλά και στους πρώτους ιερείς της, αφορμώμενος από τον ιδρυτή της Αγίας Ταβιθά πρωτοπρεσβύτερο Αντώνιο Μπογατσά. Αναφέρθηκε ονομαστικά και σε άλλους ιερείς της Ηλιουπόλεως, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε εποχές δύσκολες έως τη γερμανική κατοχή, τον εμφύλιο και μετά, στις εποχές της αστυφιλίας, να συντηρήσουν τα παιδιά της Ηλιούπολης και όχι μόνο ενώ κατέληξε λέγοντας ότι δεν έχει γίνει τίποτα στην πόλη για να τιμηθούν αυτοί οι ιερείς. Απευθυνόμενος μάλιστα στους παρόντες δήμαρχο Ηλιουπόλεως και δημοτικούς συμβούλους, πρότεινε την ονομασία ανωνύμου οδού ή πλατείας σε Ιερέων Ηλιουπόλεως.

Ο δήμαρχος, συνεχιζόμενου του Εσπερινού, εισήλθε εις το Άγιο Βήμα και έδωσε υποσχέσεις περί του θέματος.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, πέριξ του οικοδομικού τετραγώνου το οποίο περιλαμβάνει και το κτίριο του γηροκομείου. Στην λιτάνευση συμμετείχε και αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου μετά το πέρας της οποίας, ο πρόεδρος του συλλόγου αρχιμανδρίτης Διονύσιος, αναφέρθηκε στο ιστορικό του γηροκομείου της Αγίας Ταβιθά και στον πρώην δήμαρχο Θεόδωρο Γεωργάκη, επί ημερών του οποίου υλοποιήθηκε η λειτουργία του, ενώ ευχαρίστησε τους πάντες για την παρουσία τους στην εορτή, και την συνδρομή τους στην λειτουργία του γηροκομείου, εν εις και εις τον παρόντα πρώην δήμαρχο Ιωάννη Αναγνώστου, πλέξας εν τέλει το εγκώμιο του νυν δημάρχου Βασίλη Βαλασσόπουλου, για τα αυτονόητα της λειτουργίας του γηροκομείου Αγία Ταβιθά και για το ότι δίνει χρήματα από το Δήμο στα Φιλόπτωχα.


Αμέσως μετά την απόλυση, οι κυρίες του συλλόγου η Αγια Ταβιθα, προσέφεραν τον άρτο, γλυκίσματα και αναψυκτικά σε όλους τους τροφίμους αλλά και τους προσκηνυτές.










ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ # ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ # ΑΓΓΕΛΙΚΗ # ΖΕΡΝΟΥ # ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ # ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης