Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΌΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
Οι τελευταίες εξελίξεις αγκάθι στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Ηλιούπολης  ίσως ένας τέτοιος  τίτλος θα ταίριαζε για να προσδώσει την σημερινή κατάσταση του δήμου.
  


Υπάρχουν φορείς  της πόλης μας που ζητούν διαφάνεια μετά τα τελευταία γεγονότα.
Ο λόγος για τις αποχωρήσεις από το Δημαρχιακό θώκο  βασικών στελεχών του συνδυασμού αλλά κυρίως η ανοιχτή επιστολή Γιώργου Χατζηδάκη που αναφέρει …… έκνομες συμπεριφορές κάποιων λίγων μελών της Δημοτικής μας Αρχής …….   βάζοντας στο στόχαστρο τον ίδιο τον Δήμαρχο και κατ επέκταση την παράταξή του «Πρώτα η Ηλιούπολη».

Η εφημερίδα «ΣΦΥΓΜΟΣ» και η ηλεκτρονική μας Διεύθυνση «Σφυγμός της Ηλιούπολης» σε αποκλειστικότητα ζήτησε και  μεταφέρει τις θέσεις του Δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου για τις τελευταίες εξελίξεις.

Όλα στο φως
-         Για το θέμα που έβγαλε ο Χατζηδάκης για έκνομες ενέργειες.
Εγώ θα πω στο Δημοτικό συμβούλιο ότι υλικό  υπάρχει  να παραδοθεί στον εισαγγελέα, γιατί δεν μπορούμε να προβαίνουμε  σε  δηλώσεις  χωρίς στοιχεία, ούτε  μπορούμε να κατηγορούμε κάποιους και όποιος έχει ευθύνη γι αυτό να του αποδοθούν οι ευθύνες.
Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και από κανένα.
Προϋπολογισμός:
-         Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα απαιτεί επί των παρόντων πλειοψηφία.

Εγώ πιστεύω όμως και προσδοκώ και έτσι θα γίνει ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα μιας και οι συνάδελφοί μας που αποχώρησαν για παράδειγμα ο κύριος Χατζηδάκης είναι αυτός που δημιούργησε – ολοκλήρωσε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό  πρόγραμμα, δεν έχουμε αλλάξει τίποτα από το πρόγραμμα που έχει ήδη ολοκληρωθεί, όπως και άλλες παρατάξεις πιστεύω θα στηρίξουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Κατάθεση προϋπολογισμού:
-         Στο σχεδιασμό μας είναι να κατατεθεί 15 Νοεμβρίου.

Είναι έτοιμος ο προϋπολογισμός αλλά και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, αλλά πρέπει να ακολουθηθούν κάποιες διαδικασίες όπως επιτροπή διαβούλευσης, πρέπει στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο να περαστούν  τα ανταποδοτικά και όλα αυτά μαζί πηγαίνουν στο παρατηρητήριο στο υπουργείο οικονομικών και εσωτερικού, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ο προϋπολογισμός   έρχεται προς ψήφιση  στο Δημοτικό συμβούλιο, σε δύο συνεδριάσεις.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Κλείνοντας την κουβέντα μας ρωτήσαμε τον Δήμαρχο για την «Δημόσια Περιουσία», η οποία μπαίνει στο ΤΑΙΠΕΔ,  κάτω από το πρίσμα των αγώνων της Ηλιούπολης για την διεκδίκηση της δημόσιας περιουσίας που τόσος αγώνας έχει γίνει από την περίοδο του Δημήτρη Κιντή αλλά και υπολοίπων Δημάρχων της μετέπειτα περιόδου όπως ο Θεόδωρος Γιωργάκης,  ο Γιάννης Αναγνώστου αλλά και  ο νυν Δήμαρχος για την παραχώρηση  της περιουσίας του Δήμου Ηλιούπολης στους Δημότες.


-         Δήμαρχος:  Το θέμα της Δημόσιας περιουσίας είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του Δήμου Ηλιούπολης.
Για το θέμα αυτό η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι σύνθετη και δύσκολη.

Έχουμε ήδη δώσει με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου τα μεγάλα μας οικόπεδα κάνοντας συγκεκριμένη πρόταση στο ΕΤΑΔ, …….γιατί ο κανονισμός βγάζει,   εκτός όπου τα οικόπεδα χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους……… το συμβούλιο του   ΕΤΑΔ τα παραχωρεί επ’ αόριστον στον Δήμο, ενώ εκεί που υπάρχει περίπτωση κερδοφορίας κατόπιν συνεννοήσεις με το δήμο του βάζει την ελάχιστη μισθοδοτική αξία, αυτός είναι ο κανονισμός.

Έτσι ο Δήμος έχει στείλει φάκελο για τα μεγάλα οικόπεδα….. που θεωρούμε πολύ σημαντικά για μας…. Ζητώντας από το ΕΤΑΔ την παραχώρηση τους, επ’ άπειρον για κοινωφελή και κοινόχρηστη χρήσει.

Οι δε προτάσεις μας  είναι συγκεκριμένες όπως:

Παλαιών Πατρών Γερμανός για αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις

Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Το Χαλικάκι όπου το μισό είναι γήπεδο ενώ για το άλλο μισό έχουμε εγκεκριμένο πρόγραμμα από την περιφέρεια 4.000.000€ για την Δημιουργία πάρκου κ.α   


Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα παρέμβουμε όπου και αν χρειαστεί,   θα κάνουμε τις αναγκαίες ενέργειες και τον λαϊκό παράγοντα θα κινητοποιήσουμε και συνολικότερα  προσφυγές στα ανώτερα δικαστήρια θα κάνουμε, γιατί αυτά τα οικόπεδα ανήκουν πλέον  στο Ελληνικό Δημόσιο και πρέπει να βρίσκονται  στους Δήμους για κοινωφελή και κοινόχρηστη χρήσει. 

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και όμοροι Δήμοι αλλά και πανελλαδικά υπάρχουν παρόμοια προβλήματα. 

Τα θέματα αυτά  Θα  απασχολήσουν τα τρέχοντα δημοτικά συμβούλια, όλοι είμαστε σε αναμονή να δούμε και τις εξελίξεις τους.   









ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ # LANGUAGES # ΠΡΟΤΥΠΟ # ΚΕΝΤΡΟ # ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ # ΞΕΝΩΝ # ΓΛΩΣΣΩΝ FUN2LEARN - ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ # Εκπαιδευτήρια # Ξένες # Γλώσσες # Φροντιστήρια # Ξένων # Γλωσσών # Κέντρα # Ηλιούπολη #  Αργυρούπολη ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ: ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ # Παιδικοί # Σταθμοί # Ιδιωτικά # Εκπαιδευτήρια # Κέντρα  SO EASY (ΚΑΤΣΙΑΟΥΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α.)#ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ # ΓΛΥΦΑΔΑ # ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ  GREEK EUROPEAN FUTURE ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ TOEIC, TOEFL, IELTS   ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ: ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 40, 210 9642517 ,210 9633832 ΓΛΥΦΑΔΑ - ΆΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΟΥ ΚΕΡΑΝΗ #ΓΙΑΤΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ  KSPORTS CLUB «KALOUDIS SPORTS CLUB» 24 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ (ΤΣΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ): Εδώ και 24 χρόνια βάζουμε βάσεις στην σύγχρονη παιδεία ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, Ε.Β.Ε Το Ιδιαίτερο: ΤΣΙΜΑΡΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ – ΦΛΩΡΑΚΗ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΠΑ Β& Κ -  STUDIES - …. ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΡΜΠΟΥ EARLY LEARNING ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ # ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ # ΑΓΓΕΛΙΚΗ # ΖΕΡΝΟΥ # ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ # ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης