Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική για την πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 97 ανθρώπους η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.





Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την τραγωδία της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική, η κ. Δούρου χαρακτήρισε υποκριτές όσους υποστηρίζουν ότι απουσίαζε από τα μέτωπα της φωτιάς.

Η Ρένα Δούρου εισηγήθηκε στο Σώμα την άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, για τη στήριξη των πυροπλήκτων. Επίσης, ζήτησε την άμεση ψήφιση νομοθετικών ρυθμίσεων για την «αναμόρφωση του μηχανισμού της πολιτικής προστασίας και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτήν».

Η Ρένα Δούρου, αφού περιέγραψε αναλυτικά το χρονικό των ενεργειών της διοίκησης της Περιφέρειας κατά την 23η Ιουλίου, επανέλαβε ότι η Περιφέρεια δεν έχει επιχειρησιακό ρόλο, αλλά υποβοηθητικό του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τόνισε ότι «δεν υπήρξε καμία εισήγηση από την πυροσβεστική για οργανωμένη, προληπτική απομάκρυνση», αποδίδοντας τη «σύγχυση μεταξύ των εννοιών για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των πολιτών με αυτήν της εκκένωσης» στην προσπάθεια ορισμένων «να κατασκευάσουν εξιλαστήρια θύματα και ενόχους, και να δημιουργήσουν ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν».

«Αποτελεί υποκρισία και πρόκληση να ζητούνται σήμερα ευθύνες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ακριβώς από εκείνους των οποίων οι ιδεολογικές τους μήτρες δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την καταστροφή της 23ης Ιουλίου» πρόσθεσε μεταξύ άλλων. Τους ίδιους χαρακτηρισμούς απέδωσε και σε εκείνους «που έθρεψαν τη λογική των αυθαιρέτων και σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα», όπως και σε εκείνους «που ζητούσαν να εξαιρεθεί το Μάτι από τους δασικούς χάρτες» κι εκείνους που «μπάζωσαν τα ρέματα».

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία περί απουσίας της ιδίας από το μέτωπο της φωτιάς, η περιφερειάρχης την χαρακτήρισε «παραπλανητική», γιατί όπως σημείωσε, αυτό που υπονοεί είναι η απουσία από τις κάμερες και τα τηλεπαράθυρα. «Απουσία», πρόσθεσε, στην οποία αναφέρεται και η κατηγορία περί μη επίσκεψης του χώρου της τραγωδίας. «Λες και είναι υποχρεωτικό η επίσκεψη αυτή να έχει γίνει υπό το φως των προβολέων».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Σγουρός, άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι «δεν έλαβε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αποτροπή της τραγωδίας».

Ο εκπρόσωπος της προσκείμενης στην ΝΔ παράταξη, Βασίλης Κορομάντζος, άσκησε κριτική στη διοίκηση κατηγορώντας την ότι δεν έχει προχωρήσει «σε κανένα έργο υποδομής πλην του Φαληρικού Όρμου». Με την σειρά του, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Μανουσογιαννάκης μεταξύ άλλων υπογράμμισε την ανάγκη «άμεσης υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων στα καμένα».


Στη συνεδρίαση βρίσκονταν πολίτες από τη Ραφήνα, το Μάτι, το Μαραθώνα καθώς και οι δήμαρχοι Μαραθώνα, Λαυρεωτικής, Κηφισιάς, Ραφήνας κ. κ. Ηλίας Ψηνάκης, Δημήτρης Λουκάς, Γιώργος Θωμάκος, Βαγγέλης Μπουρνούς και ο προκάτοχος του, Βασίλης Πιστικίδης.










ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ # LANGUAGES # ΠΡΟΤΥΠΟ # ΚΕΝΤΡΟ # ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ # ΞΕΝΩΝ # ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ # Εκπαιδευτήρια # Ξένες # Γλώσσες # Φροντιστήρια # Ξένων # Γλωσσών # Κέντρα # Ηλιούπολη #  Αργυρούπολη ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ: ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ # Παιδικοί # Σταθμοί # Ιδιωτικά # Εκπαιδευτήρια # Κέντρα  SO EASY (ΚΑΤΣΙΑΟΥΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α.)#ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ # ΓΛΥΦΑΔΑ # ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ  GREEK EUROPEAN FUTURE ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ TOEIC, TOEFL, IELTS   ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ: ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 40, 210 9642517 ,210 9633832 ΓΛΥΦΑΔΑ - ΆΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΟΥ ΚΕΡΑΝΗ #ΓΙΑΤΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ  KSPORTS CLUB «KALOUDIS SPORTS CLUB» 24 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ (ΤΣΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ): Εδώ και 24 χρόνια βάζουμε βάσεις στην σύγχρονη παιδεία ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, Ε.Β.Ε Το Ιδιαίτερο: FUN2LEARN - ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ # ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ # ΑΓΓΕΛΙΚΗ # ΖΕΡΝΟΥ # ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ # ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης