Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

Με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και τους ψεκασμούς για το Κουνούπι του Δυτικού Νείλου:


Είναι πάντα θεμιτός ο δημοκρατικός δημόσιος διάλογος και η πολιτική αντιπαράθεση που οδηγούν στην βελτίωση της εφαρμοσμένης πολιτικής, όμως όταν χρησιμοποιούνται ανακρίβειες με σκοπό την τρομοκράτηση του κοινού και την διέγερση ενός θυμικού ανασφάλειας και φόβου, οδηγούμαστε σε επικίνδυνους ατραπούς που θέτουν σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον.
Είναι γνωστό βέβαια ότι δεν έχω καμία πολιτική συγγένεια με την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, ούτε έχω κανένα κίνητρο να την υποστηρίξω όμως με μοναδικό γνώμονα την σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μου θέλω να διευκρινίσω τα εξής:
Όχι! Η Περιφέρεια Αττικής δεν είναι ανοχύρωτη στο θέμα της αντιμετώπισης του κουνουπιού του Δυτικού Νείλου όπως ισχυρίζεται ο κ. Πατούλης.
Από πολύ νωρίς, εγκαίρως και ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων στο θέμα κατάλληλης χρονικής στιγμής των ψεκασμών η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το δήμο και με πλήρη ενημέρωση οδηγιών, προχώρησαν σε πολλαπλούς ψεκασμούς όπου και όπως προβλέπεται και με τα κατάλληλα εγκεκριμένα υλικά ψεκασμού.
Η Περιφέρεια Αττικής έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα επτά ψεκασμούς προνυμφοκτονίας, ενώ ο όγδοος θα ξεκινήσει μέσα στον Αυγούστου σύμφωνα με τον ενδεδειγμένο προγραμματισμό σε χώρους αρμοδιότητάς της.
Παράλληλα Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με εξειδικευμένο συνεργείο Απεντομώσεων ξεκίνησε εγκαίρως εφαρμογές κουνουποκτονίας που αποσκοπούν στην ελάττωση του πληθυσμού των κουνουπιών καθώς και στην μείωση των κρουσμάτων μόλυνσης από μεταδιδόμενα από τα κουνούπια προς στον άνθρωπο νοσήματα.
Ήδη έχουν εφαρμοστεί ανά 25ημερο οι πρώτες τέσσερις δόσεις των προνυμφοκτόνων και ακμαιοκτόνων σκευασμάτων ενώ αναμένονται και οι υπόλοιπες επαναληπτικές μέχρι το τέλος Οκτωβρίου της παρούσας περιόδου κινδύνου και σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις υποδείξεις των επιστημόνων.
Λόγω της απρόβλεπτης εξάπλωσης των κουνουπιών και της σχεδόν ολοκληρωτικής μετακίνησής τους σε κάθε σημείο του Δήμου μας οι εφαρμογές αυτές εστιάζουν μόνο σε χώρους υψηλού συνωστισμού όπως είναι τα πάρκα, οι παιδικές χαρές, οι πλατείες το γκαράζ του Δήμου, το νεκροταφείο, τα δημοτικά κτίρια τα ΚΕΠ, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, το Κολυμβητήριο, οι Αθλητικοί Χώροι και τα Άλση, καθώς και σε 250 φρεάτια του Δήμου μας και σε καμία περίπτωση δεν αφορούν ιδιωτικές οικίες, κήπους και οποιαδήποτε άλλη εστία βρίσκεται εντός ή εκτός ιδιωτικού χώρου.
Στα πλαίσια των προαναφερθέντων, ο Δήμος σε συνεργασία με εξειδικευμένο συνεργείο Απεντομώσεων εφαρμόζει εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ακμαιοκτόνα (cypermethrin 10%) και προνυμφοκτόνα (Diflubenzuron 15%) σκευάσματα στα επίμαχα σημεία που προαναφέρθηκαν με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των κουνουπιών στον Δήμο μας. Λόγω της φύσης των εφαρμογών οι επεμβάσεις στοχεύουν στην μείωση ή/και στη διατήρηση των πληθυσμών των κουνουπιών σε χαμηλά επίπεδα (όπως Πανευρωπαϊκά γίνεται σε αντίστοιχες εφαρμογές άλλων Περιφερειών και Δήμων), επομένως σε καμιά περίπτωση δεν επιτυγχάνεται ολοκληρωτική εξολόθρευση των κουνουπιών.
Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα είχαν καταγραφεί τα έτη 2010-2014 και 2017, κατά τους θερινούς μήνες, σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες της Ελλάδας. Σύμφωνα με καταγραφές του Ευρωπαϊκού Κέντρου Λοιμώξεων (ECDC), το 2018, μέχρι τις 3 Αυγούστου, έχουν συνολικά καταγραφεί 111 κρούσματα της νόσου σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με 51 κρούσματα στην Ιταλία , 43 κρούσματα στην Ελλάδα, 10 κρούσματα στην Ουγγαρία και 7 στη Ρουμανία, ενώ 70 κρούσματα έχουν καταγραφεί ήδη και στη Σερβία. Επίσης, καταγράφεται τρέχουσα απότομη αύξηση των κρουσμάτων, τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες (όπως στην Ιταλία και στη Σερβία).
Δεδομένης της σύνθετης επιδημιολογίας και της απρόβλεπτης κυκλοφορίας του ιού, κρίνεται αναμενόμενη η εμφάνιση περιστατικών λοίμωξης από τον ιό στη χώρα, κατά την τρέχουσα περίοδο, ενώ θεωρείται πιθανή η επανεμφάνιση και τις επόμενες περιόδους μετάδοσης.
Εκτός των ψεκασμών ο Δήμος Ηλιούπολης και η Περιφέρεια Αττικής έχουν αναρτήσει στις ιστοσελίδες τους οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και για την απαραίτητη ατομική αντιμετώπιση των κουνουπιών του Δυτικού Νείλου από τους πολίτες.
Το δημόσιο συμφέρον λοιπόν σ΄αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται την ορθή και πλήρη ενημέρωση και όχι την παραπληροφόρηση που σαφώς έχει πολιτικές επιδιώξεις και σκοπούς.
ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ # LANGUAGES # ΠΡΟΤΥΠΟ # ΚΕΝΤΡΟ # ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ # ΞΕΝΩΝ # ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ # Εκπαιδευτήρια # Ξένες # Γλώσσες # Φροντιστήρια # Ξένων # Γλωσσών # Κέντρα # Ηλιούπολη #  Αργυρούπολη ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ: ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ # Παιδικοί # Σταθμοί # Ιδιωτικά # Εκπαιδευτήρια # Κέντρα  SO EASY (ΚΑΤΣΙΑΟΥΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α.)#ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ # ΓΛΥΦΑΔΑ # ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ  GREEK EUROPEAN FUTURE ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ TOEIC, TOEFL, IELTS   ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ: ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 40, 210 9642517 ,210 9633832 ΓΛΥΦΑΔΑ - ΆΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΟΥ ΚΕΡΑΝΗ #ΓΙΑΤΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ  KSPORTS CLUB «KALOUDIS SPORTS CLUB» 24 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ (ΤΣΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ): Εδώ και 24 χρόνια βάζουμε βάσεις στην σύγχρονη παιδεία ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, Ε.Β.Ε Το Ιδιαίτερο: FUN2LEARN - ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ # ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ # ΑΓΓΕΛΙΚΗ # ΖΕΡΝΟΥ # ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ # ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ηλιούπολη: Επίδομα Στέγασης

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της πόλης μας ότι η εξυπηρέτηση/υποβολή αιτήσεων για το επίδομα στέγασης

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις