Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ανταποκρινόμενος ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης στο αίτημα των Δημάρχων, στην ανοιχτή συζήτηση που είχε πρόσφατα μαζί τους με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α., επανέφερε το πλαίσιο λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών που ίσχυε από το 2011 και με ειδική ρύθμιση που υιοθετεί την πρόταση των Δημάρχων Αττικής και θα ισχύσει από το 2019 και μετά, επιλύονται τα προβλήματα που προέκυπταν κατά τη διαδικασία συγκρότησης των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών.


Η θετική ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών προς ένα από τα βασικά αιτήματα που τέθηκαν υπόψη του κατά τη συζήτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ.Α. όχι μόνο επιβεβαιώνει τη χρησιμότητα που έχουν πρωτοβουλίες με επίκεντρο τον ανοιχτό και αφιλτράριστο διάλογο, καθιστά και επιτακτική την ανάγκη να συνεχιστούν οι συναντήσεις αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων της κεντρικής διοίκησης με μοναδικό ζητούμενο τη συνεχή διαβούλευση για ό,τι επιβαρύνει και  επιβραδύνει τη λειτουργία των Δήμων.
 Αντίθετα, ένα άλλο αίτημα υποστηριζόμενο από την συντριπτική πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών, αιρετών και εργαζομένων, "σκόνταψε" στην πεισματική άρνηση του υπουργού Παιδείας  Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου.
Συγκεκριμένα, αρνείται το δικαίωμα στους γονείς να επιλέγουν οι ίδιοι την ένταξη των παιδιών τους στο νηπιαγωγείο ή στον παιδικό σταθμό, εμμένοντας στην απόφαση του για υποχρεωτική φοίτηση των τετράχρονων παιδιών στο νηπιαγωγείο.
Η εμμονή του αυτή σε ένα ζήτημα ιδιαίτερης ευαισθησίας, συνιστά περιφρόνηση προς την άποψη που επιχειρηματολογεί υπέρ της ελεύθερης επιλογής και η οποία υποστηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία της αυτοδιοίκησης.
Έστω και την τελευταία στιγμή, η Π.Ε.Δ.Α. τον καλεί να αναθεωρήσει τις απόψεις του, να σεβαστεί το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και να εγκαταλείψει εμμονές και νοοτροπίες που φαλκιδεύουν το πνεύμα και την ουσία της δημοκρατίας.
Η Περιφερειακή  Ένωση Δήμων Αττικής, καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν  στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί από την ΚΕΔΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 έξω από τη Βουλή  με αίτημα την ανάκληση της απόφασης του υπουργού Παιδείας  για υποχρεωτική φοίτηση των τετράχρονων παιδιών στο νηπιαγωγείο.


 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης