Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Στην τελική ευθεία εισήλθαν από χθες οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς, που θα οδηγήσουν στην έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο εφέτος.


Η κυβέρνηση θα κληθεί να επιμείνει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις σε τομείς που θεωρούνται σημαντικοί, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και η δημόσια διοίκηση, με το πρώτο «αγκάθι» να είναι οι νέες διαδικασίες επιλογής Γενικών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών.
Έξι εκκρεμότητες – προαπαιτούμενα καλείται να ολοκληρώσει το υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης όσον αφορά στις «μεταρρυθμίσεις» στο Δημόσιο, στο πλαίσιο της δ’ αξιολόγησης, σύμφωνα και με το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο του Γενάρη 2018.
Τα τρία από τα έξι προαπαιτούμενα είναι εκκρεμότητες της γ’ αξιολόγησης (κινητικότητα, επιλογή σε θέσεις ευθύνης και επίδομα για επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία). Ειδικά, για το τελευταίο, δηλαδή το επίδομα, αναμένεται να υπάρξουν εντάσεις στην προσπάθεια κατάργησής του, με το δεδομένο πως οι δανειστές θέλουν τροποποίηση του σχετικού άρθρου, προβλέπει Επιτροπή και επανασχεδιασμό του επιδόματος από μηδενική βάση), άρθρο που εμπεριέχεται στο νόμο 4512/2018 με τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης. Οι δανειστές λένε πως δεν έχει συμπεριληφθεί πλήρως οι απαιτήσεις τους, πράγμα που αναφέρεται και στην Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν.
Αναλυτικότερα:
1. Ήδη θα έπρεπε να είχε μπει η κινητικότητα σε… κινητικότητα. Θα έπεπρε να εκδοθούν οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις του α’ κύκλου και μέχρι το Μάρτιο να μετακινηθούν οι υπάλληλοι (αυτή τη στιγμή η διαδικασία είναι στη φάση αξιολόγησης των αιτημάτων των υπαλλήλων). Εκκρεμότητες. Η ψηφιοποίηση των Οργανογραμμάτων αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή ενός φορέα στην κινητικότητα.
2. Μέχρι τον προσεχή Μάρτιο, πρέπει να έχουν τοποθετηθεί οι νέοι γενικοί διευθυντές, μέχρι τον Ιούνιο οι διευθυντές και μέχρι τον Αύγουστο οι τμηματάρχες – επιλογή προϊσταμένων.
3. Μέχρι τον Ιούνιο 2018, πρέπει να έχουν τοποθετηθεί οι γενικοί, ειδικοί, αναπληρωτές και τομεακοί γραμματείς των υπουργείων.
4. Μέχρι το Φεβρουάριο 2018 πρέπει να έχει συνταχθεί ένα εγχειρίδιο με στόχο υπουργεία και Δημόσια Διοίκηση να έχουν αποτελεσματικότερη διαβούλευση πριν από τη σύνταξη νομοθετικών προτάσεων. Οι προβλέψεις του εγχειριδίου πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι τον Μάρτιο.
5. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, το προηγούμενο διάστημα, με την απεργία – αποχή τους ακύρωσαν στην πράξη την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο. Πλέον, η κυβέρνηση θα εισάγει ηλεκτρονικές διαδικασίες στην αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων, μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας. Η ηλεκτρονική αξιολόγηση θα πρέπει να έχει διαμορφωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018 και θα αφορά το 2017.
6. Παρότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως δε θα θίξει το επίδομα της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, εντούτοις, οι δανειστές φαίνεται να έχουν αντίθετη άποψη και βάσει του Επικαιροποιημένου Μνημονίου περιμένουν μέχρι το Μάιο να έχει ολοκληρωθεί η γνωμοδότηση της Επιτροπής για την επανεξέταση του επιδόματος και τα αρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εργασίας) να ορίσουν τους δικαιούχους, το ύψος, τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος.


 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης