Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Να έχουν ολοκληρωθεί εντός Ιουνίου όλες οι διαδικασίες ώστε οι ωφελούμενες να έχουν το χρονικό περιθώριο να βρουν θέσεις για τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που επιθυμούν, είναι το στοίχημα της ΕΕΤΑΑ για την σχολική χρονιά 2017-18. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες  στόχος είναι όχι μόνο μέσω και της αύξησης του αριθμού των δικαιούχων, να μείνουν ελάχιστα παιδιά εκτός παιδικών σταθμών αλλά και οι γονείς να έχουν την άνεση χρόνου να αναζητήσουν τη δομή που τους εξυπηρετεί.





Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι που οι διαδικασίες, όπως κάθε χρόνο είχαν ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου (δηλαδή, δύο μήνες αργότερα από τον φετινό σχεδιασμό), λόγω της αλλαγής τρόπου της χρηματοδότησης,  σε πολλές περιοχές  δόθηκαν περισσότερα voucher από τις διαθέσιμες θέσεις και το αντίθετο. Ως αποτέλεσμα υπήρχαν ωφελούμενες που δεν μπορούσαν να βρουν δομή που να μπορεί να τις εξυπηρετήσει, αλλά και πολλές κενές θέσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από επιλαχόντες. Γι’ αυτό και είχε ζητηθεί η ανακατανομή των voucher σε γονείς που έπονται σε μοριοδότηση βάσει των κενών θέσεων στην περιοχή τους.
Για το λόγο αυτό για φέτος έχει ζητηθεί να υποβληθούν εγκαίρως (έως την ερχόμενη Παρασκευή 12 Μαΐου) οι δηλώσεις συμμετοχής όλων των δομών που μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ώστε η ΕΕΤΑΑ να έχει καθαρή εικόνα για τις θέσεις ανά περιοχή.
Ο στόχος για τον αριθμό των ωεφλούμενων
Να σημειωθεί ότι πέρυσι μέσω του Προγράμματος “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”είχαν εισαχθεί περί τα 90.000 παιδιά, ικανοποιώντας μεγάλο μέρος από τις πάνω από 120.000 αιτήσεις. Φέτος, στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακόμη ο ακριβής αριθμός των θέσεων.
Υπενθυμίζεται ότι στα αντίμετρα της συμφωνίας με τους δανειστές προβλέπεται αύξηση κατά 50% των παιδιών προσχολικής ηλικίας (0-4) που θα μπορούν δωρεάν να εγγραφούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, με τις θέσεις το 2019 οι θέσεις αυξάνονται σε 120.000 και το 2020 σε 135.000. Μάλιστα,  για την κάλυψη των αιτήσεων δημιουργούνται 1.200 νέες μονάδες το 2019 και 600 νέες μονάδες το 2020, επιπλέον των 2.800 μονάδων που λειτουργούν σήμερα, με την κάθε μονάδα να φιλοξενεί μέχρι 25 παιδιά.
Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ την περασμένη Παρασκευή, ενόψει της δημοσίευσης της νέας Πρόσκλησης, που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) εντός του Μαίου, οι αιτούσες που ενδιαφέρονται να λάβουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) θα πρέπει:
  • Να έχουν υποβάλει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016, που αφορά στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2016 (από 1/1/2016 έως 31/12/2016) και να έχει εκδοθεί η Πράξη Προσδιορισμού Φόρου, προκειμένου να υπολογισθούν τα εισοδήματα.
  • Να γνωρίζουν τον προσωπικό τους ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών για τα οποία θα υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση
Τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται για τη συμμετοχή στη δράση, θα περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση.
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση ΕΔΩ
Η πρόσκληση προς τους φορείς – δομές ΕΔΩ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΔΩ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΔΩ
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ







ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 



ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης