Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
H πλατφόρμα crowd funding act4Greece αποτελεί ένα σύγχρονο και καινοτόμο εργαλείο υποστήριξης της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, στους τομείς της πρόνοιας και αλληλεγγύης, του πολιτισμού, της έρευνας και εκπαίδευσης, της κοινωνικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Capital Link.


Μέσω της πλατφόρμας act4Greece δίνεται η δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από το «πλήθος», δηλαδή από κάθε ενδιαφερόμενο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πόροι που στη συνέχεια διοχετεύονται σε συγκεκριμένα έργα που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν ενδιάμεσοι φορείς υλοποίησης. Όπως ανέφερε η κα Κατσέλη, η επιλογή της Εθνικής Τράπεζας να εισέλθει στην αγορά crowdfunding έχει στρατηγικό χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για μια ταχέως αναπτυσσόμενη παγκοσμίως αγορά μέσω της οποίας αντλούν χρηματοδότηση, είτε με τη μορφή επιχορηγήσεων-δωρεών, είτε με τη μορφή δανεισμού, είτε μέσω κεφαλαιοδότησης, τόσο μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όσο και φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολιτιστικοί φορείς κλπ.


Η κα Κατσέλη παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις που βρίσκονται σήμερα αναρτημένες στην πλατφόρμα act4Greece, δηλαδή την παροχή σχολικών γευμάτων σε σχολεία της Δυτικής Αττικής, την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε κατοίκους και πρόσφυγες νησιών του Ν.Α. Αιγαίου, τη δημιουργία εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικτυακής εφαρμογής με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, δράση που συγκέντρωσε σε 1,5 μόλις μήνα τον οικονομικό της στόχο. 
Σύντομα, ανέφερε η κα Κατσέλη, θα ανέβουν στην πλατφόρμα act4Greece οι καινούργιες δράσεις.
Τέλος, η κα Κατσέλη επισήμανε ότι η Εθνική Τράπεζα, μόλις ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο, θα αξιοποιήσει την πλατφόρμα act4Greece, που σήμερα λειτουργεί ως πλατφόρμα συγκέντρωσης πόρων με τη μορφή επιχορηγήσεων-δωρεών, και ως προς το επενδυτικό της σκέλος, δηλαδή τον δανεισμό και τις κεφαλαιοδοτήσεις.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ




 ΠΗΓΗ




Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης