Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016



5 Ιουνίου 2016, μια γιορτή για το περιβάλλον στην Πικροδάφνη


Ευχαριστούμε πολύ:
Τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ της εκδήλωσης, που με τις χορηγίες τους καταφέραμε να στήσουμε αυτή τη γιορτή!
Τους προσκόπους της Ηλιούπολης για την καλή και πολύτιμη συνεργασία τους!
Το “Δίκτυο πολιτών για τη Διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης” για την ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας, που τράβηξε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων!
Την Ιωνική Πολιτιστική Στέγη και το σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης, που με τις συμμετοχές τους έδωσαν υπέροχο χρώμα και περιεχόμενο σ’ αυτή τη γιορτή.
Τους τραγουδιστές και μουσικούς που αφιλοκερδώς συμμετείχαν σκορπίζοντας μελωδίες, μουσικές ποικίλλες και κέφι στους συμμετέχοντες.
Τα μέλη μας, που πρόσφεραν και εργάστηκαν εθελοντικά για να ολοκληρωθεί αυτή η γιορτή.
Από νωρίς ξεκινήσε το στήσιμο των πανό, επιγραφών, φωτογραφιών, τραπεζοκαθισμάτων, αλλά και η προετοιμασία των παιχνιδιών….
IMG_0648














05062016 (43)
Και βέβαια, επειδή το λόγο έχουν πάντα πρώτα οι μικροί μας φίλοι, η γιορτή της Πικροδάφνης άρχισε με παιχνίδια…
05062016 (95)







Και όσο οι μικροί παίζουν,




οι μεγαλύτεροι θαυμάζουν τις πυκνοπράσινες γωνιές, που ενδεχομένως ανακαλύπτουν αυτή τη μέρα….
DSC_0129










…ή τις φωτογραφίες με τα πουλιά και την πλούσια χλωρίδα της Πικροδάφνης, το χάρτη του ποταμού και της λεκάνης απορροής του, τους χάρτες των αγωγών στην Ηλιούπολη, που προκάλεσαν μεγάλη κατστροφή στα δέντρα της περιοχής….,
.

….ή απολαμβάνουν τη συντροφιά φίλων και γειτόνων, κάτω από τη σκιά των δέντρων…..
Σήμερα τιμάμε το ρέμα μας, την Πικροδάφνη, το τρίτο μεγαλύτερο ποτάμι της Αττικής και οφείλουμε να πούμε κάποια σημαντικά πράγματα γι αυτό!
Η ομιλίες άρχισαν με την ολιγόλεπτη τοποθέτηση της Ευαγγελίας Δημητρίου από την Κι.Π.Η., η οποία αναφέρθηκε στο ουσιαστικό περιεχόμενο που πρέπει να δίνουμε στη μέρα αυτή που γιορτάζουμε παγκόσμια το Περιβάλλον και τους λόγους που η Κι.Π.Η. επέλεξε να γιορτάσει στο ρέμα της  Πικροδάφνης.
Επίσης αναφέρθηκε στην ευθύνη όλων μας για την εγκατάλειψή της και την ευθύνη της Πολιτείας, σε όλα τα επίπεδα, για τις λάθος πολιτικές που επέλεξε για την επίλυση των περιβαλλοντικών μας προβλημάτων. 

Στη συνέχεια μίλησε η κυρία Ροδούλα Κωνσταντινίδου, από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, εκπροσωπώντας το  “Δίκτυο πολιτών για τη Διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης”. Εστιάστηκε στα τεράστια οφέλη και ταυτόχρονα στους σημερινούς υπαρκτούς κινδύνους της Πικροδάφνης. Αναφέρθηκε στους αγωγούς ομβρίων Σ2&Σ3 που είναι υπό κατασκευήν στην Ηλιούπολη, τους ελλοχεύοντες κινδύνους για την Πικροδάφνη και τους όμορους Δήμους, από τη λειτουργία των αγωγών και στην επικείμενη εκδίκαση της προσφυγής κατοίκων διαφόρων Δήμων στο Συμβούλιο Της Επικρατείας, προκειμένου να διατηρηθεί το ποτάμι μας σε φυσική κατάσταση, χρησιμοποιώντας φυσικές μεθόδους και υλικά.

Ακολούθως η  κυρία Αργυρώ Πίκουλα, επι κεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών” και πρόεδρος της Ιωνικής Πολιτιστικής Στέγης, ενός συλλόγου με αμιγώς πολιτιστικό χαρακτήρα, μίλησε για την Ιωνία, το όμορφο περιβάλλον της που αγάπησαν και αποχωρίστηκαν οι έλληνες κάτοικοί της και το περιβάλλον γενικότερα που οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε.
Για να τραγουδήσουμε την Πικροδάφνη συνοδευόταν από ένα μικρό και χαρισματικό μουσικό σχήμα, που άνοιξε τη γιορτή μας, με την υπέροχη φωνή της Ζαφειρώς Χατζηφωτίου, που πλαισίωνε η φωνή και η κιθάρα του Στέφανου Γεωργιάδη και η κιθάρα του Παναγιώτη Αθανασόπουλου. Τραγούδησαν μελωποιημένα ποιήματα και τραγούδια του Νικόλα Άσιμου, για τη θάλασσα και τη Φύση. Ιδανικό μέρος για όμορφα τραγούδια και ωραίες φωνές!
Και ο τόπος γέμισε χρώμα και φορεσιές από τα Τζουμέρκα και την Πίνδο, την Παραμυθιά και το Ζάλογγο, που έφερε κοντά μας ο σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης.
DSC_0170DSC_0199










    
Ο αέρας γέμισε από το γλυκό παράπονο του κλαρίνου, τους ιδιόρυθμους ήχους του λαούτου και το ξησηκωτικό ντέφι……


….και ο χορός στήθηκε κάτω από τα δέντρα της Πικροδάφνης, αναπολώντας το Βοιδομάτη και τις πηγές του Αχέροντα!
Η φωνή του Διαμαντή Ρουμελιώτη μας τραγουδά, ο Σπύρος Κούρας παίζει κλαρίνο, ο Γιάννης Μπαλιάς παίζει λαούτο, ο Γιάννης Παναγόπουλος ντέφι κι εμείς χορεύουμε….Το κλαρίνο αλλάζει χέρια και το παίρνει ο Γιώργος Σιδέρης που παίζει με μεράκι και ζωντάνια.

  
Άλλοι χορεύουν κι άλλοι ζωγραφίζουν ήκάνουν κολάζ με υλικά που βρίσκουν γύρω τους,

 Γι άλλους ήρθε η ώρα για μια τσικουδιά και τσιμπολόγημα, ή κουβεντούλα κάτω από τα δέντρα, διάβασμα του φυλλαδίου για την Πικροδάφνη ή απλά για σεργιάνισμα, μέχρι να ξεκινήσουν οι επόμενοι μουσικοί…
Σε λίγο, από τις κιθάρες και τις φωνές του Γιάννη Στάκα και του Γιώργου Μπεκιάρη θα ακουστούν τα πρώτα λαικά και έντεχνα κομμάτια.
Είναι μεσημέρι, ώρα χαλάρωσης κι η τσικουδιά συνοδεύει τα όμορφα λαικά ακούσματα, που συμπληρώνει σε λίγο η χαρακτηριστική φωνή της Άννας Σωπιάδου!
Μας τραγούδησαν παλιά λαικά και ρεμπέτικα τραγούδια, που ξανάφεραν σε κάποιους το κέφι και διάθεση για χορό…..
Ακούστηκαν και  νέα τραγούδια, που άρεσαν και έκαναν εντύπωση! Μελοποιημένοι στίχοι του Δημήτρη Τσακαλία, αρμονικά δεμένοι με τη φωνή της Άννας Σωπιάδου, ωραίο άκουσμα στη σκιά της Πικροδάφνης!
Οι παρέες αραιώνουν, οι κουβέντες πιο χαλαρές, τα τσιμπολογήματα λιγοστά, όμως κάποιοι δε θέλουν να φύγουν!
 Είναι η συντροφιά, είναι το τραγούδι, είναι η ομορφιά της Πικροδάφνης που σε καθηλώνει, είναι οι μπουλντόζες και το άφθονο χώμα που βρίσκεις για να παίξεις……
Γιορτάσαμε σ’ έναν όμορφο τόπο, καταπράσινο, σκιερό, ήσυχο αλλά και τόσο παραμελημένο! Μια όαση μέσα στην πόλη μας, που δεν της πρέπει το τσιμέντο, που οφείλουμε να διατηρήσουμε την ομορφιά, αλλά και την Eυλογία της! 
Κάθε άλλη επέμβαση θα είναι ντροπή και δεν πρέπει να την επιτρέψουμε…
Φεύγοντας είχαμε την αίσθηση οτι περάσαμε το πρωινό μας μακρυά από την πόλη μας κι από την Αττική!
1067d7b1-6a50-42e9-994f-444c05df20e4

 

 

 

 

 

 

 

Κυριακή 5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Προστατευουμε το περιβάλλον, γι αυτό τιμάμε την Πικροδάφνη, το ποτάμι μας, το τρίτο μεγαλύτερο στην Αττική και σας καλούμε να παίξουμε, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να τσιμπολογήσουμε πλάι του, στη σκιά των όμορφων δέντρων του!
Τζαβέλλα & Βουλιαγμένης, στην παραρεμάτια περιοχή μπροστά από την παιδική χαρά, στην Ηλιούπολη Αττικής, ώρα 10:00 – 15:00
Είσοδος Ελεύθερη
Οργάνωση: Κι.Π.Η. (Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης) και Πρόσκοποι Ηλιούπολης
Pikrodafni_DT_Alcedo_atthis_small
1 034
  • Η γιορτή θα περιλαμβάνει:
  • Έκθεση φωτογραφίας, από το “Δίκτυο Πολιτών για τη Διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης”.
Μπορείτε να δείτε μερικά από τα ποικίλα πουλιά που φιλοξενεί το ποτάμι μας, κάποιες από τις πολύ όμορφες γωνιές του, που μπορείτε να θαυμάσετε από την Ηλιούπολη μέχρι τη θάλασσα που εκβάλλει, το χάρτη όλης της διαδρομής του, από τον Υμηττό μέχρι το Έδεμ.
  • Παιχνίδια, διαδραστικά και μη, για μικρούς και μεγάλους
  • Ζωγραφική και κολάζ για τους μικρούς μας φίλους και επισκέπτες
  • Χορό, από τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων Λευκαδίων και Ηπειρωτών Ηλιούπολης
  • Παραδοσιακή μουσική με κλαρίνο, λαγούτο και ντέφι
  • Λαικά και ρεμπέτικα τραγούδια                        
Όπως κάθε ελληνική γιορτή, έτσι κι αυτή, θα συνοδευτεί με την απαραίτητη τσικουδιά ή τσίπουρο, διάφορα τσιμπολογήματα, χυμούς και αναψυκτικά.

Βεβαίως τίποτα από όλα αυτά δε θα μπορούσε να γίνει χωρίς την εθελοντική προσφορά συλλόγων, τραγουδιστών, μουσικών, πολλών ανθρώπων που βοηθούν και θα βοηθήσουν στην υλοποίησή τους και τις απαραίτητες χορηγίες πολλών εμπορικών επιχειρήσεων και εταιρειών! Τα ονόματά τους θα δημοσιευτούν όταν συμπληρωθεί ο κατάλογος χορηγών και εθελοντών… 
Σας  ευχαριστούμε όλους και ευχαριστούμε τους επισκέπτες μας εκ των προτέρων, που θα φροντίσουν ώστε να αφήσουν σκουπίδια και αποτσίγαρα στις ειδικές σακκούλες και δοχεία που θα υπάρχουν στο χώρο, με τις κατάλληλες διευκρινιστικές ταμπελίτσες.
Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε μαζί, το τελευταίο εναπομείναν ποτάμι στα Νότια προάστια της Αττικής, με συνολικό μήκος 9,5 χλμ., από τα οποία τα 6-6,5 χλμ είναι ακόμη σε φυσική κατάσταση και σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε να προστατευθεί και συντηρηθεί με φυσικούς τρόπους και υλικά και να  σταματήσει το τσιμέντωμά του με το πρόσχημα της προστασίας του!
rema_pikrodafnis2


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ




 ΠΗΓΗ




Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης