Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ


Μικρό... καλάθι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2016 κρατάει το οικονομικό περιοδικό Economist στις προβλέψεις του για το νέο έτος, υπογραμμίζοντας ότι η απειλή του «Grexit» δεν έχει ακόμη σβήσει...


Στην ετήσια έκθεση «The World In Numbers» και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο  που αναφέρεται στην Ευρώπη, όπου αναλύονται οι προοπτικές για 30 ευρωπαϊκές οικονομίες, δεν θα μπορούσε να λείπει η χώρα μας. Το Economist υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι «καταδικασμένη» μεταξύ χαμηλής ανάπτυξης και υψηλού χρέους, το οποίο όπως επισημαίνει κανείς δεν θεωρεί βιώσιμο, τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του περιοδικού, ή ύφεση τη νέα χρονιά θα αγγίξει το 1% και ο πληθωρισμός το 0,6%. Το Κατά Κεφαλήν ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στα 17.600 δολάρια, ενώ αναμένει μείωση 2,2% στο Ισοζύγιο του Προϋπολογισμού.
Στην ανάλυση για την Ελλάδα τονίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε νέα εντολή διακυβέρνησης το Σεπτέμβριο μετά τη σκληρή συμφωνία που πέτυχε το καλοκαίρι. Μετά την αναφορά για τις προβλέψεις του 2016 τονίζεται ότι η απειλή εξόδου από το ευρώ παραμένει υπαρκτή απλά... μετατίθεται χρονικά ώστε να πάρουν «ανάσα» τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και οι πιστωτές της Ελλάδας.
Κι ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ευρώπη, η ανάπτυξη στη Ρουμανία «καλπάζει» με 3,9%.
Στο Νότο, η Πορτογαλία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,8%, η Ισπανία με 2,5% και η Ιταλία με 1%. Μεταξύ των «μνημονιακών» χωρών ξεχωρίζει ιδιαίτερα η Ιρλανδία όπου αναμένεται ανάπτυξη 3,5%.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης