Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015


Αυξημένο volatility, υψηλό επενδυτικό ρίσκο  και περιορισμένα κέρδη προβλέπουν για τις αγορές το 2016 οι αναλυτές.


Η επιβράδυνση της οικονομίας στην Κίνα, η γενικότερη αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές, η πτώση των τιμών στην αγορά ενέργειας, η αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve και οι γεωπολιτικές εξελίξεις, είναι τα στοιχεία που καθόρισαν την πορεία των μετοχών το 2015.
Ανάλογο αναμένεται το σκηνικό και για τη νέα χρονιά, με τη μεταβλητότητα να αναμένεται αυξημένη στις μετοχές παγκοσμίως.  Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, o δείκτης – βαρόμετρο της Wall Street S&P 500 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στις 2.175 μονάδες στα τέλη του 2016. Σημειώνεται ότι η Morgan Stanley είχε προβλέψει άνοδο του δείκτη στις 2.275 μονάδες στα τέλη του 2015. Από τις αρχές του 2015 ο δείκτης έχει χάσει 2%.
Την ίδια ώρα ο μεγαλοεπενδυτής Marc Faber προβλέπει πτώση στις μετοχές το 2016, με φόντο την ύφεση στην οικονομία των ΗΠΑ, κόντρα στις προβλέψεις της Janet Yellen για βελτιωμένο outlook.  Στις 2.300 μονάδες εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί ο S&P 500 το 2016 ο αναλυτής της Oppenheimer Asset Management, John Stoltzfus.  Ειδικότερα, επισημαίνει πως το ισχυρό δολάριο και η πτώση των τιμών του πετρελαίου θα ασκήσουν καθοδικές πιέσεις στον S&P 500, ο οποίος στα τέλη της χρονιάς θα αγγίξει τις 2.300 μονάδες.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή της Goldman Sachs για τις επενδύσεις σε μετοχές, David Kostin, ο S&P 500 αναμένεται αρχικά να υποχωρήσει ελαφρώς στις αρχές του έτους προς τις 2025 μονάδες, για να κλείσει τελικά στις 2100 μονάδες το 2016 υψηλότερα κατά 5% ή κατά 3% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.
Όσον αφορά τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, ο αναλυτής της Goldman προβλέπει άνοδο στις 400 μονάδες σε ορίζοντα 12 μηνών, από τις 365 που βρίσκεται σήμερα.
Η πορεία των μετοχών στην Ευρώπη θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία του πληθωρισμού και το ενδεχόμενο νέας επέκτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης