Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015


Τριπλή κράτηση στην εισφορά ασθενείας θα έχουν τελικά στη σύνταξη που θα πληρωθούν τον επόμενο μήνα 2,5 εκατ. συνταξιούχοι.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, οι συντάξεις που θα πληρωθούν τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου (ανάλογα με το Ταμείο) θα έχουν αναδρομικές κρατήσεις τριών μηνών (Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου) από την εισφορά ασθένειας 6%, η οποία ισχύει από 1η Ιουλίου και επιβάλλεται αναδρομικά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Οπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», από τις αναδρομικές κρατήσεις οι δικαιούχοι κύριας σύνταξης θα έχουν μειώσεις από 29,16 ευρώ έως και 180 ευρώ και από 26,94 έως 53,98 ευρώ στις επικουρικές, όπου η εισφορά 6% θα μπαίνει στα σημερινά καταβαλλόμενα ποσά.
Δηλαδή, οι κύριες συντάξεις θα «χάσουν» επιπλέον 2% το μήνα της ονομαστικής αξίας τους (πριν από τις άλλες κρατήσεις – περικοπές που επιβάλλονται από το 2010), ενώ η παρακράτηση του επιπλέον 6% το μήνα στις επικουρικές θα γίνεται στα καταβαλλόμενα ποσά ( μετά δηλαδή τις άλλες κρατήσεις). Οι σωρευτικές μειώσεις θα είναι ειδικά για το Σεπτέμβριο  6% στις κύριες (επιπλέον 2% Χ 3 μήνες) και 18% (6%Χ3 μήνες) στις επικουρικές και στο συνολικό εισόδημα από τις συντάξεις 12% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με υπολογισμούς.
Σύμφωνα με παραδείγματα που παραθέτει η εφημερίδα «Ημερησία»:
  • συνταξιούχος  του Δημοσίου με μεικτή κύρια σύνταξη 1.445,44 ευρώ και καταβαλλόμενη επικουρική 324,42 ευρώ, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 144,60 ευρώ στο τρίμηνο (επιπλέον 48,20 ευρώ το μήνα έναντι των 58 ευρώ που πλήρωνε), ενώ
  • χαμηλοσυνταξιούχος του ΙΚΑ με 486,84 ευρώ μεικτή κύρια σύνταξη και καταβαλλόμενη επικουρική από το ΤΕΑΥΕΚ –  ΕΤΕΑ 236,75 ευρώ θα χάσει επιπλέον 72 ευρώ (24 ευρώ Χ 3 μήνες έναντι 19,50 ευρώ που πληρώνει κάθε μήνα έως σήμερα υπέρ του ΕΟΠΥΥ).

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η γελοιογραφία της Ημέρας από τον KYR


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης