Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013


Κυβέρνηση και τρόικα συντονίστηκαν και αποφάσισαν. Μια ακόμη δόση για την χρηματοδότηση της πλουτοκρατίας του τόπου στις πλάτες του χρεοκοπημένου λαού και των παιδιών του και νέα μέτρα για το πάρα πέρα τσάκισμα του, την διάλυση και συρρίκνωση δημόσιων οργανισμών και υποδομών σε πρόνοια, παιδεία, υγεία, το πέταγμα στην ανεργία και την ανέχεια χιλιάδων ακόμη εργαζομένων από το δημόσιο.




Το σχέδιο κυβέρνησης –ΕΕ –Τρόικας για ένα «επιτελικό κράτος» είναι σχέδιο παράδοσης των λαϊκών αναγκών σαν πεδίο κερδοφορίας στο κεφάλαιο. Οι δημόσιες υποδομές και ο φτηνός εργατοϋπάλληλος είναι ο δρόμος για την λεγόμενη «επανεκκίνηση της οικονομίας» για την «ανάπτυξη» που προπαγανδίζουν ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΕΕ και που οικοδομείται πάνω στα συντρίμμια της ζωής των εργατικών λαϊκών στρωμάτων.

Αυτή την πραγματικότητα υπηρετούν σήμερα οι απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών στα σχολεία, των εργαζομένων στους Δήμους και στις δομές της πρόνοιας, της υγείας, τις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτή είναι η ταυτότητα λεγόμενων αναδιαρθρώσεων σε δημόσια διοίκηση και Δήμους. Αυτός είναι ο δρόμος που στέλνει στην απόλυση 45 τουλάχιστον συναδέλφους από τον Δήμο μας, που θα αφήσει χωρίς δάσκαλους τα σχολειά, που συρρικνώνει, υποβαθμίζει, εμπορευματοποιεί κοινωνικές υποδομές. Να μην ξεγελαστεί κανένας εργατοϋπάλληλος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κανένας άνεργος. Ας μην ψάχνει κανείς «για διαφάνεια και αξιοκρατία» στις αναδιαρθρώσεις και τις απολύσεις.

Κυβέρνηση —πλουτοκρατία είναι σε πόλεμο ενάντια στον λαό και τις ανάγκες του. Φτιάχνουν μια κρατική μηχανή πολεμικό οχυρό ενάντια του. Επιδιώκουν με τον τρόμο της ανέχειας, την καταστολή και την λοιδορία του εργατικού κινήματος, να αφήσουν το λαό χωρίς ασπίδα και προοπτική, να κάνουν τα παιδιά μας μισθοφόρους και θύματα στον πόλεμο του ανταγωνισμού των επιχειρηματικών ομίλων.
Καμία αυταπάτη. Δεν είναι ο γιγαντωμένος δημόσιος τομέας και οι λαϊκές ανάγκες που ποτέ δεν εξυπηρετήθηκαν στο σύνολο τους που γέννησαν την κρίση. Την κρίση την έφερε η ξέφρενη κερδοφορία των επιχειρήσεων με αρωγό το κράτος τους και στο πηδάλιο της εξουσίας (σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο) το πολιτικό τους προσωπικό.

Δεν είναι ο λαός που ζει όπως μας λένε από δανεικά είναι μια χούφτα ολιγάρχες και η γενιά τους, που ζουν σε βάρος του λαού και της ζωής των παιδιών του.

Με αυτούς πρέπει να ξεμπερδέψει ο λαός για να κάνει κουμάντο στην ζωή του. Για να δει προκοπή για να ζήσει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Υπάρχουν οι παραγωγικές δυνατότητες και το έμπειρο εργατικό δυναμικό στην χώρα για να οργανώσει την οικονομία στην βάση της εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών.

Είναι λαϊκός μονόδρομος η ανασύνταξη σήμερα του εργατικού κινήματος , η οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας, η συμπαράταξη με το ΚΚΕ για να ανοίξει η λεωφόρος της λαϊκής χειραφέτησης και της αντεπίθεσης. Είναι λαϊκός μονόδρομος η ρήξη με την εξουσία των πλουτοκρατών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης