Τρίτη 23 Ιουλίου 2013


Σχετικά με το Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, που συγκλήθηκε την Πέμπτη 11-7-2013, με αφορμή τις διαθεσιμότητες - απολύσεις των σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών και με αφορμή την ψήφιση του επαίσχυντου μνημονιακού πολυνομοσχεδίου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας για τα κατωτέρω :



Ο κ. Αναγνώστου έκανε κάποια - μικρή έστω - αυτοκριτική για την παράταξη του, η οποία μαζί με αυτήν του κ. Βαλασόπουλου ελέγχουν την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Η αυτοκριτική αφορούσε τη στήριξη των παρατάξεων τους στα Μνημόνια, τον Καλλικράτη, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας κλπ. Όμως από την πλευρά του Δημάρχου κ. Βαλασόπουλου δεν ακούσαμε καμία αυτοκριτική. Απλά εμφάνισε τις δημοτικές αρχές και την τοπική αυτοδιοίκηση γενικά και αόριστα, σαν θύματα των περικοπών στους ΚΑΠ, μείωση προσωπικού κλπ σαν δηλαδή να έπληξε τους δήμους κάποιου είδους … θεομηνία. 
Ξέχασε να μας πει, πόσο στήριξε τον Καλλικράτη και τις μνημονιακές πολιτικές, με λόγια και με έργα, προσπαθώντας έτσι να ξεφύγει από το παρελθόν του. Αυτό όμως είναι αδύνατο.
Ο επικεφαλής της “HΛΙΟΥ- πόλις, Ανθρώπινη πόλη” Χρήστος Κοκοτίνης, αφού επισήμανε πως θα έπρεπε τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, να έχει ζητήσει ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος και όχι η παράταξη μας, σε γενικές γραμμές τόνισε τα εξής:
Το να καταδικάζουμε τις απολύσεις σχολικών φυλάκων, την κατάργηση δημοτικής αστυνομίας κλπ δεν αρκεί, γιατί αυτό είναι το μερικό, ενώ πρέπει να καταδικάζουμε το γενικό, δηλαδή τις μνημονιακές πολιτικές, την Κυβέρνηση και την Τρόικα που με λόγια και με έργα επέβαλλαν και στήριξαν αυτές τις άθλιες πολιτικές και μάλιστα και τους δημάρχους και λοιπούς αιρετούς που στο χώρο της αυτοδιοίκησης στήριζαν και στηρίζουν αυτή την Αθλιότητα. Τόνισε βέβαια τις βαρύτατες ευθύνες του κ. Βαλασόπουλου, ο οποίος ενώ τα έχει στηρίξει με πείσμα στο παρελθόν, τώρα ψελλίζει διάφορα “αγωνιστικά” για να βγει από το κάδρο των Υμνητών του Μνημονίου και του Καλλικράτη.

Επισήμανε δε, ότι είναι πρωτοφανές να παραβιάζεται το Σύνταγμα της χώρας τόσο ωμά, καθώς τους υπαλλήλους που προσέλαβε - σαν εργοδότης - ο Δήμος, τους απολύει η Κυβέρνηση….!!! 

Αυτό κι αν λέγεται … Αυτοδιοίκηση …!!!

Επίσης ανέφερε πως ο κυνικότατος Ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού κ. Μητσοτάκης, παραδέχτηκε ότι «κάνει τη δουλειά που δεν κάνουν ολοκληρωμένα οι Δήμαρχοι». Αυτά μάλιστα τα … ωραία ο κ. Υπουργός τα εκστόμισε ενώπιον των φιλομνημονιακών Δημάρχων και κανείς φυσικά δεν τα διαμαρτυρήθηκε …. 
Η παράταξη μας, μαζί με αυτή της Αριστερής Πρωτοβουλίας (Γ. Σόφη), κατέθεσε κείμενο στο οποίο εκτός από την απόσυρση του επαίσχυντου νομοσχεδίου (που ζήτησαν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις) και την ανάκληση των απολύσεων ζήτησε και να καταδικαστεί η άθλια μνημονιακή πολιτική που επιβάλλει η Τρόικα και με πάθος εκτελεί η εντεταλμένη Κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι της.
Στις 17.7.2013 ψηφίστηκε τελικά το πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα, που προβλέπει μάλιστα την επίσπευση των διαδικασιών εκδίκασης, για όσους εργαζόμενους εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινές διαταγές, διότι προφανώς θέλουν να τελειώνουν στα γρήγορα και με αυτούς. Βέβαια προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι των απολύσεων, αφαιρώντας από τη διαθεσιμότητα – απόλυση τους τρίτεκνους κι όσους σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς έχουν μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικά. Πάλι καλά που δεν ζήτησε και βραβείο Νόμπελ για να τους εξαιρέσει………….


Αν σ΄ αυτή την αντεργατική λαίλαπα, συνυπολογίσουμε και τις απολύσεις 2000 εκπαιδευτικών της Τεχνικής εκπαίδευσης με την κατάργηση σχεδόν 50 ειδικοτήτων, οδηγούμαστε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι, δεν τους ενδιαφέρει κανενός είδους εκσυγχρονισμός, παρά μόνο η διάλυση του κοινωνικού κράτους που έχει απομείνει και η παράδοση στους ιδιώτες των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων (απορρίμματα , παιδικοί σταθμοί, φύλαξη σχολείων από σχολικούς φύλακες), όπως και η Παιδεία και η Υγεία, οξύνοντας με λίγα λόγια την υπάρχουσα ανθρωπιστική κρίση στο έπακρο .
Εδώ λοιπόν τίθεται το μεγάλο ερώτημα: ποιος πρέπει να είναι ο αγώνας από εδώ και πέρα για να σταματήσει αυτή η καταστροφή που μας επιβάλλουν ;;;
Θεωρούμε ότι εκτός από το κλείσιμο των δήμων, επιβάλλεται να προχωρήσουμε ενιαία και συντονισμένα σε παραιτήσεις δημάρχων και υπολοίπων αιρετών, σε όλο το φάσμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Η γνώμη μας είναι ότι οι εργαζόμενοι στους Δήμους με τα σωματεία τους, καθώς και οι δημότες κι οι αιρετοί στους δήμους, πρέπει να συντονίσουν τον αγώνα τους με την υπόλοιπη κοινωνία που πλήττεται και πρέπει πλέον ο αγώνας, να δοθεί ασυμβίβαστα στους δρόμους, με επιμονή και υπομονή, μέχρι την κατάρρευση της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης των αχυρανθρώπων, της διεθνούς τοκογλυφίας.
Αντί να τους φοβόμαστε θα πρέπει να μας φοβηθούν αυτοί. 

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε … !!!

Το Γραφείο Τύπου


ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης