Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013


H οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλιούπολης καταδικάζει απερίφραστα τη φασιστική άγρια επίθεση δεκάδων εγκληματιών νεοναζιστών Χρυσαυγιτών εναντίον του κοινωνικού-πολιτιστικού στεκιού «Συνεργείο» στις 19:30 της 10ης Ιουλίου κοντά στην Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης.

Οι Χρυσαυγίτες που επέβαιναν ανα δύο σε 50 περίπου μοτοσυκλέτες ανέβηκαν την οδό Αγίου Κωνσταντίνου, πέρασαν από την πλατεία Κανάρια και κατέληξαν στο στέκι, όπου φωνάζοντας συνθήματα, χτύπησαν με ξύλο στα χέρια τραυματίζοντας σπουδαστή που προσπάθησε να τους εμποδίσει και με ρόπαλα και στυλιάρια έσπασαν όλα τα τζάμια της εισόδου του στεκιού και αναποδογύρισαν τα τραπεζάκια και τις καρέκλες του χώρου.

Εκείνη την ώρα στο στέκι γινόταν μάθημα Αγγλικών το οποίο παρακολουθούσαν 15χρόνοι/ες μαθητές/τριες που κλείστηκαν στην τουαλέτα για να γλιτώσουν από τον εφιάλτη των μαινόμενων νεοναζιστών.

Οι θρασύδειλοι νεοναζιστές σε όλη τη διαδρομή «συνοδεύονταν» από 3 μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί αυτοί έφτασαν στο χώρο μετά τη λήξη της αιματηρής επίθεσης για την «καταγραφή των συμβάντων». Κατά τα άλλα η Αστυνομία προστατεύει τη δημοκρατία και την ελευθερία των πολιτών να εκφράζονται και να δρουν!

Σήμερα το μεσημέρι η οργάνωσή μας έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστ. Τμήμα Ηλιούπολης, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου και Μαρία Μπόλαρη. Οι αρμόδιοι έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι λόγω της σοβαρότητας του θέματος έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που διογκώνει την ακροδεξιά με την πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της μαζικής ανεργίας, του αυταρχισμού και της διάλυσης ακόμα και του ισχνού κράτους πρόνοιας που στήθηκε με μακρόχρονους και αιματηρούς εργατικούς αγώνες .

Καλούμε τους συμπολίτες μας σε επαγρύπνηση για την προστασία της δημοκρατίας και της ελευθερίας και αξιώνουμε από το Δήμο, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, τις εργατικές ενώσεις και τις δυνάμεις της αριστεράς να αγωνιστούν για να αποκρουστεί και να ηττηθεί μια για πάντα ο φασισμός και ο ναζισμός.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης