Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013



Οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε ότι, οι πόλεις και οι κοινόχρηστοι χώροι τους ανήκουν σε όλους μας και έχουμε όλοι δικαιώματα σ’ αυτές.
Όπως έχει νόμιμο δικαίωμα στη δουλειά ο κάθε επαγγελματίας, οπότε του δίνεται η δυνατότητα να ενοικιάσει μέρος του πεζοδρομίου για να ασκήσει ή να επεκτείνει τη δραστηριότητά του, εξίσου δικαίωμα στα πεζοδρόμια έχουν και:

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για να μπορούν κινηθούν μέσα στην πόλη ακίνδυνα και με ασφάλεια ,

Οι γονείς για να κυκλοφορήσουν τα μικρά παιδιά, χωρίς να κινδυνεύουν να πατηθούν από τα αυτοκίνητα,

Οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι κινούνται αργά και πολλές φορές με τη βοήθεια μπαστουνιού, οπότε επιβάλλεται να κινούνται πάνω σ’ αυτά και

Όσοι πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, επιθυμούν να περπατούν και να μη χρησιμοποιούν για όλες τις μετακινήσεις τους αυτοκίνητο!

Δυστυχώς οι αφορμές για να θίξουμε αυτό το θέμα είναι ατελείωτες……Αρκεί να προσθέσουμε στις επεκτάσεις των περιπτέρων, καφετεριών, σουβλατζίδικων, φαστ-φουντ, πιτσαριών κλπ, κλπ, κλπ, τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα……

στέκονται όρθιοι πελάτες γύρω από αυτόν τον πάγκο και έχουν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους όπως τα συγκεκριμένα στη φωτογραφία, που θα βρει χώρο για να ανέβει στο πεζοδρόμιο κάποιος, που διασχίζει το δρόμο βιαστικά ή τρέχοντας (και συνήθως έτσι γίνεται στη συγκεκριμένη διάβαση)?

Δεν υπάρχει καθόλου ελεύθερος χώρος από την πίσω μεριά, ο περιπτεράς βγαίνει κατευθείαν από το
περίπτερο στο τραπεζάκι που έχει εγκαταστήσει στο πάρκο και από μπροστά, αμφιβάλλουμε αν χωράει καρότσι αναπήρου ή διδύμων όταν δεν έχει πελάτη.


Αν όμως έχει πελάτες στο περίπτερο και στα ψυγεία, μόνο λεπτός πεζός με καλοκαιρινά ρούχα μπορεί να περάσει και αυτός με τη βοήθεια της φιλότιμης προσπάθειας των πελατών του περιπτέρου, οι οποίοι θα χρειαστεί να του κάνουν χώρο!!!!!

Τους προβληματισμούς μας αυτούς, με τα ερωτήματα για τα όρια που βάζουν οι κανονισμοί ή ο νομοθέτης στην αδειοδότηση της χρήσης των κοινόχρηστων χώρων, ώστε να κυκλοφορούν όλοι οι υπόλοιποι πολίτες με ασφάλεια, περιμένουμε από το Δήμο Ηλιούπολης, για να συνεχίσουμε.......

Περισσότερα http://kipi.gr/?p=4013

Ευαγγελία Δημητρίου
--

Κι.Π.Η.- Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη
Τ.:2109730215-K.:6944683652
F.: 2118005508, 2109718162
kin.pol.il@gmail.com
http://www.kipi.gr
Facebook:
Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.)

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ
Γεράσιμος Κατσάμπας: Δεν μπαίνει
με τίποτα το νερό στο αυλάκι……


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης