Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Δεύτερη κατά σειρά παρέμβαση των Φορέων της πόλης, πραγματοποιήθηκε στις 17 Γενάρη, στα γραφεία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), με αιχμή τον αγώνα να μην εμπορευματοποιηθεί η Δημόσια Γη στην Ηλιούπολη, να περάσει στο Δήμο, να καλύψει αποκλειστικά τις ανάγκες των κατοίκων της.


Είχε προηγηθεί την ίδια μέρα η προσπάθεια της διοίκησης της ΕΤΑΔ να αποτρέψει την κινητοποίηση, με το επιχείρημα ότι την ίδια ώρα που οι Φορείς είχαν ορίσει την κινητοποίηση τους, θα συνεδρίαζε το ΔΣ της ΕΤΑΔ και δεν θα μπορούσε να τους δεχτεί.

Οι φορείς έκαναν καθαρό ότι η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, απαιτώντας να συναντηθούν και να καταθέσουν τις θέσεις τους στην Ολομέλεια της Διοίκησης. Η Αντιπροσωπεία τους τελικά έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ. 

Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι ο λαός της Ηλιούπολης δεν κάνει ούτε βήμα πίσω από το κύριο αίτημα του, ότι η δημόσια γη που κατακτήθηκε με λαϊκούς αγώνες θα καλύψει κατά προτεραιότητα τις ανάγκες της πόλης και των κάτοικων της που είναι πολλές και προκλητικά ανικανοποίητες από κυβέρνηση και ΕΤΑΔ. Επεσήμανε ότι λαός και οι φορείς της πόλης δεν θα δεχτούν ως τετελεσμένο αποτέλεσμα την εμπορευματοποίηση της Δημόσιας γης που ξεκίνησε η ΕΤΑΔ, με αρχή τα δυο οικόπεδα στην επιχείρηση «Έξη» και τον ιδιωτικό παιδικό σταθμό, πλάι στο ΙΚΑ.

Δεν σώσαμε τη δημόσια γη, όπως ανέφεραν, από τους καταπατητές και την αδιαφορία του κράτους, για να την παραδώσουμε στην επιχειρηματικότητα του Υπερταμείου και τους «δανειστές». Τέλος η αντιπροσωπεία των φορέων επέστησε τις μεγάλες πολιτικές, διοικητικές και ποινικές ευθύνες των παραγόντων της ΕΤΑΔ και του αρμόδιου υπουργείου γιατί έχουν επιτρέψει μέχρι και σήμερα στους κληρονόμους των Νασταίων καταπατητών, να πλιατσικολογούν παρανόμως με τα ακίνητα στο Οικοδομικό Τετράγωνο της Κεντρικής Πλατείας και της Κάτω Ηλιούπολης (Πλ. 25ης Μαρτίου) ακόμη και σήμερα, 10 μήνες μετά, την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ υπερασπιζόμενοι τον επιχειρηματικό χαρακτήρα και τους σκοπούς της ΕΤΑΔ, ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία ότι, το μόνο αίτημα που έχουν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, είναι το αίτημα για τους 4 χώρους (Χαλικάκι, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και τα δυο οικόπεδα εκατέρωθεν του ΙΚΑ) και δεν έχουν κάτι να πουν για τις άλλες ανάγκες της πόλης που ανέδειξαν οι φορείς αφού, όπως δήλωσαν, δεν έχουν άλλο αίτημα από την μεριά του Δήμου επίσημα.

 Για δε το ζήτημα της νομής, από τους απόγονους των καταπατητών, των καταστημάτων στο Οικοδομικό Τετράγωνο στην Κεντρική Πλατεία, είτε επέδειξαν άγνοια (πρόεδρος), είτε ψέλλισαν ασάφειες για «νομικά κωλύματα που μπορεί να υπάρχουν» (διευθύνων σύμβουλος). Και οι δυο, με το λόγο και τη στάση τους, επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει μια σαφώς γκρίζα ζώνη για την οποία κανένας δεν παίρνει ευθύνη και που έχει πια κακοφορμίσει τόσο, που …βρωμάει προκλητικά!!!



ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης