Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ηλιούπολης ως κύριος Φορέας, με εταίρους το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), και τον ΟΤΕ (COSMOTE), έχει υποβάλει πρόταση στην Πρωτοβουλία Urban Innovative Actions – UIA για την έγκριση και χρηματοδότηση ενός πρωτοποριακού ολοκληρωμένου προγράμματος ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Ηλιούπολης.


Η πρόταση περιλαμβάνει:
● 4 νέα πλήρως ηλεκτροκίνητα λεωφορεία τα οποία θα εξυπηρετήσουν και τις τρεις γραμμές της Δημοτικής Συγκοινωνίας, με ολική απόσυρση των σημερινών λεωφορείων συμβατικής τεχνολογίας.

● 10 νέα πλήρως ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μεταφοράς προσωπικού του Δήμου, με απόσυρση αντίστοιχου αριθμού αυτοκινήτων συμβατικής τεχνολογίας

● Σταθμούς φόρτισης για τα Λεωφορεία, τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Δήμου, ως επίσης και για δωρεάν φόρτιση IX ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ως κίνητρο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης.

● Ολοκληρωμένο «έξυπνο» σύστημα διαχείρισης και πληροφόρησης, μέσα από το οποίο ο πολίτης θα έχει στη διάθεσή του ανά πάσα στιγμή όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τη Δημοτική συγκοινωνία ( ακριβή ώρα άφιξης των λεωφορείων σε κάθε στάση, δρομολόγια κλπ.), ως επίσης κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τη διαθεσιμότητα των σταθμών φόρτισης, χρόνο φόρτισης κλπ.
Η πρόταση που έχει υποβληθεί από τον Δήμο έχει συνολικό προϋπολογισμό 5.000.000 ΕΥΡΩ.
Εκτός από τον υπερσύγχρονο νέο στόλο λεωφορείων και αυτοκινήτων που θα αποκτήσει ο Δήμος με χρηματοδότηση 80% και πλέον από πόρους του προγράμματος, στα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν περιλαμβάνεται η βελτίωση της ποιότητας του αέρα ( μείωση των ρύπων ), η μείωση του θορύβου και η εξοικονόμηση σημαντικών πόρων από την τεράστια μείωση του κόστους κίνησης ( πλήρης ηλεκτροκίνηση, μη χρήση συμβατικών καυσίμων ).
Το γεγονός ότι το εταιρικό σχήμα ( Δήμος Ηλιούπολης, ΕΜΠ, ΚΑΠΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ ) είναι ιδιαίτερα ισχυρό και με μεγάλη τεχνογνωσία, ενισχύει την επιλεξιμότητα της πρότασης και τις δυνατότητες έγκρισης και χρηματοδότησης.
Με την υλοποίησή της πρότασης, εάν εγκριθεί, ο Δήμος θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή εισαγωγής και χρήσης της ηλεκτροκίνησης και εφαρμογής των τεχνολογιών της “ Έξυπνης Πόλης”, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και τους πολίτες.


 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ηλιούπολη: Επίδομα Στέγασης

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της πόλης μας ότι η εξυπηρέτηση/υποβολή αιτήσεων για το επίδομα στέγασης

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις