Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Σημαντικά θέματα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στην Ηλιούπολη, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.


Κατ’ αρχήν, ενέκρινε τις απαιτούμενες πιστώσεις για την διοργάνωση της ετήσιας εκδήλωσης για τα 54 Χρόνια από την Ίδρυση του Δήμου Ηλιούπολης που σύμφωνα με την απόφαση φέτος θα είναι αφιερωμένα στον πρώτο Δήμαρχο της πόλης Παύλο Πεντάρη. Η διοργάνωση θα διαρκέσει μία εβδομάδα με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας της πόλης μας σε συνεργασία με το Σύλλογο Κρητών Ηλιούπολης. Σειρά εκδηλώσεων όπως έκθεση φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, κρητικοί χοροί, μουσικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου, το Δημοτικό Θέατρο και το Άλσος «Δ. Κιντής» θα αναζωογονήσουν τις μνήμες και θα τονώσουν την αξία της εντοπιότητας δημιουργώντας ταυτόχρονα ακόμη πιο ισχυρούς δεσμούς στην γειτονιά μας.
Στην συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή της διαχειριστικής μελέτης «Βιοκλιματική ανάπλαση περιοχής Χαλικάκι Δήμου Ηλιούπολης» στην Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων και Διεύθυνση Δασών Αθηνών. Έτσι, δρομολογείται η υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης στην Ηλιούπολη, που θα αλλάξει την μορφή και την ζωή στην πόλη καθώς θα διαμορφωθεί ένα από τα ωραιότερα πάρκα στην Αττική.
Άλλη μια σημαντική απόφαση που θα διαμορφώσει άλλους όρους στην εικόνα και την λειτουργία της πόλης είναι η έγκριση της μελέτης του έργου «Αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος Λεωφόρου Ειρήνης Δήμου Ηλιούπολης» το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 850.000€ από την Περιφέρεια Αττικής και περιλαμβάνει την ανάπλαση όλων των πεζοδρομίων με κυβόλιθους και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με φυτεύσεις, φωτισμό, και δημιουργία προσβάσιμων πεζοδρομίων για ΑμεΑ.
Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση του ακινήτου του Δήμου που βρίσκεται επί των οδών Ηρώς Κωνσταντοπούλου & Θάλειας Λουκίδου, στο Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία «Παναγία Ευαγγελίστρια» για την λειτουργία ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Μία δομή που δίνει ποιότητα στο χρόνο των παιδιών με αναπηρία και αναπτύσσοντας δεξιότητες, τα ετοιμάζει να ενταχθούν καλύτερα στην κοινωνική ζωή.
Τέλος σε συνέχεια του προγράμματος Ασφαλών Διαδρομών στην Ηλιούπολη και για την προώθηση της Βιώσιμης Κινητικότητας το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:
- Την αναδιαμόρφωση της οδού Αστυδάμαντος (μεταξύ της Λεωφ. Μαρίνου Αντύπα και οδού Αγησιλάου) σε οδό ήπιας κυκλοφορίας όπου βρίκεται το 6 ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης.
- Την αναδιαμόρφωση των οδών Μπότσαρη και Βύρωνος σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας.
- Την μονοδρόμηση των οδών Παπαφλέσσα και Τροίας και την μετατροπή της οδού Παπαφλέσσα σε οδό ήπιας κυκλοφορίας όπου βρίσκεται το 4 ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης.
Με τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επιτυγχάνεται ευκολότερη και ασφαλέστερη κίνηση μαθητών, και γενικά των πεζών πέριξ των σχολικών συγκροτημάτων και των πολυσύχναστων πλατειών, καθώς πρόκειται για δρόμους που σήμερα έχουν ιδιαίτερο κυκλοφοριακό φόρτο και είναι άκρως επικίνδυνοι.
Με τις νέες ρυθμίσεις η Ηλιούπολη γίνεται πιο ασφαλής και πιο φιλική για τους μαθητές τους πεζούς και όλες τις ευπαθείς ομάδες.
Έτσι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την πορεία των έργων με αδιάλειπτο ρυθμό υλοποιώντας με συνέπεια και χωρίς εκπτώσεις το πρόγραμμα για το οποίο δεσμεύτηκε απέναντι στους πολίτες της Ηλιούπολης.



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 




 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ







 car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης