Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017


Σε συνέχεια της αποκλειστικής δήλωσης στο epoli.gr του Προέδρου της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκου Τράκα, για το δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας για την Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (γεγονός που παρουσίασε και ανέλυσε πρώτο και αποκλειστικά ΜΟΝΟ το epoli.gr), τη… «λιγότερη εργασία», την… «περισσότερη άδεια» και τα… «προνόμια» των εργατών Δήμων, που διαπραγματεύτηκε και πέτυχε η Διοίκηση, ανακοίνωση - μήνυμα της Ομοσπονδίας, πριν λίγα μόλις λεπτά, με συγκεκριμένους, με όνομα αποδέκτες, αλλά και καταγγελίες...


Η ανακοίνωση
Η Ε.Σ.Σ.Ε. η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ… και τα «ΠΡΟΝΟΜΙΑ» των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στους Ο.Τ.Α.
"Η Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) που υπέγραψε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με το Υπουργείο Εσωτερικών δεν άρεσε στο «σύστημα» που εδώ και πολλά χρόνια «πολεμάει» την ηγεσία της Ομοσπονδίας, λοιδορεί, λασπολογεί και υπονομεύει τους αγώνες των εργαζομένων γιατί απλά επιδιώκει με νύχια και με δόντια να προωθήσει τα ιδιωτικά, επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα στους Ο.Τ.Α. και ειδικότερα στον τομέα της καθαριότητας.
Η εφημερίδα «Καθημερινή» του κ. Αλαφούζου, σε πρόσφατο δημοσίευμα της (4 Αυγούστου 2017) καταφέρθηκε κατά της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. γιατί υπέγραψε Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας  (Ε.Σ.Σ.Ε.) για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. τους οποίους μάλιστα, έχει το θράσος η συντάκτρια, να χαρακτηρίζει «προνομιούχους». Αναφέρει επίσης, πώς πλέον θα «υπάρχει λιγότερη δουλειά, περισσότερη άδεια» για το προσωπικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ενώ ισχυρίζεται «με περισσή άγνοια» ότι αποτελεί επιπλέον «προνόμιο» ότι η εφαρμογή της Ε.Σ.Σ.Ε. γίνεται μόνο στους εργαζόμενους που ανήκουν στη δύναμη των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., λες και η Ομοσπονδία υπογράφει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους της «Καθημερινής»… αποκρύπτοντας εντέχνως ότι αυτό προβλέπει η σχετική Νομοθεσία!!!
Καλούμε την συντάκτρια του δημοσιεύματος, γνωστή άλλωστε για την εμπάθεια της στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. και όσους άλλους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μία μόνο ημέρα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την... λιγότερη δουλειά. Και μίας και επικαλείται το δημοσίευμα τα «βουνά» των σκουπιδιών, να επισημάνουμε πώς για να καθαρίζονται αυτά, πολύ συχνά εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το πληρώνουν με αίμα. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα  που  έχασαν τη ζωή τους ή έμειναν ανάπηροι είναι οι «προνομιούχοι»;  Ντροπή...
Ότι και να θέλει να πει το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι δεδομένο πώς τα Μέσα του κ. Αλαφούζου και αρκετά ακόμη «συστημικά» Μ.Μ.Ε. έκαναν και κάνουν ότι μπορούν για να παραπληροφορήσουν την κοινωνία και να υποσκάψουν το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων της. Η προπαγάνδα όμως δεν θα περάσει. Οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει με τη σειρά τους πώς είναι αποφασισμένοι με όλες τους τις δυνάμεις να υπερασπιστούν το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει υπογράψει Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) το 2002 και το 2009  και το γεγονός ότι υπέγραψε και σήμερα εν μέσω μνημονίων συνιστά επιτυχία και ασφαλώς δικαίωση για τους αγώνες των εργαζομένων όσον αφορά στην προάσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Με την Ε.Σ.Σ.Ε. επιτυγχάνεται η επικαιροποίηση των διατάξεων που διέπουν τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Είναι μία διαδικασία που προβλέπεται από τους Νόμους και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει.
Διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και εντάσσει στο καθεστώς της Ε.Σ.Σ.Ε. και ορισμένες επιπλέον κατηγορίες προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, με μισθούς πολύ μικρότερους και σοβαρή έλλειψη προσωπικού οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και όλες τις δυνάμεις τους προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των Δήμων και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. 
Φαίνεται πώς αυτό χαλάει τα σχέδια ορισμένων επιχειρηματιών και με τα Μέσα που διαθέτουν επιδιώκουν να πλήξουν την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αυτή τη φορά με αφορμή την υπογραφή της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) «σε περίοδο κρίσης». Είναι προφανές πώς πρόκειται για εμπάθεια και πολύ απλά για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων. Να ξέρουν όμως πώς οι εργαζόμενοι θα είναι πάντα απέναντι σε τέτοιου είδους σχέδια."  

Ακολουθεί η ανακοίνωση και σε αρχείο .pdf    


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | Προβολή/κατέβασμα


πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ
ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 
 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Newsletter: Όλες οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα, απ’ το Σφυγμό [τα τελευτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Από το Blogger.

Συνολικές προβολές σελίδας

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αποφάσεις που αλλάζουν τις υποδομές της πόλης

Σημαντικές αποφάσεις που συνεχίζουν να αλλάζουν την εικόνα της πόλης έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης την περασμένη Πέμπτη σ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ.... ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Google+ Followers