Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας θυμίζει σε όλους την ανάγκη για φροντίδα τόσο του εαυτού μας όσο και των κοντινών μας προσώπων.



Πρόκειται για μια φροντίδα που απαιτεί τα λιγότερα και προσφέρει τα μέγιστα. Έχει ως ρίζες της το ενδιαφέρον και την επικοινωνία με τους γύρω μας και φέρνει ως καρπούς το αίσθημα ασφάλειας, εμπιστοσύνης και δημιουργίας.
Η ψυχική υγεία δεν αναφέρεται μόνο στην απουσία ψυχικής διαταραχής. Αναφέρεται στην ικανότητα να απολαμβάνουμε τη ζωή, να αντιμετωπίζουμε υπεύθυνα τις καθημερινές της προκλήσεις, να ζητάμε βοήθεια ή υποστήριξη αλλά και να την προσφέρουμε.
Η οικογένεια αποτελεί τον πρώτο σταθμό αυτής της διαδικασίας και οι γονείς μοιράζονται όχι μόνο τη χαρά αλλά και την ευθύνη που συνοδεύει το μεγάλωμα των παιδιών τους. Καθημερινά αναλαμβάνουν τη σταθερή υποστήριξη του παιδιού, τη διαχείριση του χρόνου, τη συνεννόηση και συμμαχία με τον άλλο γονέα και την εξισορρόπηση των δικών τους αναγκών με εκείνες του παιδιού τους και της υπόλοιπης οικογένειας.
Κάποιες φορές οι γονείς αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με τις αλλαγές ή τις προκλήσεις που βιώνουν τα παιδιά στο μεγάλωμά τους και να νιώσουν την ανάγκη για υποστήριξη. Σε αυτή τη φάση μπορεί να χρειάζεται να δουν τα παιδιά τους και τις δυσκολίες τους με «άλλο βλέμμα», να δώσουν ένα νόημα στη συμπεριφορά των παιδιών και να προβούν σε αλλαγές. Ωστόσο, η κόπωση και το άγχος συχνά παρεμβαίνουν σε αυτή την προσπάθεια.
Ο Τομέας ψυχολόγων του Δήμου Ηλιούπολης αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του γονικού ρόλου και τη συμβολή του στην ψυχική υγεία των παιδιών παρέχει Υπηρεσία Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Γονέων με παιδιά στην προσχολική και σχολική ηλικία.
Στην Ψυχολογική Συμβουλευτική Γονέων σημαντικό είναι να συμμετέχουν και οι δύο γονείς προκειμένου να επεξεργαστούν στόχους όπως:
- την κατανόηση από την πλευρά των γονέων της αλληλεπίδρασης των μελών της οικογένειας,
- την ενδυνάμωση του δεσμού γονέα - παιδιού μέσω της βελτίωσης της επικοινωνίας τους,
- την αποκατάσταση της συναισθηματικής κατάστασης του παιδιού και κατά συνέπεια της συμπεριφοράς του,
- την αναγνώριση από τους γονείς ότι η ικανοποίησή τους από την άσκηση του ρόλου τους αποτελεί προϋπόθεση για την ψυχική υγεία όλης της οικογένειας.
Ο Τομέας Ψυχολογικής Υποστήριξης στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης, Σοφοκλή Βενιζέλου 114 & Πρωτόπαπα.
Το Γραφείο υποδοχής του τομέα είναι στη διάθεσή σας από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 07:30 έως 13:00.

Ερωτήσεις στο 210-9970055
Πληροφορίες: http://www.ilioupoli.gr/psychology



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης