Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016


Στη σοφία των γραμμάτων, αλλά και την άνωθεν σοφία, που ονομάζεται χάρις του Θεού, αναφέρθηκε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα εκπαιδευτήρια «Θεομήτωρ» στην Ηλιούπολη.



Μάλιστα, τόνισε ότι «εκεί που συναντώνται αυτά τα δύο είδη σοφίας εκεί γίνεται το θαύμα, εκεί δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος» και κάλεσε τους μαθητές να συνδυάσουν τη σοφία της μάθησης και τη σοφία του Θεού.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισήμανε ότι «ήρθαμε σε αυτόν τον χώρο, αυτήν την σπουδαία ημέρα, για να προσευχηθούμε και να παρακαλέσουμε τον Θεό να σας χαρίζει υγεία, δύναμη και υπομονή», ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για τις επιτυχίες που είχαν οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων στις εισαγωγικές εξετάσεις, με την επισήμανση πως αυτό είναι το αποτέλεσμα του αγώνα.

Τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και τους υποδέχθηκαν ο προϊστάμενος του ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως, αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, η ηγουμένη και διευθύντρια του σχολείου, οι μοναχές, ο δήμαρχος, αλλά και τοπικοί παράγοντες της περιοχής.

Το διδακτικό προσωπικό των εκπαιδευτηρίων, το οποίο αποτελείται από μοναχές και λαϊκά, ως επί το πλείστον πρόσωπα, επιλέγεται με βάση την επιστημονική κατάρτιση, το ήθος και τα παιδαγωγικά προσόντα. Το διδακτικό του έργο συμπληρώνεται με την πρωινή προσευχή, τη συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας, τις σχολικές γιορτές, τις πολιτιστικές, αθλητικές, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, τις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης