Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Την απορρόφηση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς ζητά το ΚΚΕ καταθέτοντας Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα.



Στην Ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Μωραΐτης, Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος τονίζεται:

«Με βάση τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο τέλος Αυγούστου και που αφορούν στο ποια και πόσα βρέφη και νήπια θα πάνε δωρεάν στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ έγιναν συντρίμμια οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης ότι τάχα οι αλλαγές που έφερνε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ θα είχαν σαν συνέπεια αυτό να κυλούσε «γρήγορα και ομαλά» και θα στήριζε τάχα «τα φτωχά και άνεργα νοικοκυριά κατά προτεραιότητα»!

Την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων επαληθεύτηκαν μία προς μία οι ενστάσεις και οι καταγγελίες των σωματείων, των Συλλόγων Γονέων, γυναικών κ.ά.

Των εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ δημάρχων που έγκαιρα και σε ξεχωριστή επιστολή τους προ τον αρμόδιο υπουργό τον εγκαλούσαν να μην προχωρήσει στις αλλαγές που ετοίμαζε, χαρακτηρίζοντάς τες επικίνδυνες για τη λειτουργία και το χαρακτήρα των παιδικών σταθμών και προειδοποιώντας τον με καθαρό τρόπο ότι αν η χρηματοδότηση ακολουθήσει το γονιό και όχι τη δομή και κατά προτεραιότητα τη στήριξη των δημόσιων δομών, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ στους δήμους θα βρεθούν στον αέρα!

Όλοι οι παραπάνω φορείς κατήγγειλαν τις επιπτώσεις της πολιτικής της Κυβέρνησης στη λειτουργία και το χαρακτήρα των δημόσιων – δημοτικών παιδικών σταθμών, τα αδιέξοδα για γονείς και παιδιά και απαιτούσαν την απόσυρση του Voucher γιατί οδηγεί στην ενίσχυση των ιδιωτικών δομών και σε βάρος των δημόσιων – δημοτικών δομών.

Επισήμαιναν επίσης ότι κάθε πιθανή μείωση της χρηματοδότησης μέσω και του προγράμματος, θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων και σε συρρίκνωση των αντίστοιχων δομών των δήμων.

Δεν εισακούστηκαν.

Αντίθετα με δηλώσεις τους αρμόδια κυβερνητικά στελέχη προκλητικά διαλαλούν «ότι για πρώτη φορά η χρηματοδότηση αγγίζει τους φτωχούς και τους ανέργους», «ότι για πρώτη φορά η μάνα θα αξιολογήσει δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επιλέγοντας μόνη της».

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι πάνω από 10 χιλιάδες νέοι γονείς που κληρώθηκαν με βάση τη φτώχεια και την ανεργία τους το Voucher, δεν θα βρουν ποτέ δομή στην περιοχή τους (δημόσια ή ιδιωτική) να πάνε τα παιδιά τους! Και η προκλητική απάντηση προς αυτούς τους γονείς που δόθηκε διά στόματος αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών για το πρόβλημα και την απαράδεκτη κατάσταση που η πολιτική τους έχει δημιουργήσει είναι: Θα δώσουν το Voucher σε επιλαχόντες άλλων περιοχών που υπάρχουν θέσεις!!!

Χιλιάδες οι θέσεις στους Δήμους, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα που δεν καλύφτηκαν. Το αποτέλεσμα, ανακοινώνονται ήδη οι πρώτες απολύσεις σε προσωπικό από δήμους!

Τέλος, εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για σειρά από τις ιδιωτικές δομές που συμμετείχαν και αύξησαν κατά πολύ το μερίδιό τους στην πίτα του προγράμματος (που σημειωτέον η κρατική συμμετοχή έχει φτάσει στο 50%του προγράμματος), αλλά οι θέσεις για τους «πελάτες γονιούς» είχαν «κλείσει» πριν ακόμη ανακοινωθούν τα αποτελέσματα! Η κυβέρνηση τους ανοίγει την ομπρέλα της κρατικής χρηματοδότησης! Την ώρα που η χρηματοδότηση των δημόσιων – δημοτικών δομών μειώνεται σταθερά και από ΚΑΠ και από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το οξύτατο πρόβλημα χρηματοδότησης και η χρόνια ανεπάρκεια σε δημόσιες σύγχρονες δομές για τη φροντίδα και αγωγή του παιδιού αποκαλύπτεται ως εμπαιγμός και πρόκληση για το νεαρό λαϊκό νοικοκυριό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν προτίθεται η κυβέρνηση:

Να διασφαλίσει με άμεσα μέτρα και με όλες τις σύγχρονες και αναγκαίες προϋποθέσεις τη διεύρυνση των δημοτικών δομών για βρέφη και νήπια (εξεύρεση κατάλληλων κτιρίων – πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού) για όλα τα παιδιά που είτε συμμετείχαν με αίτηση των γονιών τους στο πρόγραμμα και σήμερα δεν εγκρίθηκαν ή δεν βρίσκουν θέση σε δομή της περιοχής τους είτε έχουν καταθέσει το αίτημά τους στους Δήμους.

Να πάρει έκτακτα μέτρα χρηματοδότησης των Δήμων ώστε να στήσουν άμεσα αντίστοιχες δημοτικές δομές για ΚΔΑΠ- ΑΜΕΑ και ΚΔΑΠ, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες όλων των παιδιών.

Να διασφαλίσει για όλους τους δήμους την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα χωρίς όρους και προϋποθέσεις και αν επιτέλους θα προχωρήσει στη μονιμοποίησή τους». 



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης