Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013


Έχει νόημα να ασχοληθούμε ενεργά με τις προσεχείς δημοτικές εκλογές;
Στην εποχή όπου:



-Τα πολιτικά και οικονομικά μας πράγματα καθορίζονται από ξένα κέντρα.
-Η κυβέρνηση εκτελώντας εντολές άλλων επιτίθεται κατά της κοινωνίας και διευρύνει καθημερινά τη δυστυχία των ανθρώπων.
-Τα πολιτικά κόμματα εξουσίας που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση της χώρας, με άλλο πρόγραμμα κατεβαίνουν στις εκλογές και άλλα πράττουν μετά ως κυβέρνηση.
-Η πολιτική εξουσία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την κοινωνία και δεν διαβουλεύεται ουδόλως με την οργανωμένη κοινωνία.
-Η δημοκρατία κρατά μόνο το περίβλημα. Η ουσία της έχει χαθεί…

Ναι, λοιπόν έχουν μεγάλη σημασία οι προσεχείς δημοτικές εκλογές. Η Τ.Α είναι ο μόνος πολιτικός θεσμός που μπορεί να λειτουργήσει, δημοκρατικά και να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα των ανθρώπων. Είναι ο μόνος θεσμός που μπορεί με τη δράση του και τις λειτουργίες του να ανακουφίσει τους βαλλόμενους ανθρώπους από την αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Είναι ο μόνος θεσμός που μπορεί να κινητοποιήσει τους ανθρώπους για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων και να κάνει πράξη την αλληλεγγύη.
Όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο αν η δημοτική παράταξη που θα πλειοψηφήσει είναι δημοκρατική και συμμετοχικά οργανωμένη. Και επί πλέον εκλέγει τα όργανα της από τη βάση. Έτσι μόνο εξασφαλίζεται ο έλεγχος της όποιας εξουσίας. Έτσι μόνο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις συμμετοχής των πολιτών στα δημοτικά προγράμματα. Έτσι μόνο η δημοτική αρχή μπορεί να είναι αποτελεσματική.

Οι πρωτοβουλίες κορυφής οπού κάποιος φιλόδοξος, αυτοχρίζεται υποψήφιος δήμαρχος και κατόπιν οργανώνει την αυλή του , όχι μόνο δεν μπορεί, ως δημοτική αρχή να είναι αποτελεσματικός αλλά είναι και ευάλωτος στη διαφθορά.
Ως δήμαρχος πορεύεται ανεξέλεγκτος σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα.
-Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές. Ο άνθρωπος που θέλει να υπηρετήσει την κοινωνία και όχι τον εαυτό του τίθεται από την αρχή στην κρίση των συνδημοτών του.
Σε αυτούς καταθέτει τις απόψεις του τις θέσεις του και τα οράματα του. Από τους συνδημότες του ζητά να τον εκλέξουν ως αντιπρόσωπο τους και όχι ,εν λευκώ εξουσιαστή. Έτσι μόνο εξασφαλίζεται ο έλεγχος της όποιας εξουσίας , όπως και η συμμετοχή των δημοτών τόσο στη λήψη όσο και στην εκτέλεση των αποφάσεων.

*Ο Ολύμπιος Δαφέρμος είναι επίτιμος σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Σπούδασε μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος στο Ε.Μ.Π. είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου και  Μέλος της δημοτικής κίνησης Ωρωπού  «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ * για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»
Πηγή: newsta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης