Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Δυστυχώς ο κ. Αναγνώστου, στην προσπάθειά του να κατοχυρώσει την αρχηγική του θέση στην υπό διάλυση παράταξή του, και ελλείψει πραγματικών επιχειρημάτων, καταφεύγει σε ένα παραλήρημα ανακριβειών και ψευδολογιών εναντίον της Δημοτικής Αρχής, το οποίο ωστόσο δεν πείθει κανέναν συμπολίτη μας.




Στο πρόσφατο δελτίο τύπου της παράταξης Νέα Δημοτική Κίνηση επιχειρείται η μετατροπή του άσπρου σε μαύρο, διαστρεβλώνοντας συστηματικά την αλήθεια και παραθέτοντας ισχυρισμούς που διαψεύδονται οφθαλμοφανώς από την πραγματικότητα και τα επίσημα στοιχεία.

Για να σταθούμε μόνο στα κυριότερα από τα «επιχειρήματα» του κου Αναγνώστου, του υπενθυμίζουμε ότι:

• Επί της δικής του διοίκησης ξεκίνησε μόνο το έργο της Πλ. Ανεξαρτησίας, το οποίο ολοκλήρωσε η νυν Δημοτική Αρχή, κάτι που ανέφερε δημοσίως ο Δήμαρχος στην ομιλία του στη γιορτή του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας.

• Το έργο της Πλ. Αναγνωσταρά άρχισε και ολοκληρώθηκε καθ’ ολοκληρίαν από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.
Παραλείπει βεβαίως ο κ. Αναγνώστου να πει σχετικά με τα δύο αυτά έργα ότι είχε δεσμεύσει τον Δήμο στην καταβολή ποσού 750.000€ ίδιας συμμετοχής στην χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος στο οποίο συμπεριλαμβάνονται, και ότι, κατόπιν σκληρής διαπραγμάτευσης, η σημερινή Δημοτική Αρχή κατόρθωσε να καταβάλει τα χρήματα αυτά η Περιφέρεια Αττικής, ούτως ώστε να μην τα επιβαρυνθεί ο Δήμος.

• Το έργο της Πατρ. Γρηγορίου, όχι μόνο δεν έγινε επί της διοίκησης του κου Αναγνώστου, αλλά ούτε καν η απαιτούμενη χρηματοδότηση είχε διασφαλισθεί. Το έργο ολοκληρώθηκε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή. 

• Για την αναβάθμιση του πάρκου «Χαλικάκι» υπογραμμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν έμεινε σε αδράνεια μέχρις ότου εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ξεκίνησε άμεσα την υλοποίηση του έργου με εκπόνηση μελέτης που παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο και χρηματοδότηση από ίδιους πόρους. Καλούμε την παράταξη του κου Αναγνώστου να επισκεφθεί το πάρκο «Χαλικάκι» σε ένα μήνα, για να διαπιστώσει την παρέμβαση που θα έχει γίνει εκεί, ή να ρωτήσει τους κατοίκους, οι οποίοι γνωρίζοντας πολύ καλά την απραξία της προηγούμενης διοίκησης, μπορούν να τον ενημερώσουν για το έργο που αναπτύσσεται στην περιοχή.

• Όσον αφορά στο γήπεδο της ΔΙΑΝΑ, ο κ. Αναγνώστου παρέλειψε σκόπιμα να αναφέρει ότι εκτός από το παρκέ ολυμπιακών προδιαγραφών, υλοποιήθηκαν και πολλές ακόμη παρεμβάσεις όπως νέα αποδυτήρια, αναβάθμιση του γηπέδου μπάσκετ, του γηπέδου 5Χ5 και της παιδικής χαράς, τοποθέτηση σύγχρονων κλιματιστικών και αποκατάσταση στέγης. Για δε τον χλοοτάπητα στο ανοιχτό γήπεδο, έχουν εξασφαλιστεί πόροι από την Περιφέρεια ύψους 190.000€, και το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης, όπως ακριβώς διασαφήνισε ο Δήμαρχος στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Αγ. Μαρίνα. 

Αναφέρεται ο κ. Αναγνώστου και σε «συρρίκνωση» των ΚΑΠΗ. Δυστυχώς όμως για εκείνον, η αναβάθμιση των πρώην ΚΑΠΗ σε Κέντρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με πλήθος δράσεων για την Τρίτη ηλικία, με ριζική αναμόρφωση της αντίληψης απέναντι σ’ αυτή την ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα και με ενσωμάτωση ποικίλων ιατρικών υπηρεσιών για όλους τους κατοίκους, που τα μετατρέπουν σε κέντρα πρωτοβάθμιας υγείας, βρίσκει τη διεθνή αναγνώριση, δεδομένου ότι το πρώτο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Αγ. Κωνσταντίνου βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις υπηρεσίες που παρέχει και την πρότυπη λειτουργία του. Αντίστοιχη θα είναι η ποιότητα και το εύρος των υπηρεσιών που θα παρέχονται και στο νέο Κέντρο που εγκαινιάστηκε στην Αγ. Μαρίνα. Επιπλέον η μεταστέγαση των ανακαινισμένων Κέντρων Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε άλλα κτίρια απέφερε εξοικονόμηση πόρων για τον Δήμο, στη θέση των διευκολύνσεων των «ημετέρων» στους οποίους ανήκαν τα κτίρια που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα. 

Ατύχησε ακόμη ο κ. Αναγνώστου και οι συν αυτώ στην αντιπολιτευτική του προσπάθεια να υποβαθμίσει το τεράστιο κοινωνικό έργο που πραγματοποιείται στην πόλη μας, αμφισβητώντας το ποσό των 4.500.000€ που διατέθηκε για την κοινωνική πολιτική. Όμως όλα τα ποσά με τις αιτιολογίες τους φέρουν την υπογραφή της Κοινωνικής Υπηρεσίας, είναι στη διάθεση κάθε πολίτη ανά πάσα στιγμή, και θα δημοσιευθούν αναλυτικά σε σύντομο χρονικό διάστημα μαζί με τον κοινωνικό προϋπολογισμό του 2014. 

Τέλος είναι πραγματικά αξιοθρήνητη η προσπάθεια του κου Αναγνώστου να αναστρέψει τις εντυπώσεις για την οικονομική διαχείριση του Δήμου επί των ημερών του. 

Προφανώς προσπαθεί χωρίς επιτυχία, να διαγράψει από τη μνήμη των συμπολιτών μας τα ανεξόφλητα χρέη των Δημοτικών Επιχειρήσεων (χρέη στο ΙΚΑ, στην Εφορία, στους εργαζομένους), μέρος των οποίων ρύθμισε και εξόφλησε η σημερινή Δημοτική Αρχή, για δε τα υπόλοιπα θα αποφασίσουν τα Δικαστήρια, ως τα μόνα αρμόδια.
Ξεχνά επίσης ότι είχε δεσμεύσει δάνειο από συγκεκριμένη Τράπεζα ύψους 3.500.000€, για να πληρωθούν οι προμηθευτές, σε αντίθεση με τη σημερινή Διοίκηση, η οποία δεν πήρε ούτε ένα ευρώ δάνειο. 

Ξεχνά ακόμη την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος με αλόγιστες αναθέσεις μέσω της ΔΕΚΕΗΛ, με διοργάνωση παζαριών προϊόντων μέσω της «ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε.», κόστους 300.000€, που έγιναν με συμφωνίες που υπογράφηκαν την 31/12/2010, και άλλα πολλά, τα οποία όλη η κοινωνία της Ηλιούπολης γνωρίζει.
Όσον αφορά στην απουσία λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, είναι μάλλον αστείο να κάνει λόγο ο κ. Αναγνώστου, αφού για πρώτη φορά στον Δήμο υπάρχει τόσο ευρεία δημοσιότητα όλων των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, καθώς και θεσμοθέτηση μιας σειράς νέων τρόπων ενημέρωσης, επικοινωνίας και συμμετοχής όλων των δημοτών στη λήψη των αποφάσεων. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε τη διαρκή ενημέρωση και λογοδοσία σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια, για όλα τα θέματα που τίθενται από την αντιπολίτευση και από τους δημότες, την ζωντανή αναμετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων, μέσω της οποίας ο κάθε δημότης μπορεί να παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., και να έχει πλήρη γνώση για όλα όσα διαδραματίζονται στην πόλη του, την αναβάθμιση και διαρκή ενημέρωση της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου, καθώς και τη δημιουργία τριών νέων sites, από τα οποία μπορούν όλοι οι δημότες να ενημερώνονται για όλες τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής, το Δημοτικό διαδικτυακό ραδιόφωνο που έχει ήδη ψηφιστεί από το Δ.Σ. –χωρίς σημειωτέον τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης του κου Αναγνώστου- το οποίο θα είναι ανοιχτό σε κάθε άποψη και κριτική, την τακτική προσωπική επικοινωνία (chat) του ίδιου του Δημάρχου μέσω διαδικτύου με όλους του δημότες, το ανοιχτό και διαρκές Forum Διαβούλευσης για κρίσιμα δημοτικά θέματα, το πλήθος ακόμη των ανοιχτών συγκεντρώσεων ζωντανής επικοινωνίας και διαλόγου, που έχουν γίνει με συμμετοχή εκατοντάδων συμπολιτών μας.

Χαιρόμαστε βεβαίως ιδιαίτερα, για το ότι η παράταξη Νέα Δημοτική Κίνηση δεν αμφισβητεί τα επιπλέον των παραπάνω έργα που έγιναν στην Αγία Μαρίνα, και είναι:

1. Αναβατόριο στην οδό Ζαλόγγου
2. Δημοτική Συγκοινωνία αποκλειστικά για την Αγία Μαρίνα
3. Αναβάθμιση και καθαρισμός πίσω από το γήπεδο της ΔΙΑΝΑ
4. Αναβάθμιση προαυλίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και ένταξη ολόκληρου του σχολείου στο Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»
5. Τοποθέτηση υπόγειων κάδων
6. Δημιουργία Κινητής Καρδιολογικής Μονάδας
7. Δημιουργία νέου ΚΕΠ
8. Κατασκευή αγωγού ομβρίων στην οδό Παΐκου
9. Αναστολή συγχώνευσης 3ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου
10. Αποφυγή δημιουργίας Ψυχιατρικού κέντρου
11. Αναβάθμιση Πάρκου Ίδης (στα σύνορα με τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού)
12. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των δρόμων που έχουν προβλήματα με τις πλάκες
13. Έργα οδικής ασφάλειας και διαγραμμίσεις
14. Αποκατάσταση ονοματοθεσιών των δρόμων
15. Ουσιαστική αναβάθμιση του Δημοτικού Κοιμητηρίου
16. Αναβάθμιση του Πάρκου Μπέλες
17. Λήψη απόφασης για τερματισμό της 4ης Γραμμή του ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Ανεξαρτησίας

Ας μας πει ο κ. Αναγνώστου έστω και ένα έργο που έγινε επί θητείας του στην Αγία Μαρίνα.
Κατόπιν όλων αυτών θα θέλαμε να αντιπαρέλθουμε τον χαρακτηρισμό «Σουλτάνος» του κου Αναγνώστου, γιατί δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε τη θεσμική του θέση ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου. Γενικότερα δε πιστεύουμε, ότι τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί υποβιβάζουν το επίπεδο του δημοκρατικού διαλόγου, στον οποίο η Δημοτική Αρχή είναι, όπως αποδεικνύεται και από την παρούσα παράθεση ουσιαστικών επιχειρημάτων, πάντα ανοιχτή. 

7/10/13
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης