Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013




Στις 22 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από τον αδόκητο θάνατο του Κώστα Κονδύλη.




Ο χαμός του συγκλόνισε ολόκληρη την πόλη και η απώλειά του παραμένει αισθητή. Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηλίου-πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» και δημοτικός σύμβουλος, φύση και θέση αριστερός, μαχητικός, πάντα ενημερωμένος και πάντα αγωνιστής για την Ηλιούπολη που τόσο αγαπούσε, ο Κώστας Κονδύλης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, στις 22 Οκτωβρίου του 2009, σε ηλικία μόλις 51 ετών, αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό.

Γεννήθηκε το 1958 στο Βουτσαρά της επαρχίας Μεγαλόπολης του νομού Αρκαδίας. Η οικογένειά του έλαβε ενεργά μέρος στην Εθνική Αντίσταση ενάντια στους ξένους κατακτητές και τους δοσίλογους συνεργάτες του. Το πατρικό του σπίτι κάηκε δυο φορές, μία στην Αντίσταση και τη δεύτερη στον Εμφύλιο, από τους επαγγελματίες της «εθνικοφροσύνης», που υπηρέτησαν πιστά και τα δυο αφεντικά τους: πρώτα τους Γερμανούς και στη συνέχεια, τους Εγγλέζους και τους Αμερικάνους. Αγαπούσε το χωριό του και τον τόπο του. Μιλούσε με νοσταλγία για τα παιδικά του χρόνια.


Το 1967 μαζί με την οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Ηλιούπολη, την οποία αγάπησε σαν δεύτερη πατρίδα του.

Aπoφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ήταν μέλος σε γραφείο που ασχολείται με λογιστικές – φοροτεχνικές εργασίες με έδρα την Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης.

Από τα νεανικά του χρόνια είχε έντονη πολιτική και κοινωνική δράση, στο χώρο της ΚΝΕ και του ΚΚΕ μέχρι το 1991 και στη συνέχεια μέσα από τον Συνασπισμό. Από το 1978 είχε ενεργή συμμετοχή στους εθνικοτοπικούς συλλόγους, μέλος της Διοίκησης της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κατά τα έτη 1984-1987, μέλος της Διοίκησης της Ένωσης Φαλαισιωτών Αρκαδίας το διάστημα 1988-1990. Μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία από το 1987 έως το 1997 και εκπρόσωπος των εργαζομένων στη Διοίκηση του επικουρικού Ταμείου Οικοδόμων από το 1991 έως το 1994.

Η ενασχόλησή του με τα Δημοτικά πράγματα ξεκίνησε το 1984 όταν εξελέγη γραμματέας του 5ου Συνοικιακού Συμβουλίου Ηλιούπολης με την παράταξη της «Δημοκρατικής Ενότητας». Το 2002 και το 2006 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ηλίου-πόλις, Ανθρώπινη Πόλη», εκλεγμένος και τις δυο θητείες Δημοτικός Σύμβουλος. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του στην προάσπιση της δημόσιας περιουσίας – ελεύθερων χώρων στο Δήμο Ηλιούπολης. Στο θέμα αυτό κράτησε συνεπή και ανυποχώρητη στάση στα χνάρια της πολιτικής που χάραξε και υπηρέτησε αταλάντευτα ο αείμνηστος Δήμαρχος Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής (1979-1990).



Ήταν παντρεμένος με την Στέλλα Μήτσιου και έχουν δυο παιδιά, τον Αποστόλη και την Αφροδίτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης