Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013


Πραγματοποιήθηκε στις 16-10-2013 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση – συζήτηση της Δημοτικής Κίνησης «Ηλίου – Πόλις – Ανθρώπινη Πόλη» με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Θεσμικό Πλαίσιο» και ομιλητές τον Σπύρο Τζόκα πρώην Δήμαρχο Καισαριανής και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και τον επικεφαλής αυτής Χρήστο Κοκοτίνη. 




Ο Σπύρος Τζόκας αναλυτικά αναφέρθηκε στο ισχύον σήμερα γενικά θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει και την ανάγκη να αλλάξει ριζικά αυτό με την πλήρη κατάργηση του «Καλλικράτη». Ο Χρήστος Κοκοτίνης αναφέρθηκε στις θέσεις της «Ηλίου – Πόλις Ανθρώπινη Πόλη» σχετικά με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τον «Καλλικράτη» αλλά και τις δράσεις που μπορεί να αναλάβει σε μια κατεύθυνση κατάργησης αυτού και δημιουργίας νέου σε μια προοδευτική κατεύθυνση. Ενδιαφέρον είχαν οι απόψεις του Χρήστου Κοκοτίνη, μεταξύ των άλλων, για τον εκλογικό νόμο σχετικά με την ανάδειξη των αυτοδιοικητικών προσώπων, τον τρόπο εκλογής του Δημάρχου, την καθιέρωση του συμμετοχικού προϋπολογισμού, την ανάδειξη των συνοικιακών συμβουλίων και την παραχώρηση ουσιαστικής εξουσίας στις λαϊκές συνελεύσεις ανά γειτονιά, αλλά και την καθιέρωση ετήσιου απολογισμού δράσης ανοιχτά ενώπιον των δημοτών. Τέλος αναφέρθηκε και σε θέσεις, αλλά και προτάσεις για βασικά ουσιαστικά και χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν την πόλη, όπως το ΚΥΤ, η περιφερειακή Υμηττού, το ρέμα της Πικροδάφνης, η «αναμόρφωση» των πλατειών της πόλης από την νυν Δημοτική Αρχή, το απόστημα της καθαριότητας κλπ. Ο Χρήστος Κοκοτίνης επέμεινε ιδιαιτέρως στην σημασία και την αναβάθμιση του δικτύου αλληλεγγύης που έχει ιδρύσει η «Ηλίου – Πόλις Ανθρώπινη Πόλη» που σε συνεργασία με το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης «το Λαγούμι» επιτελούν σπουδαίο έργο στην πόλη στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός κινήματος αλληλεγγύης που θα δρα για την ανακούφιση συμπολιτών μας που πλήττονται από την κρίση και όχι για ψηφοθηρικούς λόγους. 

Μετά το τέλος των παραπάνω εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο, το οποίο σημειωτέον ήταν πυκνό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Τάσος Ευσταθίου, Χαράλαμπος Κολιοφώτης Δημήτρης Πανταζόπουλος, Γιώργος Μπενάς, Παναγιώτης Πατσαβός, καθώς και ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Λεβογιάννης. 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης