Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Καταγγελτικός   ήταν ο κ. Χρήστος Κοκοτίνης επικεφαλής της παράταξης «Ηλίου – Πόλις» σε συνέντευξη που παρεχώρησε στην Εφημερίδα «Σφυγμός».

Συγκεκριμένα ο κ. Κοκοτίνης στην συνέντευξη αυτή αναφέρθηκε στην αποστασία που έγινε την παράταξη του, την περιφερειακή Υμηττού, την δημόσια περιουσία της Ηλιούπολης,  την απλή αναλογική στους δήμους και της χειραφετημένες από την κεντρική διοίκηση τοπικές  δράσεις της παρατάξεως του  



                     Ανατράπηκε η απλή αναλογική στους Δήμους

Μετά από  απόφαση της νεοεκλεγείσης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αναιρέθηκε ο «Κλεισθένης» και ανατράπηκε η απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτό τονίζει ο κ. Κοκοτίνης επικεφαλής της «Ηλίου- Πόλις», ο οποίος ακόμα επισημαίνει:

-         Ο καταργηθείς «Κλεισθένης» ανάγκαζε τις Δημοτικές παρατάξεις να προχωρούν σε συνεργασίες μεταξύ τους. Ακόμη προέβλεπε και τοπικά δημοψηφίσματα, όπου αυτό  ήταν αναγκαίο.
-         Με την νέο σύστημα η παράταξη που έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων μπορεί να επιβάλλει την θέληση της στην πλειοψηφία. Πράγμα,  που είναι αντισυνταγματικό.
-         Έτσι στις επιτροπές «ποιότητα ζωής» και «οικονομική»   η μειοψηφία στο Δ.Σ έχει τον πρώτο λόγο, αρκεί από αυτή να έχει εκλεγεί ο Νέος Δήμαρχος.

Συγκεκριμένα στην Ηλιούπολη η παράταξη του Δημάρχου, παρ’  ότι μειοψηφία στα ΠΑΟΔΗΛ και ΚΑΦΑΔΗΛ ελέγχει,  σύμφωνα με τον νέο νόμο,   τα 3/5 των διοικήσεων τους.          

              Απαράδεκτες οι αποστασίες από την «Ηλίου- πόλις»

Ο επικεφαλής της «Ηλίου- πόλις» κ. Χρήστος Κοκοτίνης θεωρεί απαράδεκτες τις δύο αποστασίες από την παράταξη του, καθόσον αυτοί μετά την πράξη τους δεν παρέδωσαν την έδρα τους.

Επίσης,  ο ένας εκ των δύο αποστατών, κατηγόρησε τον κ. Κοκοτίνη για υπόγειες διαδρομές,  ενώ ο επικεφαλής της «Ηλίου – πόλις» για το θέμα αυτό τόνισε:

-         Στην πολύχρονη πολιτική μου καριέρα δεν έχω κατηγορηθεί ποτέ για κάτι τέτοιο και πρέπει ο καταγγέλλων να πει πότε και που έγιναν αυτές οι υπόγειες διαδρομές από εμένα . Μέχρι τώρα δεν πήρα απάντηση από τον συγκεκριμένο άτομο.
-         Η σημερινή διοίκηση του Δήμου έκανε επαφές με στελέχη Δημοτικών παρατάξεων,  χωρίς να ενημερώσει τους επικεφαλείς τους.  «Πράγμα απαράδεκτο».

                  Δεύτερη «αποστασία» στην παράταξη «Ηλίου –                           Πόλις Ανθρώπινη Πόλη»

Τι καταγγέλλει ο επικεφαλής της κ. Χρήστος Κοκοτίνης

Η κ. Μαρία Αγγελή είναι η δεύτερη αποστασία – μετά τον κ. Φώτη  Χρυσουλάκη – στην παράταξη «Ηλιού – πόλις Ανθρώπινη Πόλη»,  της οποίας ηγείται ο κ. Χρήστος Κοκοτίνης.


Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης  της 26ης Σεπτεμβρίου 2019  ο πρόεδρος Σταύρος Γεωργάκης ανέφερε ότι με επιστολή της προς το προεδρείο η κ. Αγγελή δήλωσε ότι  θα συνεχίσει την πορεία της στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ως «ανεξάρτητη».




                     Παρεμβάσεις καταγγέλλει ο κ. Κοκοτίνης  

Ο Χρήστος Κοκοτίνης, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ηλίου-πόλις- Ανθρώπινη πόλη»:


-« Κάλεσε τους 2 δημοτικούς συμβούλους που αποχώρησαν από την παράταξη να παραδώσουν την έδρα. Αυτό επιτάσσει η ευθύνη τους απέναντι στην παράταξη αλλά και στους ψηφοφόρους της


-Ζήτησε από τον Φώτη  Χρυσουλάκη ,τον αποχωρήσαντα δημοτικό σύμβουλο να διευκρινίσει ποιες είναι «οι υπόγειες διαδρομές» του επικεφαλής της παράταξης Χρήστου Κοκοτίνη ώστε να λάβει την κατάλληλη απάντηση για αυτή τη συκοφαντία .



-Τέλος ,ανάφερε ότι ο δήμαρχος ,όρισε τη Μαρία Αγγελή πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής πριν καν παραιτηθεί και φυσικά χωρίς να ενημερωθεί η παράταξη για αυτόν το διορισμό . Επίσης ,ο κύριος δήμαρχος έχει έρθει σε επαφή και με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας αλλά και άλλης δημοτικής παράταξης, και αυτή η τακτική δε βοηθάει στο στόχο της έντιμης συνεργασίας των αυτοδιοικητικών δυνάμεων της πόλης για το καλό των  δημοτών .»


                     Δημοκρατική αποκέντρωση και χειραφέτηση από                 την κεντρική εξουσία.

Τα παραπάνω συνθήματα αποτελούν το Α & Ω του πιστεύω και των δράσεων του κ. Χρήστου Κοκοτίνη επικεφαλής της «Ηλίου – πόλις».

Όπως επισημαίνει ο κ. Κοκοτινης στα 18 χρόνια υπάρξεως της παράταξης  στην Ηλιούπολη,  αυτή έχει ασχοληθεί με όλα σχεδόν τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη.

Η παράταξη είπε ο κ. Κοκοτίνης, όποτε αυτή δεν είχε ολοκληρωμένη άποψη για ένα τοπικό θέμα,  δεν παρέλειπε να ζητεί την γνώμη και άλλων μαζικών φορέων.

«Η παράταξη δεν στηρίζεται μόνο σε γενικές αρχές,  αλλά έκανε  και κάνει  εξειδικευμένες μελέτες» , όπως τονίζει ο κ. Κοκοτίνης.

Ειδικότερα ο επικεφαλής της «Ηλίου – Πόλις» είπε ότι η ανακύκλωση στο Δήμο ανέρχεται σε 5,5% περίπου, ενώ σύμφωνα  με μελέτη της παράταξης του αυτή μπορεί να ανέλθει στο 50% , «πράγμα που σημαίνει κέρδος 800.000 € το χρόνο για την Ηλιούπολη».

 Στο σημείο αυτό ο κ. Κοκοτίνης δεν παρέλειψε να εκφράσει την πικρία του «γιατί το εκλογικό  αποτέλεσμα στην Ηλιούπολη δεν μας δικαίωσε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές»  

                Η δημόσια περιουσία της Ηλιούπολης στον Δήμο και              όχι στο Υπερταμείο.

0 επικεφαλής της «Ηλίου – Πόλις» τονίζει:
-         Ο Δήμος Ηλιούπολης κατόρθωσε ύστερα από πολυετείς διαμάχες να πάρει στην κατοχή του τα δεκάδες ακίνητα που ανήκαν στους «Νασταίους».
-         Κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσεως η κυβέρνηση παρεχώρησε αυτή την περιουσία στο Υπερταμείο (ΕΤΑΔ).
-         Παρά τα αλλεπάλληλα διαβήματα του Δήμου Ηλιούπολης δεν επανήλθαν ακόμη στην Ιδιοκτησία του Δήμου, για να γίνουν διάφορα κοινής ωφελείας έργα.
-         Και κάτι ακόμα χειρότερο: Για δύο απ’ αυτά τα οικόπεδα ζητήθηκαν από το Υπερταμείο ανταλλάγματα ( μίσθωμα ), παρ’ ότι προορίζονται για κοινωφελεί έργα   του Δήμου.      

                 Κινητοποίηση για την περιφερειακή Υμηττού

Η παραπάνω δυναμική  ενέργεια θα υιοθετηθεί  από τον κ. Κοκοτίνη, εάν δεν προχωρήσει άμεσα  η υπογειoποίηση της Κατεχάκη.
Και αυτό διότι «Η κυκλοφορία στην πόλη θα επιβαρυνθεί υπέρμετρα  από την επένδυση στο Ελληνικό»,  ανέφερε ο επικεφαλής της «Ηλίου – Πόλις»  

Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 76 Οκτώβριος   2019












ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης