Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΩΡΕΑΝ τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Ηλιούπολης

Το έργο του από τον Ιανουάριο του 2018 έως και σήμερα, ως πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Α.Φ.Α.ΔΗ.Λ. «Π. ΠΕΝΤΑΡΗΣ» - που είναι υπεύθυνο για οκτώ (8) Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τρία (3) ΚΑΠΗ, το Δημοτικό Γηροκομείο «Αγ. Ταβιθά» και μέχρι πρότινος του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» - έχει αναγνωριστεί τόσο από τις υπηρεσίες του Δήμου και τους υπαλλήλους τους, όσο κυρίως όμως από τους συμπολίτες του που εμπιστεύονται τις δομές του.



Βρεφονηπιακοί σταθμοί


Ο Πρόεδρος του παραπάνω Νομικού Προσώπου κ. Κώστας Καλούδης ερωτηθείς, ανάμεσα σε άλλα, τονίζει στην εφημερίδα «Σφυγμός» ότι τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου από την περίοδο 2019-2020 θα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Αυτό προέκυψε ως αποτέλεσμα της χρηστής διαχείρισης που προηγήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια (και επί των ημερών του), αλλά και των συντεταγμένων ενεργειών που έγιναν, διαθέτοντας κατά την περίοδο 2018-‘19 στο ΕΣΠΑ 225 θέσεις παιδιών, όπου καλύφθηκαν οι 215, φέρνοντας αρκετά επιπλέον έσοδα στο ΚΑΦΑΔΗΛ.

Εξέφρασε δε, την προσδοκία ότι και η νέα Διοίκηση και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Χατζηδάκης θα διατηρήσει το καθεστώς αυτό.

Ειδικότερα ο κ. Καλούδης αναφερόμενος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς δήλωσε υπερήφανος γιατί παραδίδει στην επόμενη Διοίκηση τα εξής:

-         Οκτώ (8) σταθμούς σε άρτια κατάσταση με επαρκές εξοπλισμό και προσωπικό.
-         Προγραμματισμένες τρεις (3) προσλήψεις υπαλλήλων μέσω ΕΣΠΑ  (1 μάγειρας, 1 βρεφονηπιοκόμος, 1 καθαριότητα).
-         Αναζήτηση τριών (3) υπαλλήλων μέσω κινητικότητας (1ΠΕ Διοικητικού, 1ΤΕ Κοινωνική Λειτουργό, 1 ΤΕ Νοσηλευτή), προς ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού για να υπάρχει λιγότερη ανάγκη σε συμβασιούχους.
-         Πρόγραμμα ΕΣΠΑ ύψους 60.000€, όπου με την ολοκλήρωση των διαδικασιών θα γίνουν προμήθειες σε ηλεκτρικές συσκευές, επίπλων, κλιματιστικών, κουζινικά, παιδαγωγικό υλικό κλπ.
-         Έναν υπό κατασκευή βρεφονηπιακό στην Αριστογείτονος, όπου τον Σεπτέμβρη του 2020 θα δοθεί στην διάθεση του ΝΠ.


Επίσης μας ενημέρωσε για την εφετινή σχολική σεζόν 2019-‘20 ο μέχρι τώρα απολογισμός της ένταξης παιδιών στους σταθμούς είναι:
Α) Μέσω ΕΣΠΑ εντάχθηκαν 133 προνήπια και 60 βρέφη, σύνολο 193 παιδιών έναντι 227 θέσεων που αρχικά δόθηκαν.

Β) Από τους πίνακες του Δήμου εισήχθησαν 144 προνήπια γεννηθέντα το 2016, από τις 197 αιτήσεις που έγιναν. Όμως επειδή προέκυψαν διαθέσιμες θέσεις από αυτές που δεν καλύφθηκαν μέσω ΕΣΠΑ, υπολογίζεται ότι θα απορροφηθούν όλα τα παιδιά της ηλικίας αυτής.

Γ) Στην ηλικία Βρεφών Β γεννηθέντα το 2017 εισήχθησαν 27 παιδιά έναντι 143 αιτήσεων και αναμένετε να εισαχθούν αλλά 13 από της μη καταληφθέντες θέσεις του ΕΣΠΑ.

Δ) Στην ηλικία Βρεφών Α γεννηθέντα το 2018 εισήχθησαν 18 έναντι 44 αιτήσεων. Σημειώνεται ότι σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία υπάρχει πρόβλημα χωρητικότητας και γι αυτό έχει προταθεί από τον ίδιο και την υπηρεσία, στον υπό κατασκευή σταθμό της Αριστογείτονος να γίνει αλλαγή δυναμικότητας, δηλαδή περισσότερα βρέφη από νήπια, ώστε την επόμενη χρονιά να απορροφηθούν ακόμα περισσότερα μωρά. 

Ηλικιωμένοι



Σχετικά με την Τρίτη ηλικία ο κ. Καλούδης μας ενημέρωσε για μια ευχάριστη εξέλιξη των ημερών, όπου εγκριθήκαν και τελεσφόρησαν οι ενέργειες πρόσληψης με 8μήνη σύμβαση τριών νοσηλευτών, συνεχίζοντας την απρόσκοπτη 24ωρη λειτουργία του γηροκομείου «Αγ. Ταβιθά».

Επίσης τα ΚΑΠΗ του Δήμου συνεχίζουν και αυτά να λειτουργούν από τις 8:00πμ-8:00μμ, αφού η παραμονή των ατόμων από την Κοινωφελή (8μηνα) δίνει την δυνατότητα αυτή.
Επίσης ο κ. Καλούδης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι παρά το ατυχές αποτέλεσμα των εκλογών, όπου η παράταξη που ανήκει «ΠΡΩΤΑ Η Ηλιούπολη», βρέθηκε σε θέση αντιπολίτευσης, θα παραμείνει στη θέση του, έως ότου αναλάβει τα καθήκοντα ο νέος πρόεδρος και το νέο ΔΣ του Κ.Α.Φ.Α.ΔΗ.Λ.
Η χρονική στιγμή που γίνεται η αλλαγή σκυτάλης στη Διοίκηση του Δήμου, συμπίπτει χρονολογικά κυρίως με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και θεωρεί ότι θα ήταν ανεύθυνη η στάση από μέρους του να παραιτηθεί αφήνοντας σε εκκρεμότητα δεκάδες ζητήματα.
Επεσήμανε δε, ότι σέβεται το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως όμως και την ψήφο των εκατοντάδων συνδημοτών του που τον ψήφισαν και γι αυτό βάζοντας την πόλη και τις ανάγκες της πάνω από όλα, παραμένει απλώς στρατιώτης στις επάλξεις και θα ενεργεί πάντα με γνώμονα το καλό της Ηλιούπολης και των κατοίκων της.
Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη αυτή ο κ. Καλούδης ευχαριστεί μέσω του «ΣΦΥΓΜΟΥ» πρώτα από όλα τον τ. Δήμαρχο Β.ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟ για την εμπιστοσύνη που του έδειξε ανατεθέντας του επίκαιρα πόστα, ΚΥΡΙΩΣ όμως θέλει να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ στις υπηρεσίες του Δήμου και τους υπαλλήλους τους που συνεργάστηκε άψογα και αποτελεσματικά όλα αυτά τα χρόνια.


Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 75 Σεπτέμβριος   2019










ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων Μπαμπαλης Greek European Future: #΄Εφη Σιόβα Γερμανικό  Φροντιστήριο  Γλυφάδας # Ελένη  Ευστρατιάδου  Κεράνη  SO EASY # Κέντρο  Ξένων  Γλωσσών  ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ # Τίνα Γεωργοπούλου Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών # Ε.Β.Ε ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ  ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ # ΚΕΝΤΡΟ # ΞΕΝΩΝ # ΓΛΩΣΣΩΝ # ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ # Εκπαιδευτήρια # Ξένες  Γλώσσες # Φροντιστήρια  Ξένων  Γλωσσών Το ORBIS-ANIMA της Λιλιάνα Ηλιοπούλου: Πρωτοπορεί στην Ξενόγλωσση εκπαίδευση - Αγγλικών & Γερμανικών ΤΟΜΗ: Η άλλη ποσέγγιση στη μάθηση ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ – ΦΛΩΡΑΚΗ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΛΕΥΡΑ - ΚΑΡΑΚΙΤΣΟ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης