Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «Δ. ΚΙΝΤΗΣ» -  ΏΡΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 21:00
Kathryn Hunter
Μια διεθνής φυσιογνωμία του θεάτρου, έρχεται στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, για να ερμηνεύσει τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας. 



«Ίσως το πιο φωτισμένο κείμενο όλων των εποχών», όπως σημειώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Σταύρος Τσακίρης, ο οποίος έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία.

Ο Σταύρος Τσακίρης είδε στο πρόσωπο και την ερμηνευτική δεινότητα της Kathryn Hunter (Κάθρυν Χάντερ) τον ιδανικό Προμηθέα και η διεθνούς φήμης ελληνικής καταγωγής & βραβευμένη με Olivier Award ηθοποιός αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκλησή του να ενσαρκώσει τον ομώνυμο ρόλο.

Μια ελληνίδα από τις Οινούσες της Χίου, (το γένος Χατζηπατέρα) μεγαλωμένη στην Αγγλία, με σπουδές στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου και κορυφαίες συνεργασίες με σκηνοθέτες όπως ο Peter Brook και θεατρικούς οργανισμούς όπως η Royal Shakespeare Company και το Globe Theater, η Κάθρυν Χάντερ, επιλέγει συχνά να ερμηνεύσει ανδρικούς ρόλους. Είναι η πρώτη γυναίκα ηθοποιός που ερμήνευσε τον ρόλο του Βασιλιά Ληρ (1997), ενώ έχει ενσαρκώσει πληθώρα  και άλλων ανδρικών ρόλων, όπως τον Ριχάρδο Γ’, τον Πουκ στο Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, τον Κόκκινο Πίτερ στον Πίθηκο του Κάφκα, τον Συρανό ντε Μπερζεράκ, τον Mr. Ido και πρόσφατα τον Τίμωνα τον Αθηναίο. Στους παραπάνω εμβληματικούς ρόλους, έρχεται να προστεθεί αυτό το καλοκαίρι, η συμμετοχή της στην τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», ερμηνεύοντας τον ομώνυμο ρόλο .

Η κινηματογραφική της πορεία είναι εντυπωσιακή. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συμμετοχή της στην ταινία Χάρυ Πότερ και Το Τάγμα του Φοίνικα. H Χάντερ έπλασε με αμεσότητα και χιούμορ  τον χαρακτήρα της Mrs Figg, της εντεταλμένης προστάτιδας του μικρού μάγου και χάρισε στα εκατομμύρια θαυμαστών της ταινίας, έναν ακόμη μαγικό ήρωα. Επιπλέον συμμετοχές της στον κινηματογράφο: Οι Άθλιοι, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας κτλ

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με κορυφαίους θεατρικούς οργανισμούς  στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, το Παρίσι και σε όλο τον κόσμο , συμπεριλαμβανομένου του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου, της Royal Shakespeare Company, του Globe Theatre και του διάσημου CICT Centre International Recherches Theatrales του Peter Brook (CICT Διεθνές Κέντρο Θεατρικής Έρευνας του Πίτερ Μπρουκ )στο Παρίσι. Επιπλέον είναι συνεργαζόμενο μέλος της  “Theatre de Complicite” (την ομάδα που βρέθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 στην πρώτη γραμμή της βρετανικής θεατρικής πρωτοπορίας). Εκεί θα γνωρίσει και τον Ιταλό σύζυγό της Μαρτσέλο Μάνι, συνιδρυτή της «Complicite», επίσης εξαιρετικό ηθοποιό και ειδικευμένο σε θέματα κίνησης Commedia del’ Arte.

Ταυτότητα παράστασης:
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία:  Σταύρος Τσακίρης
Σκηνικά: Κώστας Βαρώτσος
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Κίνηση: Μαρτσέλο Μάνι
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Πρωταγωνιστούν: Κάθρυν Χάντερ, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης,  Γεράσιμος Γενατάς κ.ά.

Διάρκεια:~ 2 ώρες

Τιμές εισιτηρίων: 20€ γενική είσοδος, 15€ για άνεργους, πολύτεκνους, παιδιά έως 12 ετών, φοιτητές & ΑΜΕΑ.
Προαγορά εισιτηρίου στο βιβλιοπωλείο «Περί Βιβλίου»: 15€        
Ηλεκτρονική Προπώληση: Viva.gr

Προπώληση εισιτηρίων Φεστιβάλ Ηλιούπολης:
Παράλληλα με τους τρόπους και τα σημεία προπώλησης που έχει επιλέξει κάθε εταιρεία παραγωγής, θα πραγματοποιείται προπώληση για όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, από την Τετάρτη 21 Αυγούστου και στο  βιβλιοπωλείο «Περί Βιβλίου» (Ελ. Βενιζέλου 138, 210 9946717), από  Δευτέρα έως Σάββατο, ώρες καταστημάτων.
Τις ημέρες των εκδηλώσεων,  το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Ηλιούπολης «Δ. Κιντής» θα είναι ανοιχτό από  τις 19:30, και θα διαθέτει εισιτήρια αποκλειστικά για την παράστασης της ημέρας.

Η πρόσβαση στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής" εξυπηρετείται από τις παρακάτω γραμμές του ΟΑΣΑ, που πραγματοποιούν στάσεις  πολύ κοντά στο Θέατρο:
  • Γραμμή 237 (αφετηρία Μετρό Δάφνης), στη στάση Νησάκι ή στη στάση Αστυνομία ή στη στάση Σχολεία (προς Δάφνη)
  • Γραμμή 140 (αφετηρία Πολύγωνο), στάση Τέρμα στην Πλατ. Παλαιών Πατρών Γερμανού-ΙΚΑ
  • Γραμμή 201 (Μετρό Αγίου Δημητρίου), στάση Τέρμα στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού-IKA
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 
Τμήμα Πολιτισμού «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου» : 210 9940699
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9923840.
Για το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ηλιούπολης, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.politismos-ilioupoli.gr



ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Greek European Future: #΄Εφη Σιόβα Γερμανικό  Φροντιστήριο  Γλυφάδας # Ελένη  Ευστρατιάδου  Κεράνη  SO EASY # Κέντρο  Ξένων  Γλωσσών  ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ # Τίνα Γεωργοπούλου Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών # Ε.Β.Ε ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ  ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ # ΚΕΝΤΡΟ # ΞΕΝΩΝ # ΓΛΩΣΣΩΝ # ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ  Μαρία Παντελή # languages # Πρότυπο  Κέντρο Εκπαίδευσης  Ξένων  Γλωσσών ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ # Εκπαιδευτήρια # Ξένες  Γλώσσες # Φροντιστήρια  Ξένων  Γλωσσών Το ORBIS-ANIMA της Λιλιάνα Ηλιοπούλου: Πρωτοπορεί στην Ξενόγλωσση εκπαίδευση - Αγγλικών & Γερμανικών


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης