Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Τονίζει ο επικεφαλείς της παράταξης κ. Χρήστος Κοκοτίνης σε αποκλειστικές δηλώσεις του προς τον «Σφυγμό» 


Η Δημοτική  παράταξη «Ηλίου- πόλις» θα κάνει στο νέο Δημοτικό συμβούλιο -  όπως έκανε και στο προηγούμενο -  προγραμματική αντιπολίτευση. Δηλαδή θα συναινεί,  όπου συμφωνεί  και θα αντιπαρατίθεται,  όπου διαφωνεί.


Αυτό τόνισε ο επικεφαλής  της παραπάνω παρατάξεως κ. Χρήστος Κοκοτίνης μιλώντας αποκλειστικά  στην εφημερίδα «Σφυγμός» αναλύοντας τη στάση που θα κρατήσει κατά τη θητείας της Νέας Δημοτικής αρχής.


Επεξηγώντας  ο κ. Κοκοτίνης την θέση του αυτή υπογράμμισε κυρίως ότι:
-         Η απλή αναλογική που καθιερώνει ο Νέος εκλογικός Νομός συμβαδίζει με την στοιχειώδη συναίνεση, που πρέπει να υπάρχει σε πολλά τοπικά θέματα. Όπου δεν συμφωνεί το Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχει και ο θεσμός των τοπικών δημοψηφισμάτων.
-         Δεν θα κάνουμε τυφλή αντιπολίτευση, αλλά θα απαιτούμαι διαφάνεια και διαβουλεύσεις απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σε κεντρικά θέματα της πόλης, όπως ο προϋπολογισμός κα.
-         Ο καινούργιος εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής ταιριάζει απόλυτα στην Ηλιούπολη, καθώς οι όποιες αποφάσεις το Δ.Σ θα γίνονται από θέση αρχών. Σε αυτό βοηθά ότι και το λευκό σε μια απόφαση του Δ.Σ δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας για την υιοθέτηση  ενός έργου.

Η θέση της «Ηλίου- πόλις» για τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές 


Απαντώντας ο κ. Χρήστος Κοκοτίνης σε ερώτηση για το εάν είναι ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα που πέτυχε η παράταξη του στις Δημοτικές εκλογές της Ηλιούπολης απάντησε ως εξής:

«Το αποτέλεσμα γενικά δεν είναι κακό αν λάβουμε υπόψη μας ότι το πολιτικό κλίμα σίγουρα επηρέασε. Επίσης στης  δημοτικές εκλογές τα πελατειακά δίκτυα   είναι πανίσχυρα και αυτό  σίγουρα έπαιξε το ρόλο του. Στις δικές  μας αδυναμίες θα πρέπει να προσθέσουμε ότι η παράταξη δεν συμμετέχει  επαρκώς σε όλους τους φορείς της πόλης»

Σε άλλο σημείο των απαντήσεων του ο επικεφαλής της «Ηλίου – Πόλις» είπε ότι  το πολιτικό κλίμα κυριάρχησε στις τελευταίες  Δημοτικές εκλογές. Εμείς από την πλευρά μας, συνέχισε,  « θα πρέπει να είμαστε ποιο δραστήριοι και παρεμβατικοί στα προβλήματα της Ηλιούπολης».



-         Την τελευταία πενταετία οι παράταξη μας έγινε ποιο αυτοδιοικητική. Αυτό φάνηκε στο θέμα του προϋπολογισμού, των σχολείων, της ανάπλασης του  ρέματος της πικροδάφνης κ.λ.π.  Επίσης ο κ. Κοκοτίνης δεν παρέλειψε να πει ότι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ηγήθηκε του συνδυασμού  κατόπιν ομόφωνης απόφασης των οργάνων του.

Τα κύρια προβλήματα της πόλης 


Ο κ. Κοκοτίνης αναφερόμενος στα κυριώτερα προβλήματα που θα κλιθεί να αντιμετωπίσει ως παράταξη είναι τα εξής:
-         ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: Θα θέλαμε ποιο έντονα τα οικολογικά στοιχεία στην επένδυση αυτή και να μην δημιουργούνται προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και επιχειρήσεις. Επίσης δεν πρέπει να προσπερνάμε τις κλιματικές επιπτώσεις από την επένδυση αυτή. Γι αυτό επιμένουμε να γίνουν πρώτα τα δύο χιλιάδες στρέματα δάσους και μετά οι επενδύσεις στο καζίνο κ.λ.π. Σε αυτό αντιπαρατιθέμεθα στην εταιρία που υλοποιεί την επένδυση (ΛΑΜΔΑ), η οποία δεν ακολουθεί αυτή την ιεράρχηση.
-         ΣΗΡΑΓΓΑ ΥΜΗΤΤΟΥ : Το κόστος της υπογειοποίσης της λεωφόρου Κατεχάκη η (οποία σήμερα διχοτομεί την Ηλιούπολη) είναι προσιτό και μάλιστα είναι επιλέξιμο στο πακέτο Γιούνγκερ.  Η περιφέρεια θα πρέπει να κάνει σύντομα τις σχετικές μελέτες.
-           ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Είναι θετικό ότι καθιερώθηκε η δίχρονη δημόσια υποχρεωτική  προσχολική εκπαίδευση στην Ηλιούπολη. Το πρόβλημα δημιουργείται με τα 63 υπεράριθμα νήπια. Η λύση βρέθηκε στο να απορροφηθούν αυτά από κάποιες υπάρχουσες αίθουσες, κατόπιν του ότι οι αρμόδιοι δε προώθησαν, εγκαίρως,  τα προκατασκευασμένα οικήματα 



Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 74 Ιούνιος – Ιούλιος   2019





ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ
Ρ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης