Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Η ανικανότητα, η έλλειψη δημοκρατικού πολιτισμού,η σύνθεση γόνιμων προτάσεων και καλοπροαίρετης κριτικής καθώς και η καλλιέργεια χρόνιων παθογενειών της Διοίκησης του Δήμου Ηλιούπολης οδήγησαν στην καταψήφηση του προυπολογισμού και στην ανεξαρτικοποίηση δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Αρχής.}


Συμπλέοντας με το πνεύμα της εποχής, αλλά και με τις εξελίξεις που δρομολόγησαν πολιτικές αλλαγές  στο Δήμο Ηλιούπολης η πρόεδρος  του συνδυασμού « Ηλιούπολη Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» Αργυρώ Πίκουλαεπισημαίνει σε ένα καυστικό άρθρο της  την παθογένεια της πολιτικής σκηνής στην χώρα μας και  γίνεται αναφορά στον τρόπο διοίκησης του δήμου Ηλιούπολης τα τελευταία χρόνια.
Παράλληλα βέβαια και με αφορμή την καταψήφιση του προϋπολογισμού στην Ηλιούπολη, επισημαίνει πολύ σημαντικές παθογένειες  που είναι άγνωστες στον πολύ κόσμο.     
Αργυρώ Πίκουλα 
 «Η μη ψήφιση του προϋπολογισμού  ανέδειξε τις παθογένειες της Διοίκησης του Δήμου Ηλιούπολης και συγκεκριμένα των οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών.
Υπηρεσίες που δυστυχώς καμία μέχρι τούδε Διοίκηση δεν φρόντισε να εξαλείψει ή τουλάχιστον να τις μετριάσει.
Εργαλεία όπως κόστος αγοράς υλικών και υπηρεσιών καταγραφή και ιεράρχηση αναγκών αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού επιμόρφωση και εκπαίδευση αυτού παραμένουν άγνωστα για τους διοικούντες.
Παρακολούθηση και εποπτεία έλεγχος και απόδοση ευθυνών επίσης άγνωστες διαδικασίες.
Πίσω λοιπόν από τους κωδικούς του προϋπολογισμού κρύβετε η έλλειψη νομικής και οικονομικής νομοθεσίας επικρατεί  η αντίληψη ότι "σύνταξέ  το σύμφωνα με το αρχικό ...." και με τελικό στόχο τον ισοσκελισμό και με ένα σκεπτικό έχουμε και το εργαλείο που λέγετε αναμόρφωση.
Πρακτικές τις οποίες η εκάστοτε  πολιτική διοίκηση και ξέρει και γνωρίζει και την χειρίζεται κατά το δοκούν.
Δίνοντας εντολές και  κατευθύνσεις,  κόβει  και ράβει τον προϋπολογισμό,  όχι όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία,  αλλά όπως εξυπηρετεί το δικό της πρόγραμμα.
Η σημερινή διοίκηση επί μία  οκταετία συνέταξε προϋπολογισμούς,  βαπτίζοντας τους αναπτυξιακούς πλεονασματικούς με κοινωνικό πρόσωπο συμμετοχικούς ... μέχρι που να έλθει η αμφισβήτηση μέσα από τους δικούς της κόλπους.
Και άρχισε με την πρώτη ψηφοφορία η κριτική και η αμφισβήτηση που κορυφώθηκε  με την δεύτερη και υποχρέωσε τον Δήμαρχο σε αναδίπλωση και υποχώρηση δεχόμενος αναγκαστικά τις παρατηρήσεις των δημοτικών συμβούλων και μάλιστα των μέχρι προτέρων συνεργατών του!»

-        Η δημοτική μας παράταξης δικαιώνεται πολλαπλώς τόσο για τις επικαλούμενες αιτίες διαφωνίας και αποχώρησης από τις τάξεις της διοικούσας δημοτικής αρχής των ανεξαρτητοποιημένων δημοτικών συμβούλων όσο και στην καταψήφιση του προϋπολογισμού.
Η διαρκής επισήμανση και κριτική  μας ως μέλος της οικονομικής επιτροπής αλλά και στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου τονίζαμε και καταγγείλαμε το τρόπο δημοπρατήσεως της πάσης φύσεως δημοτικών συμβάσεων προμήθειας και τεχνικού έργου.
Η απευθείας ανάθεση ήταν η σύνηθες διαδικασία σύναψης σύμβασης χωρίς εκ των προτέρων δημοσιότητα χωρίς ουσιαστική έρευνα αγοράς και διαβούλευση με ένα ή περισσότερους οικονομικούς φορείς.
Οι συνοπτικοί διαγωνισμοί στο όνομα της απλούστευσης διαδικασιών με συμμετοχή από ένα ή  στην καλύτερη περίπτωση δύο προσφορών μας αρκούσε για την κατακύρωση του.
Η έλλειψη προδιαγραφών  ή εγγυητικών όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία  δεν εμπόδισε την δημοτική αρχή να προχωρεί στην ανάθεση και υλοποίηση των έργων.
-        Είχαμε καταγγείλει αυτήν  την έλλειψη  στη δημοπράτηση του έργου τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο της ΔΙΑΝΑΣ καθώς και τη μη εκτέλεση σύμφωνα με την μελέτη των αποστραγγιστικών έργων αυτού με αποτέλεσμα τα παιδιά να παίζουν πάνω σε τάπητα με νερό!
Όμως αυτό στοίχισε από ίδιους πόρους πλέον των 120.000  ευρώ!
Η αποκορύφωση της ανικανότητας  της δημοτικής αρχής ήταν  η ματαίωση τουανοικτού  διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού "Προμήθεια για την Βελτίωση-Αναβάθμιση του Δημοτικού Φωτισμού" που την ευθύνη φέρει αποκλειστικά η ίδια.
Ένα πολυδιαφημισμένο έργο στο οποίο είχε επενδύσει την  όλη της προεκλογική πολιτική  προβάλλοντας το άπλετο ηλεκτροφωτισμό της πόλης.


 Αλλά και στην προμήθεια 1500 κάδων σε αντικατάσταση των ελαττωματικών πίστευε ότι θα αποτελέσουν το εφαλτήριο της επανεκλογής της για τρίτη τετραετία……..
Η απόφαση τηςΑρχής εξέτασης προδικαστικών προσφυγών προσάπτει στην αναθέτουσα αρχή δηλ.τον Δήμο Ηλιούπολης ότι η διαδικασία συμβάσεως είχε ουσιαστικές αποκλίσεις απο τις διατάξεις του κοινοτικού δικαίου και της κοινής νομοθεσίας με αποτέλεσμα να νοθεύουν το ελεύθερο ανταγωνισμό και να πλήτουν τη διαφάνεια της διαδικασίας και να μη διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον(βλέπε αριθμό σπόφασης:Α381/2018 )


Η παράταξη μας είχε καταψηφίσει στην οικονομική και τα δύο έργα τονίζοντας την έλλειψη προδιαγραφών.
Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την 7 Δεκεμβρίου όπου και ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2019 για  Τρίτη φορά μετά από τις δύο προηγούμενες άκαρπες συνεδριάσεις  τόνισε τα κατωτέρω βάζοντας βαθειά το μαχαίρι στο κόκαλο
Περιμέναμε η δημοτική αρχή να σεβαστεί την νοημοσύνη και την γνώση μας διαπιστώνομε όμως ότι συνεχίζει την ίδια τακτική να προσπαθεί να εντυπωσιάσει και να διασκεδάσει την δυσμενή της θέση ως την μη ψήφιση του προϋπολογισμού επικαλούμενη το μεγάλο επίτευγμα της  ήτοι της μηδενίσεως του ελλείμματος κατά   14.000.000 και διαμόρφωση του ταμειακού αποθέματος σε 7.000.000!
Μόνο αρνητική έκπληξη μπορεί να δημιουργήσουν τα ανωτέρω ποσά!!
Προσπαθεί να αποσπάσει την θετική ψήφο των διαφωνούντων  συμπεριλαμβάνοντας τις προτάσεις της αντιπολίτευσης στο προς ψήφιση προϋπολογισμό, όπως την πυρασφάλεια των σχολικών κτιρίων, κωδικοποιώντας ποσό που επαρκεί για ένα και μόνο σχολικό συγκρότημα και  βαπτίζει ως  προληπτική ιατρική τον εμβολιασμό των εργαζομένων!!
Το δε περίφημο ποσό των 700.000 χιλιάδων που δεν είχε συμπεριληφθεί εν γνώση της και που προέρχεται από ίδιους πόρους, για την χρηματοδότηση του έργου των LED το παίρνει από τον κωδικό του ηλεκτροφωτισμού της πόλη και  από τα ποσά εξοφλήσεως της ΔΕΗ !!
Πραγματικά μας αφήνει άφωνους!
 Απλά να καταθέσω ότι οι υποχρεώσεις  του Δήμου ως προς τον φωτισμό ανέρχονται πλέον του ενός εκατομμυρίου και όχι σε 350000 χιλιάδες που προϋπολογίστηκαν!
Εδώ αποτυπώνεται για μία ακόμη φορά η ανευθυνότητα και η προχειρότητα καθώς και  η αδυναμία της σημερινής δημοτικής αρχής για σύνταξη προϋπολογισμού.
Δεν μπορεί να κοστολογήσει και να περικόψει υπηρεσίας και δαπάνες που μόνο ζημία επιφέρουν στο δήμο μας. Βλέπει κοντά και δεν αναλαμβάνει το κόστος. Γιατί στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσε να βρει το ποσό των 700.000 που δεν έχει στην κατοχή της, αν και προσπαθεί απεγνωσμένα   να μας πείσει για το αντίθετο εδώ και πολλές συνεδριάσεις, από τον κωδικό της ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ η οποία στοιχίζει υπέρογκα στον Ηλιουπολίτηχωρίς να εισπράττει την εξυπηρέτηση της μετακίνηση του εντός της πόλεως του.
Μηδενίζεται  κάθε αντίθετη άποψη και δεν λαμβάνετε υπόψη σας καμία παρατήρηση, συμπεριφέρεστε αλαζονικά και κατέχεστε από έλλειψη δημοκρατικού πολιτισμού. Αγνοήσατε επιδεκτικά την κατάθεση ερωτημάτων μας που είχαμε υποβάλλει προς το προεδρείο για τους λόγους ματαίωσης του διαγωνισμού, τους  οποίους  λόγους θα πρέπει να επενθυμήσω  στο σώμα επικαλέσθηκε και ο ανεξάρτητος δημ. Σύμβουλος Γ. χατζηδάκης για να δικαιολογήσει την αποχώρηση του από την δημοτική σας ομάδα.
Γιατί είτε δεν θέλετε είτε δεν μπορείτε οδηγηθήκατε σε αποτυχία και στους δύο μεγάλους διεθνής διαγωνισμούς!!!
Δεν σας εμπιστευόμαστε!!
Εγκρίνατε μειώσεις μισθώσεως, παρατείνετε μισθώματα σε κυλικεία δημοτικών κτιρίων αλσιδίων και αναψηκτιρίων πέραν και της δεκαετίας δεσμεύοντας όχι μία αλλά δύο δημοτικές θητείες και στερίσατε υις κοινωνικές δομές του Δήμου μας από έσοδα!!! Δεν σας εξουσιοδότησε κανένας πολίτης για να λαμβάνετε τέτοιες αντικοινωνικές αποφάσεις!!!!
Δεν είσθε ικανοί να ικανοποιήσετε βασικές ανάγκες πολιτών παρότι δεσμεύσατε με τεράστια ποσά τον δημότη με το αιτιολογικό καλύτερης παροχής υπηρεσιών και επιλέχθηκε η ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων μέσω lizihg με για  μονοπωλιακή εταιρεία με ποσά της τάξεως 5.000.000!
Καθαριότητα όμως δεν έχει εισπράξει ακόμη ο πολίτης!!!
Υποσχεθήκατε στήριξη της εργαζόμενης μητέρας αλλά εκατοντάδες παιδιά εργαζόμενων μητέρων είναι εκτός παιδικών σταθμών, σας καταθέσαμε πρόταση κατάργησης τροφείων προς στήριξη της οικογένειας και της υπογεννητικότητας αλλά δεν δώσετε έστω μια στοιχειώδη απάντηση!!
Δεν προστατεύσατε το δάσος και επήλθε ερημοποίηση αυτού ταυτόχρονα μας χαρακτηρίσατε ως Πέμπτη Φάλαγγα γιατί προβήκαμε σε καταγγελία για άνοιγμα οδών μέσα στο δάσος χωρίς να έχετε την αρμοδιότητα ή την εκχώρηση της  Αρμόδιας Αρχής.
Μάλλον αλλού πρέπει να αναζητήσετε την Πέμπτη φάλαγγα!!!
Έκλεισε η κ. Πίκουλα τονίζοντας ότι δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό γιατί ο δήμος θα αντιμετωπίσει ιδίως κατά  το πρώτο τρίμηνο του ερχόμενου οικονομικού έτους και μάλιστα ενός προεκλογικού έτους προβλήματα ρευστότητας και αδυναμίας αντιμετωπίσεως μισθολογικών και λειτουργικών υποχρεώσεων  του.                
  


             
Παράλληλα η Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος  του συνδυασμού «Ηλιούπολη Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» έχει προβεί σε ποικίλα διαβήματα με επιστολές που έχει στείλει στους αρμόδιους φορείς και αφορούν το τεχνικό έργο του Δήμου και όχι μόνο στα ανωτέρω.
Θέτοντας πάντα τον εαυτό της προ των ευθυνών της δημόσιας Διαχείρισης  του Δήμου για θέματα που άπτονται της  περιουσίας του Δημότη και της εύρυθμης Διαχείρισης.
Σε πολλές περιπτώσεις που δεν μπορούσε η ίδια να παραβρεθεί με επιστολές της έθετε  τα ερωτήματα, φροντίζοντας στην ουσιαστική και άμεμπτη λειτουργία της διαδικασίας.   

Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 69 Δεκεμβρίου 2018





ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης