Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Σημαντική όσο και ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση με τον Γιώργο Χατζηδάκη,  πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.


Κάναμε έναν ελεύθερο διάλογο, με στόχο να αποκομίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τις σκέψεις και τις αποφάσεις του για  την επόμενη μέρα.    

Με πλήρη νηφαλιότητα και το θετικό πνεύμα που τον διακρίνουν, αρχικά μάς δήλωσε πως η απόφασή του να αποχωρήσει από το άρμα του συνδυασμού «ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ» ήταν πράξη πολιτικής αξιοπρέπειας.

«Η επόμενη μέρα για μένα είναι πολύ σημαντική… Κατ’ αρχάς πρέπει να επισημάνω ότι παραμένω ενεργός και συνεχίζω να αφουγκράζομαι την κοινωνία και τα θέλω της.

Ο Δημότης θέλει ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ, διάθεση και όρεξη για δουλειά, ζητεί ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ από όσους χειρίζονται τα δημόσια πράγματα.
Αυτό που διαπιστώνω από τις καθημερινές συζητήσεις μου, ο κόσμος ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

Μέχρι σήμερα ο ρόλος μου στον Δήμο ήταν εκ των πραγμάτων διεκπεραιωτικός, εντούτοις πάντοτε επισήμανα τις διαφωνίες μου για τα κακώς κείμενα -άλλοτε μικρές, άλλοτε μεγάλες-, με απώτερο στόχο από μέρους μου τη λήψη μιας κοινής απόφασης. 

Άλλωστε, οι τελικές αποφάσεις ήταν αρμοδιότητα του Δημάρχου. Ωστόσο, όταν τον Αύγουστο του 2018 υπήρξαν συγκεκριμένες έκνομες συμπεριφορές που αφορούσαν δύο διαγωνισμούς και συγκεκριμένα της «Προμήθειας Κάδων 

Απορριμμάτων» και της «Βελτίωσης - Αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού με χρήση νέων τεχνολογιών και εξοικονόμηση ενέργειας», συνολικού προϋπολογισμού 4.300.000 ευρώ, ήμουν ο πρώτος που δημόσια τις κατήγγειλα με στοιχεία και αποδείξεις και εν συνεχεία παραιτήθηκα από τη θέση του Αντιδημάρχου και του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής.

Όσον αφορά στο τι ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ και ποιες ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ θα λάβω στην πορεία, αυτό θα καθοριστεί  από πολλούς παράγοντες.
-         ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΘΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΔΗ  ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.
-         Με τους αποχωρήσαντες Δημοτικούς Συμβούλους, Καίτη Χωματά, Παναγιώτη Βιδάλη, Γιάννη Αντζινά και Τάσο Παναγιώταρη υπάρχει πνεύμα σύμπνοιας και συμπόρευσης. Εάν αυτό μπορεί να μετουσιωθεί σε μια παράταξη, μένει να φανεί πολύ σύντομα.

Όπως είναι προφανές, υπάρχουν πάρα πολλοί συνδημότες μου καθώς και νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν να δώσουν και να προσφέρουν στην πόλη μας. Μέλημά μας είναι να συμπορευτούμε και με άλλες κοινωνικές ομάδες, με τις οποίες τώρα έχουμε ανοίξει διάλογο. Από εκεί θα προκύψουν και οι προτάσεις για το ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ να πετύχουμε τόσο σε επίπεδο υλοποίησης μεγάλων έργων όσο και σε επίπεδο ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ & ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ. 

Προβλημάτων με την καθαριότητα, το πράσινο, τα πεζοδρόμια, τις ασφαλτοστρώσεις, τον οδοφωτισμό.

Καταλήγοντας, επιθυμώ να αναφέρω πως στα 8 χρόνια της ενασχόλησής μου με τα κοινά από τη θέση αυτή, βασική προτεραιότητα για μένα υπήρξε η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και προφανώς όχι το «θεαθήναι» και οι δημόσιες σχέσεις εις βάρος των έργων και της συνέπειας των λόγων μου. Εκ της θέσεώς μου πάντα φρόντιζα για τη γρήγορη πραγματοποίηση των έργων που είχα αναλάβει, ακόμη κι αν αυτό συνεπαγόταν τη φυσική παρουσία μου στα εργοτάξια προκειμένου να επιβλέψω την πρόοδο εργασιών.

Αυτά τα 8 χρόνια, κατά τη θητεία μου ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, συνέβαλα καθοριστικά στο δημιουργηθούν μεγάλα οικονομικά πλεονάσματα, να μηδενιστούν τα χρέη του Δήμου και να αυξηθούν κατακόρυφα τα χρηματικά μας διαθέσιμα.

Για μένα ο δημότης και η επίλυση των προβλημάτων του ήταν και είναι βασικής προτεραιότητας. Η δυσκολία που πρέπει να υπερκεράσουμε είναι τα εμπόδια που ορθώνονται καθημερινά ως αποτέλεσμα της γραφειοκρατίας.

Σας δηλώνω κατηγορηματικά και με πλήρη επίγνωση της δέσμευσης των λεγομένων μου ότι θα συνεχίσω να βρίσκομαι στις επάλξεις, σύντομα δε, θα δώσω το τελικό πλάνο της δράσης και της πορείας μου.

Τέλος, να ευχαριστήσω την εφημερίδα «Σφυγμός» για το βήμα που μου παραχώρησε και παράλληλα να ευχηθώ στους συμπολίτες μου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ.
Εγώ θα είμαι -όπως πάντα- κοντά στην πόλη και στα προβλήματά της, με όραμα και αγωνιζόμενος για ένα καλύτερο αύριο.

Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 69 Δεκεμβρίου 2018 


  


ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης