Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Στην αποκλειστική  συνέντευξη που παραχώρησε , ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ του Πειραιά και στον Απόστολο Καραμπερόπουλο, δίνει το στίγμα της σημερινής κατάστασης αλλά και των μελλοντικών θέσεων του  για την διοίκηση της πόλης σε μια πλήρη αναφορά του έργου του τα προηγούμενα χρόνια ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει  ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή θα αγωνίζομαι για την ολοκλήρωση των έργων και την εξυπηρέτηση των πολιτών και αυτή είναι η καθημερινή μου μέριμνα.


Θέτοντας τον εαυτό του μπροστά στις σύγχρονές προκλήσεις ανάφερε σχετικά « Έχουμε ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη και χρειαζόμαστε ικανά πρόσωπα για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος για την  Ηλιούπολη. Ήδη έχουμε παρουσιάσει δεκαεπτά (17) νέα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό μας.»
Για τα οικονομικά του Δήμου ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης υπήρξε πολύ συγκεκριμένος, μιλώντας για οικονομικό θαύμα που έχει επιτευχθεί στην Ηλιούπολη.
Ανέφερε σχετικά:
Από 14.000.000 έλλειμμα που παραλάβαμε το μηδενίσαμε και φτάσαμε σε σημείο να έχουμε και 7.000.000 διαθέσιμα στο ταμείο. Όχι μόνο δεν χρωστάμε σε κανέναν αλλά έχουμε και μια τεράστια αξιοπιστία στην αγορά και τη δυνατότητα να πληρώνουμε σε χαμηλές τιμές αφού όλοι οι προμηθευτές γνωρίζουν ότι θα πληρωθούν σίγουρα και άμεσα.


Αυτό δεν επιτεύχθηκε μόνο με την χρηστή διοίκηση, αλλά με έξυπνη διοίκηση και με εξορθολογισμό των δαπανών.

Αυτό μας οδήγησε όπως επισήμανε ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης σε  ένα μοντέλο έξυπνης και χρηστής οικονομικής διαχείρισης που μας επέτρεψε να γυρίσουμε τα πλεονάσματα προς όφελος των πολιτών, παράλληλα με ένα τεράστιο έργο. 


Μειώσαμε τα δημοτικά τέλη και προχωρήσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετίας σε μειώσεις και απαλλαγές για τις ευπαθείς ομάδες. 


Και όχι μόνο στα τέλη. Και σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του Δήμου, ενώ προσφέραμε και βοηθήματα, στήριξη μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλες τις ευπαθείς ομάδες.


Παράλληλα ανακαινίσαμε και πιστοποιήσαμε 33 Παιδικές Χαρές και αναβαθμίσαμε την δημοτική συγκοινωνία με ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης στις στάσεις, νέα  Γραμμή που ξεκινάει σε λίγο και με ανανέωση των οχημάτων.


Στην καθαριότητα ανανεώσαμε όλο το στόλο μας, ξεκινήσαμε καθημερινό πλύσιμο των κάδων, αντικαταστήσαμε 460 κάδους με 92 υπόγειους και ξεκινήσαμε ηλεκτρονικό σύστημα τηλεματικής για την ανίχνευση της πληρότητας ενώ τώρα προμηθευόμαστε ένα ακόμη φορτηγό για την περισυλλογή μπαζών, ένα νέο απορριμματοφόρο υπόγειων κάδων και ένα σάρωθρο ενώ σύντομα 1.500 νέοι κάδοι θα τοποθετηθούν στην πόλη.
Ο όγκος και το έργο είναι τεράστιο. Τώρα που επιτράπηκε και κάναμε τις νέες προσλήψεις έστω και με προσωρινούς συμβασιούχους, η κατάσταση θα βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό.


Όμως πρέπει να τονίσουμε ότι έχουμε φτάσει την ανακύκλωση σε επίπεδα 60%. Ρεκόρ για Ελλάδα και Ευρώπη. 


Έχουμε κάθετη διαδικασία κομποστοποίησης και ανακύκλωση ειδών συσκευασίας, αλουμινίου, οργανικών αποβλήτων, ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιού, μπαταριών, φαρμάκων, ηλεκτρικών συσκευών, ρούχων, υλικού αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων και βιολογικό καθαρισμού νερού.


Είναι ένα τεράστιο επίτευγμα που πέραν του περιβαλλοντικού οφέλους, μας επιτρέπει να έχουμε τεράστιες μειώσεις και απαλλαγές για τις ευπαθείς ομάδες και φέτος προχωρήσαμε και σε μείωση δημοτικών τελών για όλους τους κατοίκους της Ηλιούπολης.

Είμαστε όμως αντίθετοι στην παραχώρηση σε ιδιώτες της εκμετάλλευσης δημόσιων αγαθών. Σαφώς δεν παραχωρούμε σε ιδιώτες την καθαριότητα όπως δεν παραχωρήσαμε και τα δημοτικά τέλη στον Ηλεκτροφωτισμό υποθηκεύοντας κατ΄ουσίαν τους μισθούς των εργαζομένων.


Δεν έχουμε ιδεοληψίες, αλλά έχουμε συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

Ένας άλλος τομέας εξίσου σημαντικός είναι τα αντιπλημηρικά έργα.
Εμείς κάναμε το μεγάλο  αντιπλημμυρικό έργο Σ2 και Σ3, 11 εκατομμυρίων ευρώ που ουσιαστικά παίρνει έναν τεράστιο όγκο νερού και τον διοχετεύει κάτω από την πόλη, χωρίς να το αντιλαμβάνεται κανένας. Σε λίγο ξεκινάμε και άλλο ένα 8 εκατομμυρίων ευρώ που θα θωρακίσει την Ηλιούπολη.
Τέλος ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης επισήμανε ότι τα έργα που τρέχουν αυτή την περίοδο είναι:
. Πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις, προαύλια σχολειών, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, το Μπαλόνι στο Κλειστό Γυμναστήριο, το Κοιμητήριο, ο Παιδικός Σταθμός στην Αριστογείτονος, ο Ηλεκτροφωτισμός, ο νέος στόλος της καθαριότητας, είναι μερικά από αυτά που εξελίσσονται σήμερα στην πόλη και σε λίγο θα έχουν ολοκληρωθεί και μέχρι να τελειώσουν αυτά θα έχουν ξεκινήσει άλλα τόσα.
Αρκεί να σας πω ότι εμείς έχουμε τεχνικό πρόγραμμα 1,5 εκατομμύριο ευρώ και με τις τεκμηριωμένες μελέτες που καταθέσαμε, έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις έργων από την περιφέρεια και τα Υπουργεία περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ. Καταλαβαίνετε την διάσταση των έργων που γίνονται στην Ηλιούπολη.»
Όσο αφορά τις Νέες τεχνολογίες ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης επισημαίνει μέσα από την συνέντευξη του  που έδωσε στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ του Πειραιά και στον Απόστολο Καραμπερόπουλο:
Ένα μεγάλο ζήτημα είναι η Έξυπνη Πόλη. Είναι η λειτουργική εξέλιξη της πόλης στον 21ο αιώνα όπως εξελίσσεται. Είναι η ψηφιακή εποχή που θα κατηγοριοποιήσει τις πόλεις σε ανθεκτικές όπως χρησιμοποιείται ο όρος και μη ανθεκτικές. Η Έξυπνη Πόλη θα παρέχει υψηλή ποιότητα υποδομών και υπηρεσιών στον πολίτη και θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει σε μηδέν χρόνο κάθε δυσλειτουργία.


Εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και έχουμε εγκαταστήσει ήδη 36 έξυπνες εφαρμογές στη λειτουργία του Δήμου. Με την εγκατάσταση των νέων σωμάτων ηλεκτροφωτισμού προβλέπονται υποδοχές για να μπούμε και σε άλλες εφαρμογές. 


Παρακολούθηση απευθείας της στάθμευσης, της κατάστασης των δρόμων και των κάδων καθαριότητας, έλεγχος της ασφάλειας κλπ. Εκτός του ότι ο πολίτης θα μπορεί να έχει όλα τα στοιχεία στην διάθεσή του στο κινητό του για να εξυπηρετείται καλύτερα στην γειτονιά του και ο δήμος καθημερινά με τα στοιχεία που θα συλλέγει, θα βελτιώνεται συνεχώς.


Αυτά όλα δεν μπορούν να υλοποιηθούν αν δεν υπάρχει μια διοίκηση με γνώσεις και επιδεξιότητες. Μια διοίκηση που να έχει γνώση του θέματος, να γνωρίζει τι πρέπει να γίνει πρώτα και τι μετά, να γνωρίζει τι είναι ωφέλιμο και αναγκαίο και τι όχι, και να γνωρίζει ακόμη που θα βρει τις πηγές χρηματοδότησης και πως θα φτιάξει ολοκληρωμένες σωστές μελέτες.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος την συνέντευξη του, στο Δημοσιογράφο της Κοινωνικής του Πειραιά Απόστολο Καραμπερόπουλο  τόνισε:
Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί κάναμε ένα μεγάλο έργο σε όλους τους τομείς δράσεων της Ηλιούπολης. Ένα έργο που για να πω την αλήθεια, γνωρίζοντας την δημόσια διοίκηση και την γραφειοκρατία, ούτε εγώ το περίμενα. Ένα έργο που πρέπει όμως να συνοδευτεί από την επιτυχή έκβαση των διακυβευμάτων που προανέφερα.
Η εφημερίδα ΣΦΥΓΜΟΣ ευχαριστεί τοπ site koinoniki.gr καθώς και το Δημοσιογράφο  Απόστολο Καραμπερόπουλο   για όλα τα στοιχεία που αποκόμισε για την  ολοκλήρωση του θέματος αυτού 
πηγη koinoniki.gr συντάκτης – Δημοσιογράφος   Απόστολο Καραμπερόπουλο  του οποίου μέρος της συνέντευξης αναδημοσιεύουμε

Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 69 Δεκεμβρίου 2018






ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης