Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Οι τοπικές κοινωνίες, όπως αποδείχθηκε, δεν ακολουθούν καμία εντολή κόμματος. Επιλέγουν τους ικανούς…», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος σε αποκλειστική συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ.


Ο ίδιος απαντάει ανοιχτά σε ερωτήματα για την πόλη, για τα έργα που έγιναν επί θητείας του αλλά και για όσα έρχονται το επόμενο διάστημα.

Συνέντευξη στον Απόστολο Καραμπερόπουλο

 -κ. Δήμαρχε, θέλω να μου πείτε τι κινήσεις κάνετε ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών και σε τι ποσοστό θα ανανεώσετε το ψηφοδέλτιό σας.


Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να επικοινωνήσω μέσω της εφημερίδας σας με τον λαό της Ηλιούπολης και να σας πω ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή θα αγωνίζομαι για την ολοκλήρωση των έργων και την εξυπηρέτηση των πολιτών και αυτή είναι η καθημερινή μου μέριμνα. Αυτή νομίζω είναι και η καλύτερη δραστηριότητα όταν βλέπουν οι πολίτες το έργο σου και τις υπηρεσίες που προσφέρεις.

Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης θα σας θυμίσω ότι εδώ και δύο χρόνια έχω ανακοινώσει ότι θα καταβληθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια ανανέωσης του ψηφοδελτίου διότι έχουμε ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη και χρειαζόμαστε ικανά πρόσωπα, από όλους τους πολιτικούς χώρους για α αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος για την  Ηλιούπολη. Ήδη έχουμε παρουσιάσει δεκαεπτά (17) νέα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό μας.

-Συμφωνείτε και εσείς ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να βγάλει από πάνω της τα χρίσματα; Και αν γίνει αυτό, πόσο εύκολα θα ανοίγουν οι κυβερνητικές πόρτες;
Θεωρώ την ιστορία των χρισμάτων παρωχημένη. Οι τοπικές κοινωνίες όπως αποδείχθηκε δεν ακολουθούν καμία εντολή κόμματος. Επιλέγουν τους ικανούς και αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να λύσουν τα προβλήματα τους και να βελτιώσουν το Δήμο τους και αυτό είναι και το σωστό. 

Ο καθένας έχει μια πολιτική αφετηρία. Η κοινωνία όμως κρίνει ικανότητες, εμπειρία, γνώση, εντιμότητα και αποτελέσματα. Κανένας δεν θυσιάζει το σπίτι του, το περιβάλλον που ζει, την λειτουργία της πόλης και την ποιότητα της ζωής του για να ψηφίσει αυτό που θα του πει το κόμμα.

Και βλέπω βέβαια ότι και τα κόμματα δεν πολυμπλέκονται πια. Έχουν καταλάβει ότι οι τοπικές κοινωνίες θέλουν ανεξάρτητη την Αυτοδιοίκηση.

Πρόσφατα έγινε μια συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τα οικονομικά του Δήμου. Θα θέλατε να μου πείτε τι έχετε καταφέρει όλο αυτό το διάστημα;

Δεν έχει γίνει μία συζήτηση έχουν γίνει πολλές, διότι είναι γεγονός ότι  έχουμε πετύχει ένα οικονομικό θαύμα που αν είχε ακολουθηθεί και σε εθνικό επίπεδο θα ήμασταν τώρα σε πλήρη οικονομική αυτάρκεια.

Από 14.000.000 έλλειμμα που παραλάβαμε το μηδενίσαμε και φτάσαμε σε σημείο να έχουμε και 7.000.000 διαθέσιμα στο ταμείο. Όχι μόνο δεν χρωστάμε σε κανέναν αλλά έχουμε και μια τεράστια αξιοπιστία στην αγορά και τη δυνατότητα να πληρώνουμε σε χαμηλές τιμές αφού όλοι οι προμηθευτές γνωρίζουν ότι θα πληρωθούν σίγουρα και άμεσα.

Αυτό δεν επιτεύχθηκε μόνο με την χρηστή διοίκηση, αλλά με έξυπνη διοίκηση και με εξορθολογισμό των δαπανών.

Τώρα αν εννοείτε τις δήθεν καταγγελίες για «έκνομες συμπεριφορές» θα σας παραπέμψω στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου που είναι και μαγνητοσκοπημένα και αναρτημένα στο site  του Δήμου για να μπορεί να τα δει κάθε ενδιαφερόμενος. Παρ’ ότι κλήθηκαν επανειλημμένως οι καταγγέλλοντες να κατονομάσουν έστω ένα όνομα, μία συγκεκριμένη πράξη που έγινε, δεν μας είπαν τίποτα απολύτως.  

Μόνο αοριστίες και εικασίες ακούσαμε. Και επειδή εγώ έχω περάσει από πολλές θέσεις ευθύνης, διαχειρίστηκα δισεκατομμύρια, για πολλά χρόνια και δεν έχει ακουστεί το παραμικρό, και επειδή πλησιάζουμε σε εκλογές και πολλοί ορέγονται όπως βλέπω να χρησιμοποιήσουν αθέμιτα μέσα αντί δημιουργικού προγραμματικού διαλόγου, έστειλα εγώ ο ίδιος την υπόθεση στον εισαγγελέα για να δούμε ποιος τελικά θα πάρει την θέση του κατηγορούμενου. Εγώ σκιές και φήμες δεν αφήνω ποτέ να αιωρούνται.

-Σε επίπεδο παροχών τώρα. Ενημερωθήκαμε για τη μείωση των δημοτικών τελών. Μάθαμε και για τη δημοτική συγκοινωνία και τις παιδικές χαρές. Με την καθαριότητα τι κάνετε;

Όπως σας είπα ακολουθήσαμε ένα μοντέλο έξυπνης και χρηστής οικονομικής διαχείρισης που μας επέτρεψε να γυρίσουμε τα πλεονάσματα προς όφελος των πολιτών, παράλληλα με ένα τεράστιο έργο. 

Μειώσαμε τα δημοτικά τέλη και προχωρήσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετίας σε μειώσεις και απαλλαγές για τις ευπαθείς ομάδες. 

Και όχι μόνο στα τέλη. Και σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του Δήμου, ενώ προσφέραμε και βοηθήματα, στήριξη μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλες τις ευπαθείς ομάδες.

Όπως το λέτε παράλληλα ανακαινίσαμε και πιστοποιήσαμε 33 Παιδικές Χαρές και αναβαθμίσαμε την δημοτική συγκοινωνία με ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης στις στάσεις, νέα  Γραμμή που ξεκινάει σε λίγο και με ανανέωση των οχημάτων.

Στην καθαριότητα ανανεώσαμε όλο το στόλο μας, ξεκινήσαμε καθημερινό πλύσιμο των κάδων, αντικαταστήσαμε 460 κάδους με 92 υπόγειους και ξεκινήσαμε ηλεκτρονικό σύστημα τηλεματικής για την ανίχνευση της πληρότητας ενώ τώρα προμηθευόμαστε ένα ακόμη φορτηγό για την περισυλλογή μπαζών, ένα νέο απορριμματοφόρο υπόγειων κάδων και ένα σάρωθρο ενώ σύντομα 1.500 νέοι κάδοι θα τοποθετηθούν στην πόλη.

Εδώ θέλω να σημειώσω ότι λόγω μνημονίων και απαγόρευσης προσλήψεων αντιμετωπίσαμε την τεράστια έλλειψη προσωπικού. Πέρα των κάδων, των κλαδιών και των μπαζών, έχουμε και την καθαριότητα σε 65 στρέμματα πλατειών και 100 στρέμματα αλσών. 

Ο όγκος και το έργο είναι τεράστιο. Τώρα που επιτράπηκε και κάναμε τις νέες προσλήψεις έστω και με προσωρινούς συμβασιούχους, η κατάσταση θα βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Όμως πρέπει να τονίσουμε ότι έχουμε φτάσει την ανακύκλωση σε επίπεδα 60%. Ρεκόρ για Ελλάδα και Ευρώπη. 

Έχουμε κάθετη διαδικασία κομποστοποίησης και ανακύκλωση ειδών συσκευασίας, αλουμινίου, οργανικών αποβλήτων, ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιού, μπαταριών, φαρμάκων, ηλεκτρικών συσκευών, ρούχων, υλικού αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων και βιολογικό καθαρισμού νερού.

Είναι ένα τεράστιο επίτευγμα που πέραν του περιβαλλοντικού οφέλους, μας επιτρέπει να έχουμε τεράστιες μειώσεις και απαλλαγές για τις ευπαθείς ομάδες και φέτος προχωρήσαμε και σε μείωση δημοτικών τελών για όλους τους κατοίκους της Ηλιούπολης.

-Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει σε επίπεδο αυτοδιοίκησης για την ιδιωτικοποίηση κάποιων υπηρεσιών των ΟΤΑ. Θα ήθελα την άποψή σας.

Δεν έχουμε αντίρρηση για τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, είναι ένα παραγωγικό εργαλείο που επιτρέπει την μόχλευση κεφαλαίων και δημιουργεί αναπτυξιακές συνθήκες. 

Είμαστε όμως αντίθετοι στην παραχώρηση σε ιδιώτες της εκμετάλλευσης δημόσιων αγαθών. Σαφώς δεν παραχωρούμε σε ιδιώτες την καθαριότητα όπως δεν παραχωρήσαμε και τα δημοτικά τέλη στον Ηλεκτροφωτισμό υποθηκεύοντας κατ΄ουσίαν τους μισθούς των εργαζομένων.

Δεν έχουμε ιδεοληψίες, αλλά έχουμε συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

Άλλο πράγμα η παραχώρηση των υπηρεσιών σε ιδιώτες, άλλο  η ανάθεση για ορισμένο χρονικό διάστημα μέρους των υπηρεσιών.

Η απλή αναλογική μπορεί να βρει πρακτική εφαρμογή στα δημοτικά συμβούλια ή θα δημιουργήσει προβλήματα;

Στα περισσότερα Δημοτικά Συμβούλια θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα ακυβερνησίας. Υπάρχουν πολλά σημεία που δεν προσέχθηκαν καθόλου. Θα σας αναφέρω το απλό παράδειγμα ακόμη και ο Δήμαρχος που θα πάρει το 50,5% στην κοινωνία δεν θα έχει την πλειοψηφία των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα έχει δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία των συνδημοτών του και δεν θα έχει πλειοψηφία στις έδρες διότι την τελευταία έδρα που θα του δίνει την πλειοψηφία θα πρέπει να την κατοχυρώσει με τα υπόλοιπα της δεύτερης κατανομής και αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο.

Επίσης θα δούμε παρατάξεις να μπαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο ακόμη και με 1%.
Από εκεί και πέρα εξαρτάται από την κουλτούρα όχι μόνο του Δημάρχου που μπορεί να είναι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις και τις συνεργασίες, αλλά και από της αντιπολίτευσης.

Στην Ηλιούπολη πάντως δεν βλέπω τέτοια προβλήματα. Νομίζω ότι θα υπάρξει συνεννόηση διότι είμαι σίγουρος ότι η πρώτη προτεραιότητα όλων των υποψηφίων είναι το καλό της πόλης.

Να τονίσω όμως ότι το συμφέρον των Ηλιουπολιτών είναι να δώσουν ισχυρές πλειοψηφίες, για να μην υπάρξουν παρατράγουδα.

Αντιπλημμυρικά, ο «μεγάλος πονοκέφαλος» των Δημάρχων. Η Ηλιούπολη σε τι κατάσταση βρίσκεται;

Εμείς θωρακίσαμε την πόλη μετά από ταλαιπωρία πολλών χρόνων και αρκετές καταστροφές.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα αντιπλημμυρικά έργα ούτε φαίνονται, ούτε βγάζουν είδηση.

Εμείς κάναμε το μεγάλο  αντιπλημμυρικό έργο Σ2 και Σ3, 11 εκατομμυρίων ευρώ που ουσιαστικά παίρνει έναν τεράστιο όγκο νερού και τον διοχετεύει κάτω από την πόλη, χωρίς να το αντιλαμβάνεται κανένας. Σε λίγο ξεκινάμε και άλλο ένα 8 εκατομμυρίων ευρώ που θα θωρακίσει την Ηλιούπολη. 

Αν θυμάστε πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε τις μεγάλες βροχές. Αν δεν είχαμε κάνει τα αντιπλημμυρικά με την φωτιά του Υμηττού και με τα φράγματα που καθαρίσαμε, το νέο φράγμα που φτιάξαμε και αν δεν είχαμε κάνει  την στήριξη του εδάφους με τα κορμοδέματα τώρα θα θρηνούσαμε ζωές και περιουσίες. Κι όμως στην Ηλιούπολη δεν συνέβη τίποτα.

-Ποια σημαντικά έργα «τρέχουν» αυτή την περίοδο στην πόλη;

Ξέρετε ένα έργο για να ολοκληρωθεί χρειάζεται ένας μεγάλος γραφειοκρατικός χρόνος. Εμείς το γνωρίζαμε και από την πρώτη μέρα βάλαμε φουλ τις μηχανές και απλώσαμε ένα  μεγάλο τραχανά. 

Τώρα λοιπόν ωρίμασαν αυτά τα έργα και έχουν ξεκινήσει αλλά είναι αμέτρητα. Πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις, προαύλια σχολειών, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, το Μπαλόνι στο Κλειστό Γυμναστήριο, το Κοιμητήριο, ο Παιδικός Σταθμός στην Αριστογείτονος, ο Ηλεκτροφωτισμός, ο νέος στόλος της καθαριότητας, είναι μερικά από αυτά που εξελίσσονται σήμερα στην πόλη και σε λίγο θα έχουν ολοκληρωθεί και μέχρι να τελειώσουν αυτά θα έχουν ξεκινήσει άλλα τόσα. 

Αρκεί να σας πω ότι εμείς έχουμε τεχνικό πρόγραμμα 1,5 εκατομμύριο ευρώ και με τις τεκμηριωμένες μελέτες που καταθέσαμε, έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις έργων από την περιφέρεια και τα Υπουργεία περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ. Καταλαβαίνετε την διάσταση των έργων που γίνονται στην Ηλιούπολη.

-Αν σας ρωτούσα για το «μεγάλο στοίχημα» της νέας θητείας στο Δήμο…;

Κοιτάξτε, η Ηλιούπολη έχει να αντιμετωπίσει ή να αξιοποιήσει μεγάλα ζητήματαΠρώτα από όλα η επένδυση στο Ελληνικό. Αν δεν κατασκευαστεί η υπόγεια σήραγγα που θα ενώνει την Δυτική Περιφερειακή Υμηττού με την Λ. Βουλιαγμένης τότε 50.000 εργαζόμενοι και άλλοι τόσοι καταναλωτές, συν τα φορτηγά τροφοδοσίας θα περνάνε από τη Ηλιούπολη.  

Εμείς από την αρχή το είδαμε πολύ σοβαρά το θέμα και το αντιμετωπίζουμε με επιδεξιότητα και ικανότητα. Στοιχειοθετήσαμε μια σοβαρή τεκμηρίωση με πλήρη ενημερωτικό φάκελο, διοργανώσαμε ημερίδα, κάναμε συναντήσεις ακόμη και με τους επενδυτές και κατορθώσαμε να ανατεθεί η μελέτη και να ενταχθεί η χρηματοδότηση στο πακέτο Γιούνκερ.

 Έχουμε δηλαδή πετύχει το 80% για την κατασκευή του έργου αλλά δεν πρέπει να αλλάξει πουθενά ο προγραμματισμός.

Αν ολοκληρωθεί το έργο πριν τη έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού, όπως έχει προγραμματιστεί, τότε η Ηλιούπολη θα έχει την ευκαιρία να κάνει παρεμβάσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, πράσινες νησίδες που θα κατεβαίνουν από τον Υμηττό βαθιά μέσα στην πόλη, με πεζόδρομους και να δημιουργήσει ένα άλλο αστικό τοπίο που δεν θα θυμίζει σε τίποτα το σημερινό. 

Γι΄αυτό επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή διοίκηση με εμπειρία και αποδεδειγμένες ικανότητες για να ολοκληρώσει αυτήν την σημαντικότατη αποστολή.
Δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι η Δημόσια Περιουσία. Εκατοντάδες μικρά και μεγάλα οικόπεδα που ή θα αποδοθούν με την μορφή κοινωφελών χρήσεων στους δημότες ή θα γίνουν πολυκατοικίες και εμπορικά κέντρα.

Εμείς πάλι με σωστή τεκμηρίωση και χειρισμούς κατορθώσαμε και κερδίσαμε οριστικά όλους τους δικαστικούς αγώνες και τώρα που περιήλθαν στο Υπερταμείο, φτιάξαμε φακέλους και μελέτες για να κατοχυρώσουμε τον κοινωφελή χαρακτήρα και να ξεκινήσουν άμεσα πράσινες βιώσιμες παρεμβάσεις. Αυτά όλα θέλουν εμπειρία και λεπτούς χειρισμούς. Μια αστοχία, μια κακή κίνηση μπορεί να στοιχίσει το μέλλον όλης της πόλης.

Έτσι προχωράμε στην βιοκλιματική ανάπλαση στο Χαλικάκι που εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και στην αξιοποίηση των μεγάλων και μικρών ακινήτων. Φτιάξαμε π.χ. το σπίτι του ΣΠΑΥ με παιδική χαρά και το κατοχυρώσαμε όπως και το Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου μας.

Και το τρίτο μεγάλο ζήτημα είναι η Έξυπνη Πόλη. Είναι η λειτουργική εξέλιξη της πόλης στον 21ο αιώνα όπως εξελίσσεται. Είναι η ψηφιακή εποχή που θα κατηγοριοποιήσει τις πόλεις σε ανθεκτικές όπως χρησιμοποιείται ο όρος και μη ανθεκτικές. Η Έξυπνη Πόλη θα παρέχει υψηλή ποιότητα υποδομών και υπηρεσιών στον πολίτη και θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει σε μηδέν χρόνο κάθε δυσλειτουργία.

Εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και έχουμε εγκαταστήσει ήδη 36 έξυπνες εφαρμογές στη λειτουργία του Δήμου. Με την εγκατάσταση των νέων σωμάτων ηλεκτροφωτισμού προβλέπονται υποδοχές για να μπούμε και σε άλλες εφαρμογές. 

Παρακολούθηση απευθείας της στάθμευσης, της κατάστασης των δρόμων και των κάδων καθαριότητας, έλεγχος της ασφάλειας κλπ. Εκτός του ότι ο πολίτης θα μπορεί να έχει όλα τα στοιχεία στην διάθεσή του στο κινητό του για να εξυπηρετείται καλύτερα στην γειτονιά του και ο δήμος καθημερινά με τα στοιχεία που θα συλλέγει, θα βελτιώνεται συνεχώς.

Αυτά όλα δεν μπορούν να υλοποιηθούν αν δεν υπάρχει μια διοίκηση με γνώσεις και επιδεξιότητες. Μια διοίκηση που να έχει γνώση του θέματος, να γνωρίζει τι πρέπει να γίνει πρώτα και τι μετά, να γνωρίζει τι είναι ωφέλιμο και αναγκαίο και τι όχι, και να γνωρίζει ακόμη που θα βρει τις πηγές χρηματοδότησης και πως θα φτιάξει ολοκληρωμένες σωστές μελέτες.

-Κλείνοντας, θα ήθελα ένα μήνυμα προς τον κόσμο της Ηλιούπολης.

Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί κάναμε ένα μεγάλο έργο σε όλους τους τομείς δράσεων της Ηλιούπολης. Ένα έργο που για να πω την αλήθεια, γνωρίζοντας την δημόσια διοίκηση και την γραφειοκρατία, ούτε εγώ το περίμενα. Ένα έργο που πρέπει όμως να συνοδευτεί από την επιτυχή έκβαση των διακυβευμάτων που προανέφερα. Για να δω κι εγώ την Ηλιούπολη όπως την ονειρεύτηκα από παιδί. Μια σύγχρονη αξιοζήλευτη πόλη.

Δηλώνω λοιπόν στους συμπολίτες μου ότι θα συνεχίσω με την ίδια επιμονή και με τον ίδιο ενθουσιασμό να φτιάξω την Ηλιούπολη που ονειρευόμαστε όλοι. Όπως τα καταφέραμε μέχρι σήμερα, με ορθολογισμό, με χρηστή διοίκηση, με έξυπνους χειρισμούς με απόλυτη συναίσθηση ευθύνης και με ειλικρίνεια, έτσι ακριβώς θα συνεχίσω να χειρίζομαι τα θέματα της πόλης και τους θέλω όλους μαζί μου. Να μην λείψει κανένας από τον σκληρό αγώνα που θα δώσουμε μέχρι τέλους.


Πηγή koinoniki.gr/ 



ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης