Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Επισκεφτήκαμε  τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη στο γραφείο του σε μια προσπάθεια μιας πρώτης προσέγγισης θεμάτων που αφορούν την πόλη μας, καθώς η θέση του ως Αναπληρωτή Δημάρχου – παράλληλα βέβαια και με την ιδιότητα του ως Αντιδήμαρχος οικονομικών,  προγραμματισμού και ανάπτυξης είναι ιδιαίτερα νευραλγική.


Η  πρώτη σκέψη που είχαμε αφορούσε το περιβάλλον και ιδιαίτερα το κομμάτι που αφορά την ασφάλεια σε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα όπως οι έντονες βροχοπτώσεις που μόλις την περασμένη βδομάδα δημιούργησαν χιλιάδες προβλήματα στους δρόμους ολόκληρης της Ελλάδας

-           Σφυγμός Ηλιούπολης: κύριε Χατζηδάκη  το τελευταίο διάστημα γίναμε πάλι
 μάρτυρες επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εν μέσω θερμής περιόδου, υπήρξαν προβλήματα στην πόλη και αν ναι που;;

-           Χατζηδάκης: Σε σχέση με όμορους Δήμους η Ηλιούπολη είχε τα λιγότερα προβλήματα.
 Προβλήματα είχαμε  στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας και συγκεκριμένα στην οδό Αναστάσεως όπου εκκρεμεί ένα πολύ μεγάλο έργο Βύρωνα-   Ηλιούπολης, η πόλη μετά τα τελευταία αντιπλημμυρικά που ολοκληρώθηκαν επιτυχώς Σ2 – Σ3 είναι πλήρως θωρακισμένη, γι' αυτό και τα προβλήματα στην πόλη μας ήταν ελάχιστα και αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.

Τα μόνα προβλήματα που υπήρξαν ήταν στην οδό Αναστάσεως στο Κοιμητήριο μέχρι την Αγ. Μαύρα τα οποία βέβαια θα αντιμετωπιστούν  με την νέα μελέτη που έχει ολοκληρωθεί  από την περιφέρεια Αττικής και πλέον είναι έτοιμη  για να δημιουργηθεί ένας ακόμη αγωγός αντιμετώπισης όμβριων υδάτων   στην Πόλη μας.
Παράλληλα εδώ θα επισημάνω πως επί δημαρχίας μας φτιάχτηκαν φρεάτια στην Αγ. Μαρίνα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των όμβριων υδάτων όπως στην οδό  Πάικου  που υπήρχαν σημαντικά προβλήματα.

-           Σφυγμός Ηλιούπολης: Το άλλο θέμα που θα ήθελα να δούμε είναι η πολύπλευρες δράσεις σε επίπεδο έργων στην Ηλιούπολη.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ότι η πόλη έχει γίνει ένα εργοτάξιο με παράλληλους αποκλεισμούς δρόμων λόγω έργων, ενώ παράλληλα παρατηρούνται αναπλάσεις σε ένα μεγάλο μέρος της Πόλης.
  Για δώστε μας λίγο την εικόνα;;;

-           Χατζηδάκης:  Πράγματι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη δράσει στην Ηλιούπολη και αυτό οφείλεται κυρίως στις ανάγκες της πόλης μας για έργα βελτιώσεις αλλά και υποδομών.
Υπάρχουν κατ’ αρχάς  τα πεζοδρόμια αυτό είναι ένα μεγάλο  έργο διαμορφώσεως, προσβάσεως ΑΜΕΑ, με μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και αφορά τα πεζοδρόμια που γίνονται από την      πλατεία της Κάτω Ηλιούπολης (25ης Μαρτίου)  και φτάνει μέχρι το ύψος του Δημαρχείου της  Πρωτόπαπα.

Επίσης τώρα έχουν ξεκινήσει έργα  πεζοδρόμησης από την Μαρ. Αντύπα από το ύψος περίπου  του Σκλαβενίτη και θα φτάσουν κοντά στο ταχυδρομείο, ενώ παράλληλα από την  Πλατεία Κανάρια θα συνεχίσουν Ανδρέα Παπανδρέου και  θα φτάσουν μέχρι το Νησάκι,τα ανωτέρω  έργα  χρηματοδοτούνται από την περιφέρεια.
Ενώ η   πεζοδρόμηση από την πλατεία της κάτω Ηλιούπολης μέχρι το Μετρό, γίνεται  με ιδίους πόρους από το  Δήμο.

Ένα άλλο επίσης κομμάτι μεγάλων  έργων είναι και οι ασφαλτοστρώσεις και αποτελεί την δεύτερη προτεραιότητα μας, ασφαλτοστρώσεις έχουν γίνει στην Ναυαρίνου, επίσης κάποια κομμάτια στην Μαρ. Αντύπα, Λεωφόρο Ειρήνης και  στην Δωδεκανήσου στα Αστυνομικά.

Το έργο αυτό σκοπό έχει την βελτίωση του οδοστρώματος σε κάποια σημεία όπου εστιάζονται ανωμαλίες στο οδόστρωμα, εκτός από την Ναυαρίνου «στο Πάρκο»  που έγινε επί του συνόλου του δρόμου.

Η ασφάλεια του πολίτη ιδιαίτερα στις μεγάλες κατηφοριές της Ηλιούπολης είναι έργο που πρέπει να ρίξουμε  μεγάλο Βάρος, έτσι άμεσα μέχρι τέλος του μήνα ξεκινάνε τσιμεντοστρώσεις, στην Αγ. Μαρίνα, Αγ. Κων/νο, Αστυνομικά, δηλαδή όπου υπάρχουν μεγάλες κατηφόρες τσιμεντάρουμε τους δρόμους κάνοντας παρεμβάσεις με αντιολισθητικούς τάπητες όπου υπάρχει τσιμεντόστρωση και  τσιμεντόστρωση όπου δεν υπάρχει.
Τα ανωτέρω έργα ασφαλτόστρωσης θα συνεχιστούν αδιάλειπτα καθώς προτεραιότητα μας είναι ένα ασφαλές οδικό δίκτυο.

Και μιας και η συζήτηση για τα έργα της Ηλιούπολης αξίζει να αναφέρω ότι γίνονται αναπλάσεις παιδικών χαρών, και πλατειών όπως η πλατεία Ευρώπη που έκανε εγκαίνια την Τετάρτη, στο συγκεκριμένο σημείο έχει γίνει    ανάπλαση της παιδικής χαράς και όλου του περιβάλλοντος χώρου  με καινούργια πεζοδρόμια και θέσεις πάρκινγκ,  η πλατεία αυτή είναι στην κάτω Ηλιούπολη κοντά  στον παράδρομο της Βουλιαγμένης.

Πλατεία παραθύρα στην Αγ. Μαύρα που στο τέλος του μήνα γίνονται τα εγκαίνια της ένας χώρος πλήρως εγκαταλελειμμένος, με αυτό το έργο αναβαθμίζουμε την περιοχή που θα αποκτήσει ζωή.

Το έργο αυτό είναι ένα μικρό θεατράκι στο οποίο προβλέπεται   να γίνονται εκδηλώσεις, το σημείο αυτό θα είναι πλήρως προσβάσιμο στον κόσμο χωρίς τραπεζοκαθίσματα από γειτονικά καταστήματα καθώς δεν υπάρχει για κάτι τέτοιο πρόβλεψη.

Σκοπός του έργου λοιπόν είναι καθαρά για μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, επίσης εκθέσεις όπως Βιβλίου κλπ

Σ’ αυτό το  πνεύμα κινείται  όπως καταλαβαίνεται ο Δήμος, καθώς σκοπός μας είναι η   αποκέντρωση των δράσεων – εκδηλώσεων  από την κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, μεταφέροντας τις δράσεις και σε άλλες περιοχές όπως στην πλατεία Σικελιανού που πρόσφατα αναβαθμίστηκε, έτσι το σύνολο των πλατειών της Ηλιούπολης όπως πχ οι πλατείες Φλέμιγκ, Ανεξαρτησίας στην Αγ. Μαρίνα και Αναγνωσταρά αποχτούν ζωή όπως και άλλα μέρη της Ηλιούπολης που δεν αναφέραμε.

-           Σφυγμός Ηλιούπολης: Κάτι άλλο που θα ήθελα πολύ να σας ρωτήσω τι γίνεται με τις εκθέσεις που συνήθως γίνονται στην κεντρική πλατεία  σε περιόδους ιδιαίτερα εμπορικές και ακούγονται πολλά παράπονα από τον εμπορικό κόσμο ότι κάτι τέτοιο χαλάει την ροή της τοπικής αγοράς.
Και αναφέρομαι συγκεκριμένα στην Ανθοκομική έκθεση, καθώς και στην έκθεση Βιβλίου δύο κατηγορίες ιδιαίτερα ευάλωτες.  

-           Χατζηδάκης: Υπάρχει μια ροή δράσεων στην Ηλιούπολη μέσα στις δράσεις αυτές είναι και οι εκθέσεις.
Εδώ θέλω να επισημάνω πως στις δράσεις αυτές όπως η Ανθοκομική ζητήσαμε και πετύχαμε από τον διοργανωτή οι επιχειρηματίες της πόλης μας να τυγχάνουν καλύτερης αντιμετώπισης έτσι για τα ανθοπωλεία της Ηλιούπολης υπήρχε μια σημαντική έκπτωση 30% και με αυτόν τον τρόπο είχαμε συμμετοχή κάποιον  καταστημάτων της πόλης μας, το ίδιο είχαμε και με την Κρητική διατροφή που διοργανώθηκε με τον σύλλογο Κρητών.

-           Σφυγμός Ηλιούπολης: Ηλεκτροφωτισμός, είναι επαρκείς;;;

-           Χατζηδάκης: Μέλημα μας είναι να εξασφαλίσουμε στην πόλη μας ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα αυτό, γι αυτό προβαίνουμε στην αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων με νέας τεχνολογίας led αντικαθιστώντας το παλαιό δίκτυο με νέο ούτω σώστε να δεχτεί λαμπτήρες  νέας τεχνολογίας, με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται μεγαλύτερη φωτεινότητα, καθώς και πολύ μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

-           Σφυγμός Ηλιούπολης:  Εδώ θα κάνω μια πιο εξειδικευμένη ερώτηση και αφορά το Γκαράζ της Ηλιούπολης.
Σε τι κατάσταση είναι τα απορριμματοφόρα της Ηλιούπολης και η εν γένει λειτουργία του Γκαράζ;;;

-           Χατζηδάκης:  Κατ αρχάς θέλω να αναφέρουμε  ότι επί δημαρχίας  μας  γίνεται τεράστια οικονομία στο νευραλγικό αυτό χώρο του Γκαράζ, καθώς πλέον τα οχήματα επισκευάζονται μέσα στο Γκαράζ από δικούς μας υπαλλήλους -   τεχνίτες που μετατάξαμε  στον χώρο αυτό, οι οποίοι ήταν γνώστες του αντικειμένου.
Έτσι το  70%  των οχημάτων επισκευάζονται  μέσα στο  Γκαράζ ενώ ένας μικρός αριθμός αυτοκινήτων επισκευάζονται  στην αντιπροσωπεία  έτσι φτάσαμε από 700.000€ το 2010 να δίνουμε σήμερα μόνο 200.000€ για επισκευές.
Η ανανέωση του στόλου έγινε με 5 καινούργια απορριμματοφόρα και ένα τράκτορα μέσω leasing επίσης και ένα δεύτερο leasing έρχεται να ανανεώσει το στόλο.
Αυτή τη στιγμή ο στόλος των απορριμματοφόρων είναι γύρω στα 15 οχήματα για τους πράσινους κάδους, και όλα είναι σε πλήρη λειτουργία.

-           Σφυγμός Ηλιούπολης: Κύριε Χατζηδάκη ενημερώστε  μας λίγο για το ρέμα της πικροδάφνης και με τα προβλήματα που αφορούν το κομμάτι της κοπής των δένδρων που σας κατηγορεί  έντονα η Κι.Π.Η (κίνημα Πολιτών Ηλιούπολης ).

-           Χατζηδάκης: Η ιστορία αυτή έχει να κάνει με το Πάρκο τζαβέλλα, στο πάρκο λοιπόν αυτό έγινε το εργοτάξιο της αναδόχου εταιρίας για τα αντιπλημμυρικά  έργα, σε αυτή την περιοχή υπήρχε παιδική χαρά η οποία αποψιλώθηκε για να γίνει το εργοτάξιο, όπου μέσα στις υποχρεώσεις του εργολάβου τις οποίες αυτή την στιγμή προχωρά   είναι η αποκατάσταση της παιδικής Χαράς με νέα  πιο σύγχρονη με  προδιαγραφές και πιστοποιήσει.

Όσον  αφορά λοιπόν τα δένδρα που είναι άσχετα με την εργολαβία.

Πριν μερικά χρόνια από την  υπηρεσία πρασίνου είχε γίνει γνωμοδότηση    από τους Γεωπόνους του Δήμου και από το ινστιτούτο Δασολογικών ερευνών να γίνει κοπεί   των  συγκεκριμένων δένδρων, το οποίο και έγινε   και αναφέρομαι στις  10 Λεύκες οι οποίες είχαν προσβληθεί από ένα μύκητα εξ αιτίας λοιπόν αυτού του λόγου  τα δένδρα ήταν κούφια και επικίνδυνα για πτώση. 

Στην συνέχεια λοιπόν δόθηκε εντολή στην υπηρεσία πρασίνου να φυτευτούν δένδρα αν δεν κάνω λάθος έχουν φυτευτεί  15 αρκετά μεγάλα, και 150 θάμνοι, με την ολοκλήρωση της παιδικής χαράς έχει προγραμματιστεί να φυτευτούν άλλα 15 με 20 δένδρα, πολύ περισσότερα από αυτά που βρίσκονταν πριν την αποψίλωση τους.

Τώρα όσο αφορά την ερώτηση σου υπάρχει μια καχυποψία κακώς κατά την γνώμη  μου.

Η σκέψη «Αφήστε τον χώρο όπως είναι»  κακώς υπάρχει κάτι που  βολεύει σίγουρα τον εργολάβο αφού τον χώρο αυτό επισκέφθηκαν  εκατοντάδες  παιδιά και πρέπει  να τον επισκέπτονται.

Επίσης  μιας και μου δίνεται η ευκαιρία συντηρήσεις γίνονται συνεχώς στις παιδικές χαρές, έχουν πιστοποιηθεί σχεδόν το σύνολο των παιδικών χαρών, το θέμα όμως είναι ότι επειδή οι παιδικές χαρές είναι σε ανοιχτούς χώρους γίνονται συνεχώς βανδαλισμοί έτσι αναγκαζόμαστε να τρέχουμε για να καλύψουμε τις συντηρήσεις και τους Βανδαλισμούς οι οποίες έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας, για το λόγο αυτό επειδή δεν μπορούμε να τρέχουμε από πίσω σε κάθε πρόβλημα, αποφασίσαμε…… κάτι το οποίο ανακοινώσαμε…. και στο δημοτικό συμβούλιο να προσλάβουμε εταιρεία ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ για την φύλαξη κοινόχρηστων χώρων  από της 10 το βράδυ έως της 5 το πρωί με τον τρόπο αυτό θα διαφυλάττεται η ασφάλεια στα πάρκα στις  παιδικές χαρές, και σε κάποια σχολεία, η φύλαξη θα γίνεται με κινητή μονάδα παρακολούθησης η οποία θα μετακινείται σε όλη την βάρδια και θα εποπτεύει τους χώρους. 

-           Σφυγμός Ηλιούπολης: Κύριε Χατζηδάκη το κομμάτι που αφορά τα οικονομικά του δήμου και μάλιστα θα ήθελα κάποιες πληροφορίες αν ο Ηλιουπολίτης πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη για να ολοκληρωθούν όλα τα ανωτέρω και αναφέρομαι στα έργα με τους δρόμους τις παιδικές χαρές τα αντιπλημμυρικά και λοιπά άλλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

-           Χατζηδάκης: Ας ξεκινήσω από την πρώτη ερώτηση σου τα αντιπλημμυρικά.

1.        Το έργο αυτό αρχικού προϋπολογισμού 11,000,000€ με τις εκπτώσεις πήγε στα 6,000,000€ χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την περιφέρεια Αττικής. 

2.        Τα πεζοδρόμια από την κάτω Ηλιούπολη έως και το μετρό γίνονται με αυτοχρηματοδότηση του δήμου, πάντως για να απαντήσω στην ερώτηση σου τα δημοτικά τέλη αφορούν Καθαριότητα ηλεκτροφωτισμό και μισθούς υπαλλήλων καθαριότητας, πράσινους  κάδους γενικά είναι ανταποδοτικά……  ότι άλλο γίνεται έχει να κάνει με αυτοχρηματοδότηση ή    χρηματοδότηση από την περιφέρεια….. δεν επιτρέπεται τα δημοτικά τέλη να χορηγηθούν σε άλλη υπηρεσία.

3.        Έτσι όσο αφορά τα έσοδα του δήμου είναι από τα τραπεζοκαθίσματα είναι δηλαδή από το 0,5%  του τζίρου που δίνουν όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς επίσης κεντρικούς αυτοτελείς πόρους οι οποίοι ανέρχονται σε 650,000€ μηνιαίως από το κράτος.
 Επίσης άλλα 300,000€ το χρόνο  από την ΣΑΤΑ των έργων, πόροι που αφορούν αποκλειστικά έργα, έτσι χρησιμοποιούμε αυτοτελείς πόρους  από τους τζίρους δηλαδή των καταστημάτων και από άλλα έσοδα που μπορεί να εξασφαλίσει ο Δήμος.

4.        Εδώ θέλω να αναφέρω ότι  υπάρχουν διάφορα προγράμματα στα οποία θα ενταχθεί και η Ηλιούπολη όπως «Φιλόδημος», αφορά παιδικές χαρές, σχολεία αλλάκαι εξοπλισμό    στον τομέα τηςκαθαριότητας ( μηχανήματα έργου), πρόκειται για  τρία προγράμματα που αυτή την στιγμή τρέχουν, λήγουν δε στης 31 Μαΐου 

Σ' αυτά  γίνονται   προτάσεις    που προωθούνται  από τους  Δήμους  στην Κεντρική εξουσία.

Αυτό το πρόγραμμα θα βοηθήσει το δήμο μας να αντιμετωπίσει τρέχουσας προτεραιότητας ανάγκες όπως Σχολεία όπου η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 200,000€ όταν οι δαπάνες ξεπερνούν τα 400,000€, το ποσό δε αυτό αφορά μια πλειάδα έργων που γίνονται στα σχολεία όπως προαύλιος χώρος, αντικαταστάσεις, φθορές, και πολλές άλλες εργασίες καθώς και άλλες ανάγκες που καλύπτει το πρόγραμμα αυτό

5.        Ένα άλλο κομμάτι έργου είναι οι  τσιμεντοστρώσεις προϋπολογισμού  500,000€ που θα ξεκινήσουν στο τέλος Μαΐου.

-           Σφυγμός της Ηλιούπολης: Τελευταία άφησα το ταμείο   του Δήμου δώστε μας την εικόνα;;;

-           Χατζηδάκης: Σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, είναι σε πολύ καλή κατάσταση 5,000,000€,  αυτό επιτευχθεί από πολλές εξοικονομήσεις που έχουνε γίνει σε πάρα πολλούς τομείς, όπως με την ΕΥΔΑΠ που όταν παραλάβαμε δίναμε 800,000€ ενώ σήμερα καταβάλουμε μόλις 300,000€ αυτό το καταφέραμε αντιμετωπίζοντας τις διαρροές των δικτύων, τοποθετήσαμε συστήματα εξοικονόμησης νερού σε πάρα πολλά σχολεία   …… καθώς πριν δεν ενδιαφερόταν κανείς….. και έτσι είχαμε διαρροές σε σχολεία καθώς και στο αρδευτικό σύστημα, παράλληλα βέβαια & από το Γκαράζ εξοικονομούμε πολλά έσοδα καθώς βελτιώσαμε την λειτουργία του όπως ανέφερα παραπάνω.

Παραλαμβάνοντας λοιπόν  τον Δήμο το 2011 υπό πολύ καλύτερες συνθήκες τα ταμειακά διαθέσιμα  ήταν μόλις 600,000€   δηλαδή έφταναν να πληρώσουμε τους μισθούς των υπαλλήλων τότε το χρέος  προς τρίτους ανέρχονταν  σε  14,000,000€ το 2011 σε προμηθευτές και εργολάβους. 

Τώρα οι βραχυπρόθεσμες  οφειλές μας προς τρίτους ανέρχονται στις 200,000€, δηλαδή έχουμε μηδενίσει τις οφειλές μας.

Οι δε οφειλές μας καλύπτονται μέσα σε ένα δίμηνο η μόνη καθυστέρηση είναι από την επίτροπο όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Με αυτή την συνέντευξη καλύψαμε ένα πολύ μεγάλο τμήμα των δράσεων της
δημοτικής αρχής από το στόμα ενός εκ των αρμοδίων του Δήμου που έχει 
πρωτεύοντα ρόλο σε όλο το φάσμα των δημοτικών πεπραγμένων.

Τέλος ευχαριστούμε των Αναπληρωτή Δημάρχου- Αντιδήμαρχο οικονομικών,  προγραμματισμού και ανάπτυξης Γιώργο Χατζηδάκη για την εκτενή αναφορά του σε όλα όσα του ζητήθηκαν να μας απαντήσει.   




 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ








 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

JOY > FLOWERS > ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ> ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ > ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ > ΓΑΜΩΝ> ΒΑΠΤΙΣΗΣ EAK > SERVICE: ΕΑΚ > ΈΚΔΟΣΗ > ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ > ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ > ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ > ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ > ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ > ΧΡΗΣΤΟΣ> ΤΑΣΟΣ > ΔΗΜΗΤΡΗΣ > KORILLIS > COMPUTING > LAPTOP >TAMPLETS > SMART > SMARTPHONE> SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης