Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

To MEV - Δημοτικό Ηλεκτρονικό Χωριό Ηλιούπολης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο εκδηλώσεων κατά του Καρκίνου του Μαστού το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου ,με την υποστήριξη του Δήμου Ηλιούπολης .


Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου , τρείς ιατροί παρουσίασαν συγκλονιστικά στοιχεία για τη σύγχρονη μάστιγα του Καρκίνου του Μαστού .
 Η μαιευτήρας γυναικολόγος κα Καμπανάρη Αναστασία , ανέλυσε τις πιο σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού .
Ο Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Χειρουργός Μαστού, Ειδικός στην Ογκοπλαστική κος Σπανόπουλος Χρήστος αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα για τον Καρκίνο του Μαστού με έμφαση στην πρόληψη .
Ο Πλαστικός Χειρουργός κος Γκρίτζαλης Δημήτριος - Ευάγγελος συγκλόνισε με το θέμα Αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή και τη σπουδαιότητα της καλής ψυχολογίας στην θεραπεία των ασθενών . Ανέφερε ένα περιστατικό του το οποίο σόκαρε τους συμμετέχοντες "Μία ασθενής μου ζήτησε αποκατάσταση μαστού μετά απο μαστεκτομή . Της ανέφερα πως ήταν αρκετά μεγάλη η ταλαιπωρία την οποία μέχρι τώρα είχε υποστεί . Μου ζήτησε να προχωρήσουμε γιατί ότι και αν συνέβαινε επιθυμούσε να είναι το σώμα της ολοκληρωμένο .Η γυναίκα παράλληα αντιμετώπιζε διαζύγιο με το σύζυγο της . Πραγματοποίησα τη μαστεκτομή .Μέχρι σήμερα ζεί υγιέστατη , ξαναπαντρεύτηκε απέκτησε παιδί και έρχεται στο ιατρείο μου όχι ως ασθενής αλλά ως φίλη και συζητάμε …."
Οι ομιλίες καθήλωσαν όσους τις παρακολούθησαν, ενώ οι παρουσιάσεις των ιατρών πρόσφεραν γνώσεις , ενημέρωση και σίγουρα ειδήσεις για το ιατρικό ρεπορτάζ αφού πρόσφεραν δεδομένα και ερευνητικά στοιχεία που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ στο παρελθόν .
1. εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά γυναικών που εξετάζονται προληπτικά στη χώρα μας
2. η σημασία της ψυχολογίας είναι σημαντικότατη στη θεραπεία
3. η συχνότητα του καρκίνου μαστού σε ηλικίες < 40 ετών εκτιμάται στο 5-7% των καρκίνων μαστού, και η νόσος θεωρείται η πιο κοινή αιτία θανάτου για τις γυναίκες ηλικίας 35-50 ετών.
4. σημειώνεται ότι σε νεαρές ηλικίες η διάγνωση καρκίνου του μαστού είναι δυσκολότερη, και η πορεία της νόσου συνήθως είναι επιθετικότερη. Οι γυναίκες της ηλικίας αυτής είνα λιγότερο ευαισθητοποιημένες γιατί θεωρούν ότι ο καρκίνος μαστού δεν τις αφορά. Έτσι συχνά αγνοούν συμπτώματα όπως ψηλαφητές μάζες και η διάγνωση καθυστερεί.
5.  η σχετικά μικρή επίπτωση της νόσου σε αυτή την ομάδα σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αυξημένη μαστογραφική πυκνότητα, αποτρέπει γενικά από την ένταξη στο μαστογραφικό screening.
6. συνιστάται εκπαίδευση και αυτοεξέταση μαστών από την ηλικία των 20, κλινική εξέταση με απεικονιστικό έλεγχο κυρίως με U/S (ή μαστογραφία όταν κρίνεται σκόπιμο) ανά 3-ετία μέχρι τα 35, κάθε χρόνο έπειτα
7. ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο κοινή κακοήθης νόσος στις γυναίκες
8. αποτελεί την δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο (μετά τον καρκίνο του πνεύμονα)
9. υπολογίζεται ότι στις ΗΠΑ, το 2007 διαγνώστηκαν 180.510 νέες περιπτώσεις καρκίνου μαστού και 40.910 γυναίκες παίθαναν από τη νόσο την ίδια χρονιά 
10. Η επίπτωση της νόσου δείχνει ότι αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά η θνησιμότητα φαίνεται ότι μειώνεται.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πορεία Ειρήνης απο την κεντρική πλατεία Ηλιούπολης με κατάληξη στη πλατεία Φλέμινγκ , όπου πολλοί συμετέχοντες χόρεψαν στους ρυθμούς της ζούμπα με την Ηρώ και την Κατερίνα .Την πορεία πραγματοποίησαν δεκάδες Ηλιουπολίτες , οι οποίοι συζητούσαν για την πρόληψη και την ενημέρωση κατά του Καρκίνου του Μαστού συμφωνόντας πως οι δράσεις για την ενημέρωση πρέπει να συνεχιστεί .
Επίσης συνομίλησαν με το δήμαρχο Ηλιούπολης κο Βασίλη Βαλασόπουλο ο οποίος συμμετείχε απο την αρχή έως το τέλος στην πορεία Ειρήνης και παρακολούθησε όλες τις εκδηλώσεις στη συνέχεια . Μαζί του και οι αντιδήμαρχοι , κοινωνικής αλληλεγγύης Μπασούρης Μαρίνος και ποιότητας ζωής Χρήστος Καλαρρύτης .

--------------------------------------------------------------------------------------------

MEV Ηλιούπολης ( δημοτικό ηλεκτρονικό "χωριό" )

Το MEV είναι πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης , ενώνει τους δημότες ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους και τους δίνει τις εφαρμογές αυτές με τις οποίες μπορούν να διεκδικούν τα αιτήματα τους και να καταθέτουν τις προτάσεις τους ώστε να καλυτερεύουν την καθημερινότητα τους .

Αναδείχθηκε καλύτερη καινοτομία απο Ελλάδα για τις έξυπνες πόλεις στην Ελλάδα .

Διαθέτει πλήθος εφαρμογών για τη δημιουργία σύγχρονων , όμορφων , λειτουργικών , έξυπνων πόλεων και αναδεικνύει το σύνολο των δραστηριοτήτων του Δήμου.
  • Το MEV δημιουργεί την Έξυπνη Πόλη .
  • Εστιάζει στο πως θα βελτιώνεται η καθημερινότητα των δημοτών .
  • Με δωρεάν εφαρμογή ( application ) για κινητά τηλέφωνα αλλά και στον υπολογιστή .
  • Προσφέρει συνολική εμπειρία (total experience) υψηλής διάδρασης στο δημότη .

Δείτε λεπτομέρειες για το MEV , εδώ









 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης