Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο προβλέπει τη δημιουργία «Εθνικού Μηχανισμού» που θα έχει την αρμοδιότητα του «Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής», για να διευκολύνει τις περικοπές σε όλα τα προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα. Επίσης, το σχέδιο νόμου επεκτείνει σε όλους τους δήμους το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) από το νέο χρόνο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα εργαλείο διαχείρισης της πιο ακραίας φτώχειας, ενώ περιλαμβάνει πολλές διατάξεις που διευκολύνουν την εφαρμογή του νόμου – λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό.




Στο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί η τροπολογία με τα ψίχουλα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τους συνταξιούχους, υπό τη μορφή εφάπαξ «βοηθήματος».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, εξήγησε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί δημιουργεί έναν ενιαίο μηχανισμό για να υλοποιηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης για περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα. 



«Καλούμε την κυβέρνηση και τα κόμματα να αποδεχτούν την τροπολογία του ΚΚΕ για την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης», τόνισε,  επισημαίνοντας ότι η τροπολογία της κυβέρνησης δεν επαναφέρει τη 13η σύνταξη καθώς προβλέπει μια εφάπαξ ενίσχυση

Ανάφερε επίσης ότι με το νομοσχέδιο εξειδικεύεται ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να απαλείψει από το νόμο Κατρούγκαλου τη φράση «τυχόν πλεονάζον προσωπικό» από την ενοποίηση των Ταμείων στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να διασφαλιστούν εργασιακά και να μπορέσουν να «τρέξουν» τις υποθέσεις με τη χορήγηση συντάξεων και εφάπαξ που καθυστερούν επί χρόνια. (Διαβάστε εδώ). 

Η τοποθέτηση του Γ. Λαμπρούλη





Για την εφαρμογή μιας συγκεκριμένης πολιτικής διαχείρισης της φτώχειας στις πιο ακραίες μορφές χρειάζεται ο «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχετικό νομοσχέδιο σημείωσε ότι η πολιτική που τσακίζει μισθούς και κόβει κοινωνικές δαπάνες υπόσχεται λίγα ψίχουλα από τους φτωχούς στους εξαθλιωμένους. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει ακόμα πιο κάτω την απαιτητικότητα του λαού, να μη διεκδικήσει την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Οπως, είπε, η κυβέρνηση ζητά από το λαό να συμβιβαστεί με τη ανέχεια και τη φτώχεια και πως καλείται μια τετραμελή οικογένεια να ζήσει με 13,3 ευρώ τη μέρα για όλες τις ζωτικές ανάγκες της με το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης. (Διαβάστε περισσότερα εδώ). 

Η τοποθέτηση του Μ. Συντυχάκη




«Ο φτωχός και ταλαιπωρημένος λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από παυσίπονα, και μάλιστα ιμιτασιόν», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

Όπως εξήγησε, ο «Εθνικός Μηχανισμός» και το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» δεν είναι πατέντα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, «προβλέπονται στην στρατηγική της ΕΕ «Ευρωπη 2020″ για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας». Συμπλήρωσε πως στόχος είναι η προς τα κάτω ενοποίηση των παροχών και η απαλλαγή καπιταλιστικών κρατών από το κόστος της κοινωνικής πολιτικής ώστε να ενισχυθούν με περισσότερο χρήμα οι επιχειρηματικοί όμιλοι. (Διαβάστε περισσότερα εδώ). 

Η στάση των άλλων κομμάτων στην ψηφοφορία

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και οι ΑΝΕΛ. Το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή το καταψήφισαν, ενώ η Ένωση Κεντρώων απουσίαζε από την ψηφοφορία. 

Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η συζήτηση για τα άρθρα του νομοσχεδίου. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία για την χορήγηση του εφάπαξ «βοηθήματος» στους συνταξιούχους. 

Ο Χρήστος Κατσώτης διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει την τροπολογία για την εφάπαξ παροχή, γιατί πολλοί συνταξιούχοι την έχουν ανάγκη, επισήμανε όμως ότι πρόκειται για κοροϊδία και κάλεσε τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη για να διεκδικήσουν τη θεσμοθέτηση της 13ης και 14ης σύνταξης που έχουν καταργηθεί, αλλά και την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν όλη αυτή την περίοδο γιατί τα δικαιούνται, γιατί αυτοί με τον ιδρώτα τους δημιούργησαν τον πλούτο αυτής της χώρας.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης