Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Πλούσιος και με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο ο φετινός απολογισμός του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ηλιούπολης
που παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος κ. Θέμης Γιαννόπουλος.





Σε μια περίοδο όπου οι διαθέσιμοι πόροι από την κεντρική κυβέρνηση συνεχώς συρρικνώνονται, ο Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. κατόρθωσε όχι μόνο να διατηρήσει, να αυξήσει τα προγράμματά του και να βελτιώσει τις υποδομές του, αλλά και να παράσχει δωρεάν υπηρεσίες στις ασθενείς κοινωνικές ομάδες.
Βασικοί στόχοι της φετινής χρονιάς ήταν ο εξορθολογισμός των οικονομικών και η εγκαθίδρυση ενός περιβάλλοντος σταθερότητας, για τους εργαζόμενους.
Τηρείται πια κανονικά το Μητρώο Δεσμεύσεων του προϋπολογισμού, αποστέλλονται συνεχώς στατιστικά στοιχεία στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας ενημερώνεται το Κεντρικό Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων και εγκαθίσταται το διπλογραφικό σύστημα έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στην διαχείριση.
Ο προϋπολογισμός του ΠΑΟΔΗΛ ανήλθε φέτος στα 1,7εκ. ευρώ που αναλύονται από πλευράς εξόδων ως εξής:
- Έξοδα για αμοιβές προσωπικού: 802.750,00€
- Έξοδα για λειτουργικές δαπάνες (συντηρήσεις- εκδηλώσεις): 403.480,30€
- Έξοδα για επενδύσεις (προμήθειες): 199,803,84€
- Έξοδα παρελθόντων ετών: 11.700€
- Προβλέψεις για αποδόσεις κρατήσεων: 357.313,18€
Στο πλαίσιο της προσπάθειας που έγινε για ένα σταθερό λειτουργικό περιβάλλον, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ένταξης του προσωπικού Αορίστου Χρόνου και έξι δάσκαλοι των εργαστηρίων τέχνης και μια καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, πλέον εργάζονται με πλήρες ωράριο ενισχύοντας έτσι τις δράσεις του ΠΑΟΔΗΛ ενώ με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στη διαχείριση του Ν.Π., και με την προμήθεια ψηφιακών εργαλείων επιτεύχθηκε η αύξηση της αποτελεσματικότητας.
Στον Αθλητισμό ηχηρή ήταν η παρουσία του ΠΑΟΔΗΛ με μια σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων όπως ο Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η συνδιοργάνωση αγώνων, τουρνουά με Σωματεία και Ομοσπονδίες της πόλης μας η συνδιοργάνωση Σχολικών αγώνων Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων Ηλιούπολης με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, η διοργάνωση Εκδήλωσης Βράβευσης Αθλητών και ομάδων της πόλης μας καθώς και αθλητών που εισήχθησαν στην Α΄θμια Εκπαίδευση, η εκδήλωση παρουσίασης όλων των αθλημάτων που καλλιεργούνται στο Δήμο μας σε συνεργασία με τους αθλητικούς Συλλόγους της Πόλης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 53 χρόνων του Δήμου Ηλιούπολης.
Επίσης διοργανώθηκαν: η εκδήλωση Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών, οι κολυμβητικές επιδείξεις, η παράσταση Αθλητισμού – Χορού – Μουσικής των Τμημάτων Χορού και Γυμναστικής με τη συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου και των Εργαστηρίων Ζωγραφικής, η Διοργάνωση Ποδηλατικού γύρου Ηλιούπολης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τον Αθλητισμό #BEACTIVE και ο φιλανθρωπικός «Ημιμαραθώνιος Αγάπης» για τις ευπαθείς οικογένειες του Δήμου.
Εντωμεταξύ λειτούργησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται προγράμματα κολύμβησης παιδιών και ενηλίκων, συγχρονισμένης κολύμβησης, baby swimming, θεραπευτικής κολύμβησης και προγράμματα μαζικής άθλησης (αντισφαίριση, μοντέρνοι χοροί, μπαλέτο, παραδοσιακοί χοροί, yoga, pilates, μυική ενδυνάμωση, αεροβική γυμναστική, oriental, body training),που έχουν ως μοναδικό στόχο την προώθηση και προαγωγή του αθλητισμού και την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου της άσκησης στην καθημερινότητα μας, ενώ διατηρήθηκε το Πρόγραμμα Προετοιμασίας για υποψηφίους φοιτητές ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών με Δωρεάν μαθήματα και προπονήσεις.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν -και φέτος- τα προγράμματα: «Αθλητικές Διακοπές» στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και «Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» στο Α΄ κλειστό γυμναστήριο, προσελκύοντας εκατοντάδες παιδιά κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών αλλά και των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα και ξεκίνησε και το πρόγραμμα κολύμβησης στα σχολεία του Υπουργείου Παιδείας.
Στον Πολιτισμό επιτεύχθηκε ο στρατηγικός στόχος της διασφάλισης αφ’ ενός της καθημερινής και απρόσκοπτης πρόσβασης στη γνώση και ευρύτερα στα πολιτιστικά αγαθά των πολιτών -όλων των ηλικιακών κατηγοριών- και αφ’ ετέρου της ψυχαγωγίας τους, με μηδενική ή τη μικρότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση.
Λειτουργούν σε υψηλό επίπεδο οι υπηρεσίες της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, του Media Lab, της Κινητής Βιβλιοθήκης, των Εργαστηρίων Τέχνης, του Δημοτικού Ωδείου Ηλιούπολης, των Χορωδιακών Συνόλων και του Θερινού Κινηματογράφου
Επίσης, οι θεσμοί και τα προγράμματα: «Πολιτιστικές Διαδρομές», «Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης πάει Θέατρο», «Έκθεση Βιβλίου», «Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες», «Μαθαίνουμε δεξιότητες στο Media Lab», «Παρέα με τα παραμύθια στη Βιβλιοθήκη» «Μαθήματα Ξένων Γλωσσών & Πολιτισμού», «Ετήσιες Εκθέσεις Εργαστηρίων Τέχνης», Συναυλίες Δημοτικού Ωδείου και Χορωδιακών Συνόλων, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας», «Εορταστικές εκδηλώσεις» για τα Χριστούγεννα και τις Απόκριες. Παράλληλα , για δεύτερη χρονιά παραχωρήθηκε το Δημοτικό Θέατρο τον Ιούλιο σε επαγγελματικά καλλιτεχνικά σχήματα, που δεν εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
Εισήχθησαν στα Εργαστήρια Τέχνης νέα τμήματα όπως Τμήμα Τεχνικής Στιλβωτού Χρυσώματος, Τμήμα Αποφοίτων Αγιογραφίας, δημιουργήθηκαν τμήματα θεάτρου για παιδιά και ενήλικες ενώ πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένα εικαστικά σεμινάρια. Δημιουργήθηκαν νέα τμήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων στο Ωδείο, και δημιουργήθηκαν λαϊκά μουσικά σύνολα.
Με τη συνεργασία της Φωτογραφικής Λέσχης πραγματοποιήθηκαν μαθήματα φωτογραφίας και προστέθηκαν, δύο τμήματα εκμάθησης Νορβηγικής γλώσσας και νέα προγράμματα στο πρόγραμμα «Μαθαίνουμε ψηφιακές δεξιότητες στο Media Lab».
Επίσης, χάρη στη δωρεά της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση η πόλη απέκτησε Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη, στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου και συνεχίστηκε η συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», με διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συνεχίστηκαν οι στοχευμένες παρεμβάσεις στην συντήρηση και ανακαίνιση των υπαρχουσών κτηριακών υποδομών.
Πραγματοποιήθηκαν οι εξής εργασίες:
- Συντήρησης της μικρής, της μεγάλης πισίνας και του μηχανοστασίου του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
- Αντικατάσταση προβολέων Β΄ Αθλητικού Κέντρου.
- Βελτιωτικές παρεμβάσεις στην οροφή του Α΄ Κλειστού Γυμναστηρίου.
- Τοποθέτηση συστήματος βιντεοεπιτήρησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.
- Αντικατάσταση σχάρας περιμετρικά της μεγάλης πισίνας.
- Εργασίες επιδιόρθωσης και βελτίωσης μικρής κλίμακας όλων των εγκαταστάσεων.
- Συντήρηση των φυσικών χλοοταπήτων στα γήπεδα ποδοσφαίρου ΧΑΛΙΚΑΚΙ και ΧΡΥΣΑΦΗ
- Συντήρηση των εγκαταστάσεων καθαρισμού και απολύμανσης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
- Συντήρηση καυστήρων Δημοτικού Κολυμβητηρίου
- Συντήρηση αντλιών του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
- Εργασίες ανακαίνισης του Δημοτικού Κινηματογράφου «Μελίνα Μερκούρη»
- Εργασίες Ανακαίνισης Δημοτικού Θεάτρου Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»
- Εργασίες ανακαίνισης των Εργαστηρίων Τέχνης
- Εργασίες και του Δημοτικού Ωδείου
Φέτος έγινε και η αδειοδότηση εγκαταστάσεων του ΠΑΟΔΗΛ. Αδειοδοτήθηκαν το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης και ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Μελίνα Μερκούρη».
Έτσι, ο Δήμος Ηλιούπολης συνεχίζει να εμπλουτίζει τα προγράμματά του στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό και να βελτιώνει τις υποδομές του με μοναδικό σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες στους Ηλιουπολίτες για την δημιουργική, ποιοτική και ευχάριστη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου τους και την ενίσχυση της άσκησης του πληθυσμού.
Το 2016 παρά τις αντιξοότητες ήταν μια πετυχημένη χρονιά καθώς , με την ορθή διαχείριση και την σωστή μεθοδολογία, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός της Ηλιούπολης αναβαθμίστηκαν αισθητά.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     




TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης