Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015


“Η εκπαίδευση είναι μια μακροχρόνια επένδυση  η οποία είναι απολύτως αναγκαία για οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης και ο δάσκαλος οφείλει να συνειδητοποιήσει  ότι είναι υποχρεωμένος σε όλη  τη διάρκεια της θητείας του να παραμένει και μαθητής”.  W. Humboldt (1767-1835).


Έχοντας ενστερνιστεί αυτή την άποψη και θεωρώντας ότι η διά βίου εκπαίδευση είναι ίσως η σημαντικότερη πρωτοβουλία που έλαβε τις τελευταίες δεκαετίες η Ευρωπαϊκή Ένωση , το Future Library και το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), οργανώνουν τον δεύτερο κύκλο  των  Επιμορφωτικών  Σεμιναρίων με τίτλο “Από την έρευνα στη διδασκαλία”.

Η πρωτοβουλία του προγράμματος  είναι μια επικαιροποίηση του αξιώματος  που διατύπωσε ο μεγάλος επιστήμονας και παιδαγωγός  W. Humboldt για το καθήκον του πανεπιστημιακού δασκάλου. Ο καθηγητής είχε την υποχρέωση να διδάσκει  στους φοιτητές του θέματα τα οποία ερευνούσε ο ίδιος και η ομάδα του. Έτσι τα θέματα αυτά τα γνώριζε πάρα πολύ καλά, τον ενδιέφεραν και επιθυμούσε να τα ανακοινώσει στο φοιτητικό του ακροατήριο. Και σήμερα ακόμη που σημαντικό ποσοστό της έρευνας έχει απομακρυνθεί από τα Πανεπιστήμια το εκπαιδευτικό αυτό ιδεώδες  διατηρεί την αξία του.

Tα Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερεις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες  (Ηλιούπολη, Κερατσίνι, Μεταμόρφωση, Βέροια) του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Future Library, θα απευθύνονται κυρίως σε καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης και θα αφορούν τέσσερεις κύκλους μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος:
1.       Αρχαία Ελληνικά
2.       Νέα Ελληνικά
3.       Ιστορία
4.       Οικονομία

Κατά τη διάρκειά τους, διακεκριμένοι ερευνητές που υπηρετούν σε πανεπιστήμια και σε επιστημονικά ιδρύματα της χώρας θα δώσουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να ενημερωθούν για τις πιο πρόσφατες μεθόδους και τα πορίσματα της επιστημονικής τους έρευνας.
Με τον τρόπο αυτό, γίνεται ένα βήμα για την περαιτέρω κατάρτιση των εκπαιδευτικών  αλλά και για τη δημιουργία ειδικότερου  κοινού για τις βιβλιοθήκες,  κοινού που θα τις αναγνωρίζει ως κέντρα μάθησης και δημιουργικότητας.

Τα Σεμινάρια που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το ΚΙΚΠΕ έχουν προγραμματιστεί για την περίοδο Οκτωβρίου 2015 – Φεβρουαρίου 2016  και οι ημέρες της διεξαγωγής τους θα είναι πάντα Παρασκευή (5 μ.μ.- 9 μ.μ.) και Σάββατο (10 π.μ.- 2 μ.μ.).

Το πρώτο Σεμινάριο, θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015  με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, 17:00-19:00
Το δεύτερο βιβλίο των Ηθικών Νικομαχείων: ο ορισμός της ηθικής αρετής και οι συνέπειές του.

Με τον Σπύρο Ράγκο, Αναπληρωτή Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, 19:00-21:00
Τάκης Σινόπουλος, «Ο καιόμενος»: οι όροι και τα όρια του ποιητικού μοντερνισμού

Με τον Ευριπίδη Γαραντούδη, Καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.             

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, 10:00-12:00
Ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος Κατοχή-Αντίσταση.

Με τον Πολυμέρη Βόγλη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, 12:00-14:00
Οικονομικές διακυμάνσεις - Πληθωρισμός - Ανεργία

Με την Ζιζή Σαλίμπα, Δρ. Οικονομολόγο της Εργασίας - Εμπειρογνώμονα.


Η είσοδος είναι ελεύθερη | Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Είναι απαραίτητη η προεγγραφή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης τις ώρες λειτουργίας της (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 10.00-20.00 και Τρίτη, Πέμπτη 10.00-16.00) και με email. Υπεύθυνοι εγγραφών: Μαρία Καραγκούνη, Εύη Μπουσούνη τηλ. επικοινωνίας: 2109948344.
Διευκρινίζεται  ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τα τέσσερα Σεμινάρια, αρκεί να δηλώσουν τον τίτλο του σεμιναρίου που τους ενδιαφέρει.


Για περισσότερες πληροφορίες: edu.futurelibrary.gr

Για πληροφορίες σχετικά με θέματα Τύπου: OPUS Integrated Communication | Ναταλία Κατηφόρη, | τ: 2130317478 |κ: 6972345289 | natalia@opusltd.com

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης