Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Μουσικές, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και φεστιβάλ. Βρείτε εδώ επιλεγμένες προτάσεις ψυχαγωγίας και απολαύστε ένα Σαββατοκύριακο εντελώς δωρεάν.



Σάββατο 28 ΙουνίουΜουσικές και παραστάσεις στο Θέατρο Κολωνού
Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, μουσικές και παιδικές θεατρικές παραστάσεις, προσφέρει δωρεάν ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας, του δήμου Αθηναίων. Το Σάββατο 28 Ιουνίου, παρακολουθήστε την παιδική θεατρική παράσταση «...και ζήσαμε εμείς καλά...» των Αδερφών Γκριμ.
«Η αισθηματική ηλικία» του Δημήτρη Μαραμή και του Θοδωρή Βουτσικάκη στον Ιανό
Η παρουσίαση του έβδομου προσωπικού δίσκου (βιβλίο και CD) με τίτλο "Αισθηματική Ηλικία" του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή με το νέο ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη, θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Σε πλήρη αντίθεση με την εποχή μας, την εποχή των ψυχρών αριθμών, ο συνθέτης ενορχηστρώνει ένα έργο, που υλικά του είναι το ανόθευτο αίσθημα, η δύναμη των ονείρων, η αγνότητα των παραμυθιών, η διεισδυτικότητα της ποίησης.


Κυριακή 29 Ιουνίου
Ρεμπέτικη βραδιά με τη Σοφία Εμφιετζή για το Φεστιβάλ Αθηνών
Με αφετηρία την Αθηναϊκή Κομπανία και φτάνοντας μέχρι το «Καφέ Αμάν» του Κώστα Φέρρη, το «Τραγούδι για την Κοκκινιά» και το «Ταξίδι» του συγκροτήματος Δρόμος, η Σοφία Εμφιετζή διεκδικεί επάξια τον τίτλο της αυθεντικής λαϊκής ερμηνεύτριας. Με παρακαταθήκη την πολυετή πείρα της θα μας ξεναγήσει σε παλιά και νεότερα λαϊκά μονοπάτια υπό την ενορχήστρωση και το μπουζούκι του Νώε Ζαφειρίδη και μια ομάδα εκλεκτών μουσικών. Αποσκευές τους το μεράκι και η αγάπη τους για το καλό λαϊκό τραγούδι.


Σάββατο και Κυριακή
Διήμερο Φεστιβάλ Καλλιτεχνών που Εκφράζονται με Ηλεκτρονικά Μέσα
Στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας πραγματοποιείται το Digital Performers Meeting, ένα διήμερο φεστιβάλ με δράσεις, συναυλίες και σεμινάρια, που αφορούν στη μουσική, στις οπτικοακουστικές τέχνες και στα πολυμέσα, εκφραζόμενα με αποκλειστικά ηλεκτρονικό τρόπο. Το D.P.M. έχει στόχο να αναδείξει νέους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν Ηλεκτρονικά Μέσα Έκφρασης, καθώς και να ανοίξει δρόμο και σε άλλους να ασχοληθούν με αυτόν τον τομέα.

Δωρεάν εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στον κήπο της Πειραιώς 260

Το Φεστιβάλ Αθηνών προσφέρει φέτος μια σειρά εκδηλώσεων στον Κήπο της Πειραιώς 260, που στόχο έχουν να ομορφύνουν τις βραδιές μας μετά τις παραστάσεις, με μουσική, ποτό και χαλαρή διάθεση. Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί επισκεφτείτε την Περφόμανς, Μίκαελ Κλίεν: Jerusalem - Choreography for Greece.

Αναδρομική έκθεση του Τάσου Ζωγράφου στη Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
Η επί 60 χρόνια δημιουργική πορεία του σκηνογράφου-εικαστικού καλλιτέχνη Τάσου Ζωγράφου παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων – κτήριο Μεταξουργείου, προσφέροντας τη δυνατότητα στους φιλότεχνους να δουν 150 έργα, αντιπροσωπευτικά της δουλειάς του ως σκηνογράφου-ενδυματολόγου στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, όσο και της ζωγραφικής του διαδρομής.

Soundscapes / Landscapes: Βόλτα στο Νέο Κόσμο
Καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας ερευνούν και δημιουργούν μια νέα μορφή καλλιτεχνικής ψηφιακής χαρτογράφησης της αθηναϊκής γειτονιάς του Νέου Κόσμου και καλούν σε real-time περιήγηση σε αυτή την οριακή περιοχή της πόλης σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014. To Soundscapes Landscapes είναι μια παράλληλη διαδρομή στην πόλη μέσω smart phone ή tablet. Πίσω από την πραγματικότητα της πόλης, αποκαλύπτει μια άλλη διάσταση με ήχους και εικόνες, που μεταμορφώνει τη βόλτα στην πόλη σε μια διαδραστική εμπειρία.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης