Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020


Αυτό τονίζει ο επικεφαλής της παραπάνω παράταξης κ. Δημήτρης Ασβεστάς, ο οποίος εξηγεί – σε αποκλειστική συνέντευξή του στο «Σφυγμό» - γιατί ψήφισε λευκό στον προϋπολογισμό του Δήμου Ηλιούπολης, ενώ αναλύει τις θέσεις του για το ΚΥΤ στον Υμηττό και το κοιμητήριο της πόλης.


Συγκεκριμένα  οι απαντήσεις του κ. Ασβεστά -  στις ερωτήσεις της εφημερίδος  «Σφυγμός» -   έχουν  ως εξής:


    

 

-         Σφυγμός: Τι προσδοκάτε από την διοίκηση του Δήμου;

-         Ασβεστάς: «Η σημερινή διοίκηση του δήμου εκτός από τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητά΄ των συμπολιτών μας, είναι υποχρεωμένη να θέση τις βάσης  για την Ηλιούπολη της επόμενης δεκαετίας.

-          Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την πόλη μας καθαρή, να  πλένονται τακτικά  οι κάδοι, να υπάρχουν παιδικοί σταθμοί, και να πραγματοποιούνται όλα αυτά που διευκολύνουν την λεγόμενη καθημερινότητά όλων μας.

-         Παράλληλα όμως πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων που  με την  πραγματοποίησή τους θα μπορούμε να λέμε  ότι η πόλη μας είναι μία σύγχρονη πόλη. 



Η αύξηση της ανακύκλωσης, η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος, η αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας στις υπηρεσίες, το περιβάλλον στις νέες κλιματικές συνθήκες, η ενέργεια, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας κ.α.  είναι  από τα προβλήματα που καλούμαστε να δώσουμε λύσεις.

Σε όλα τα προαναφερόμενα συμφωνούν οι πάντες, το θέμα είναι πώς δρομολογούνται για να πραγματοποιηθούν.»

-         Σφυγμός: Τι νομίζετε πως ο μέσος πολίτης περιμένει από σας να κάνετε;

-         Ασβεστάς: «Είμαστε η δημοτική κίνηση που προσπαθούμε να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της στείρας αντιπαράθεσης ,και με την συνεχή κατάθεση προτάσεων να συμβάλουμε στην  δρομολόγηση  υλοποίησής  αυτών που προανέφερα.

 Καταθέτουμε συνεχώς προτάσεις για την καλυτέρευση της εικόνας της πόλη μας .  Αυτή την τακτική είχαμε με την προηγούμενη διοίκηση, αυτή ακολουθούμε και σήμερα.

-         Είναι δύσκολος δρόμος ,το ξέρουμε, είναι επιλογή μας , εμείς όπως έχουμε τονίσει στο παρελθών δεν θέλουμε  διοίκηση αναποτελεσματική για να κομπάζουμε ότι εμείς είμαστε καλύτεροι , αλλά να  συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων για μια σύγχρονη Ηλιούπολη.

-         Ενεργειακή κοινότητα ,Ανακύκλωση, περιβαλλοντική προστασία, αλληλεγγύη, παιδία ,πολιτισμός και πολλά άλλα είναι τα θέματα που συνεχώς φέρνουμε στο προσκήνιο με προτάσεις προς υλοποίηση, αφήνοντας στην άκρη μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος .»



-         Σφυγμός: Τεχνικό Πρόγραμμα  - προϋπολογισμός  και λευκή ψήφος.  Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διαφωνία και αν Ναι, Που διαφοροποιείσθε;

-         Ασβεστάς: «Η λευκή ψήφος δεν προσμετράτε στην διαμόρφωση  του αποτελέσματος σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο. Κάνοντας χρήση αυτού του νομικού πλαισίου, έχουμε την δυνατότητα να μην εμποδίζουμε την υλοποίηση του προϋπολογισμού η του τεχνικού προγράμματος αλλά παράλληλα μας δίνεται κ αι η δυνατότητα να εκφράσουμε την διαφοροποίησή μας.»

«Για  το τεχνικό πρόγραμμα σταθήκαμε στο ότι δεν είχε προτεραιότητες αλλά καταγραφή των αναγκών, και για τον προϋπολογισμό ακολουθήσαμε την ίδια τακτική γιατί θεωρούμαι ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει ενέργειες ,έτσι που τα έξοδα να επιμερίζονται επακριβώς ανά υπηρεσία και όχι μέσα σε ένα γενικό πλαίσιο.»



Σφυγμός:  Πως κρίνετε  την διαδικτυακή συζήτηση για το Διαδημοτικό κοιμητήριο στον Υμηττό και το ΚΥΤ που οργάνωσε πριν από λίγες μέρες η Δημοτική Κίνηση Αλίμου «ΑΝΩ - ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ». Επίσης, αν θέλετε, πείτε μας ποιες είναι οι θέσεις που υποστηρίξατε στην παραπάνω συζήτηση;



Ασβεστάς: «Η διαδικτυακή συζήτηση έγινε στο πλαίσιο αλληλοενημέρωσής των .όμορων δημοτικών παρατάξεων. Μετά την περίεργη στάση του Δημάρχου Αλίμου όπου διατύπωσε την άποψη στο Δημοτικό συμβούλιο το Δήμου του ότι υπάρχει η σύμφωνη γνώμη ,του Δημοτικού Συμβουλίου Της Ηλιούπολης για την παραμονή του ΚΥΤ και την δημιουργία Διαδημοτικού κοιμητηρίου. Στη συζήτηση που συμμετείχαν παρατάξεις διαφόρων αποχρώσεων, με διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις ,και φορείς των πολιτών ,αναδείχτηκε  η θέση για την απομάκρυνση του υφιστάμενου ΚΥΤ και η αναβάθμισή του και η μη δημιουργία διαδημοτικού νεκροταφείου. Όσο για την λύση του προβλήματος του Αλίμου σχετικά με την χωροθέτηση του κοιμητηρίου προτάθηκε αυτό  να  χωροθετηθεί στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.



Εμείς αναδείξαμε την θέση μας για την απομάκρυνση του ΚΥΤ αλλά και την αντίθεσή μας στη χωροθέτηση νέου κοιμητηρίου στην πόλη μας .
  Θεωρούμαι ότι η  σχετικά νέα δημιουργία ΚΑΝ στην Αττική, τα επόμενα χρόνια  θα βελτιώσει την σημερινή δύσκολη κατάσταση στο κοιμητήριο της πόλης μας.»

Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 81 Δεκέμβριος  2020  



 



#FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια #Σχεδίαση, #Κατασκεύη, #Φιλοξενία, #Υποστήριξη, #Ιστοσελίδων,#Υποστήριξη_SERVES, #Όνομα_Χώρου, #DOMAIN, #Coogle_Adwords, #SEO, #Service_Η/Υ, #Service_Καμμένων_Laptop #Αναλώσιμα, #Αναβαθμίσεις, #Εμπόριο_Ηλεκτρονικών_Ειδών #Σχεδίαση, #Κατασκεύη, #Φιλοξενία, #Υποστήριξη, #Ιστοσελίδων,#Υποστήριξη_SERVES, #Όνομα_Χώρου, #DOMAIN, #Coogle_Adwords, #SEO, #Service_Η/Υ, #Service_Καμμένων_Laptop #Αναλώσιμα, #Αναβαθμίσεις, #Εμπόριο_Ηλεκτρονικών_Ειδών
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης