Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Σε μία ιδιαίτερη στιγμή για την εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, παρέστη και συμπροσευχήθηκε μαζί μας, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, ο Υπουργός Εξωτερικών της πατρίδος μας Νικόλαος Δένδιας.




Στο ναό συμπροσευχήθηκαν ακόμα ο Αντιδήμαρχος Ηλιουπόλεως Ιωάννης Πούλος, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Ευστάθιος Ευσταθόπουλος και ο πολιτευτής στην Περιφέρεια Ευάγγελος Κοκώσης

Στο ναό τελέστηκε 9ήμερο μνημόσυνο για τη θυγατέρα Τσβετάνκα, τον γαμπρό Ιβάϊλο και τους συμπέθερους Ίσκρα και Δαβίδ, της βουλγαρικής καταγωγής οικονομικής μετανάστριας στην Ελλάδα, εθελόντριας συνεργάτιδας του ναού μας Ντένκας Κωνσταντίνοβα.

Οι τέσσερεις έπεσαν νεκροί, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, σε οικογενειακό δείπνο μέσα στο σπίτι τους, από το όπλο γείτονα τους, ψυχοπαθή κατά τις ειδήσεις, στο τόπο της δικής τους μετανάστευσης, το Σικάγο των Η.Π.Α..Ο ίδιος, αμέσως μετά την δολοφονία των τεσσάρων, ανέβηκε και σε άλλο όροφο και τραυμάτισε βαριά ακόμη μία ένοικο της πολυκατοικίας.


Η Θεία λειτουργία, τελέσθηκε από μόνον τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού, αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου. Οι υπόλοιποι εφημέριοι, εκτός του πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Μεταξά που τέλεσε την Β΄ λειτουργία, σε διακονία απεσταλμένοι, εξυπηρέτησαν κενά και αντικαταστάσεις ως εξής: ο αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Μεάντζια στον Εσταυρωμένο Κολοκυνθούς, ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός στον άγιο Νικόλαο νήσου Σπετσών, ο πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης στην Ανάσταση Κοιμητηρίου Ηλιουπόλεως και ο πρεσβύτερος Βασίλειος Ταξιαρχιώτης στον άγιο Παντελεήμονα Βουλιαγμένης.

Στο μνημόσυνο των τεσσάρων δολοφονημένων, καθώς και του παλαιού επιτρόπου του ναού Αθανασίου Δημόπουλου, έλαβε μέρος και ο πολιός πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης, επί προεδρίας του οποίου στο ναό, υπήρξε επίτροπος ο εκλιπών.


Ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ στο κήρυγμα του, σε ένα συνδυασμό της ευαγγελικής και αποστολικής περικοπής αναφέρθηκε στην αιτία του κακού. Είπε χαρακτηριστικά ότι δύο φορές τον χρόνο διαβάζουμε Κυριακή, περικοπές που αναφέρονται στον δαιμονισμένο των Γαδαρηνών και αυτό το έβαλαν σοφά οι πατέρες μας για να μας προτείνουν να μην μιμούμαστε τους Γαδαρηνούς που έδειξαν τον Χριστό από την πόλη τους. Σημείωσε ότι ο Γαλλικός διαφωτισμός και τα παιδιά του, Κεμαλισμός, Κομουνισμός και Ναζισμός προσπάθησαν με γενοκτονίες να πνίξουν τον Χριστό στην Μεσόγειο, αλλά απέτυχαν. Και συνέχισε λέγοντας ότι όπου δεν υπάρχει Χριστός, ο άνθρωπος γίνεται εγκληματίας όπως ο δολοφόνος των τεσσάρων Βουλγάρων αδελφών μας, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι ο απόστολος Παύλος μιλώντας προς τους Γαλάτες από την σημερινή περικοπή, μας δείχνει πως θα πρέπει να είμαστε, για να έχουμε μαζί μας τον Χριστό.

Καλωσόρισε τέλος τον Υπουργό, στον πρώτο μετά την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων του εκκλησιασμό στον ναό μας, και του ευχήθηκε δύναμη και να αποκτήσει από υπουργίας του και μετά η χώρα μας, κοινή και μόνιμη εξωτερική πολιτική «γιατί το να χάνουμε είναι εύκολο, το να κρατάμε όσα πήραμε είναι δύσκολο» και κατέληξε λέγοντας «και επειδή είσαστε βουλευτής της περιφερείας μας, Σας ευχόμαστε να μην ξεχάσετε στο Υπουργείο ότι υπάρχει η νότια Αθήνα και να βλέπετε τα προβλήματα μας σε γενικό επίπεδο αλλά και ιδιωτικό, αφού πολλές φορές οι άνθρωποι αυτό το βουλευτής, το κατανοούμε ως βολευτής και χτυπάμε τις πόρτες Σας και ζητάμε βοήθεια. Όταν αυτή η βοήθεια είναι θεμιτή και άξια και μπορείτε να το κάνετε, να το κάνετε, για τους ανθρώπους της περιοχής η οποία Σας εξέλεξε».



Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.   










ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης