1. La Mole
Στους κατοίκους της Πεύκης το κατάστημα είναι γνωστό ως «ο Ιταλός», χάρη στην καταγωγή του ιδιοκτήτη Marco Mure. Εδώ θα βρείτε αυθεντικό τζελάτο με 6,5-7,5% λιπαρά (πιο ελαφρύ από το συνηθισμένο παγωτό) και κλασικές αλλά και ιδιαίτερες γεύσεις, όπως η ζαμπαγιόνε, η ρικότα, η zuppa inglese, ο μπαμπάς με ρούμι και το τιραμισού. Kόστος: 17€/κιλό. Δημοκρατίας 3, Πεύκη, Τ/210-80.62.594.
2. Estelle (Κανάκης - Τσαπατώρης)
Το παγωτό του Καλλιθεάτη Κανάκη το γνωρίσαμε στο εστιατόριο Safka στον Κεραμεικό, το οποίο έπαιρνε το έξοχο βατόμουρό του. Η γεύση αυτή δυστυχώς δεν βγαίνει πια, αλλά έχουν νοστιμότατα παρφέ, καλοφτιαγμένα σορμπέ και τα εξής που αξίζει να δοκιμάσετε: κράνμπερις, γιαούρτι-μύρτιλο και το δημοφιλές εκμέκ κανταΐφι. Kόστος: 11€/κιλό, 12€ τα παρφέ. Κρέμου 138, Καλλιθέα, Τ/210-95.67.002.
3. Fatto a mano
Παγωτό-εμπειρία. Μαλακό, απίθανα κρεμώδες, χωρίς ενισχυτικά γεύσης, χρωστικές και σταθεροποιητές (εξ ου και λιώνει γρήγορα), είναι μια περίπτωση που δεν συναντάς συχνά. Ακόμα πιο σπάνιο το ότι εδώ χρησιμοποιούν μόνο φρέσκα φρούτα και ουχί πούλπες (σ.σ. κατεψυγμένους πουρέδες φρούτων). Αν πετύχετε σορμπέ σύκο, αχλάδι, ανανά ή φράουλα, θα εκπλαγείτε: έχουν την ατόφια νοστιμιά, την αψάδα του φρούτου, την τραγανή υφή του. Ο δημιουργός τους, Γιάννης Νύκταρης, της γνωστής οικογενείας παξιμαδοποιών, δεν ενδίδει σε ευκολίες. Το παγωτό τριαντάφυλλο, για παράδειγμα, γίνεται με κρύα εκχύλιση ροδοπετάλων από το Συνεταιρισμό Κοζάνης και όχι με αιθέρια έλαια, έτοιμο εκχύλισμα, σιρόπι κ.λπ. Το ίδιο και το παγωτό με γεύση καφέ, για το οποίο δεν χρησιμοποιεί σκόνη ή έτοιμο εσπρέσο, αλλά ψήνει ολόκληρους κόκκους μέχρι να ιδρώσουν και τους εκχυλίζει μέσα στο γάλα. Εξαιρετικό και το σορμπέ λεμόνι με βασιλικό, το ανθότυρο με μέλι κρητικό και το ρακόμελο (Κρητικός γαρ). Εκτός από το εργαστήριο του Περιστερίου, δεν αποκλείεται να δοκιμάσετε το παγωτό του και σε καλά εστιατόρια (π.χ. του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία») και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ανοίγει εντός των ημερών δεύτερο κατάστημα. Kόστος: 17€/κιλό. Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, Τ/210-57.77.407.
Παγωτό-εμπειρία. Μαλακό, απίθανα κρεμώδες, χωρίς ενισχυτικά γεύσης, χρωστικές και σταθεροποιητές (εξ ου και λιώνει γρήγορα), είναι μια περίπτωση που δεν συναντάς συχνά. Ακόμα πιο σπάνιο το ότι εδώ χρησιμοποιούν μόνο φρέσκα φρούτα και ουχί πούλπες (σ.σ. κατεψυγμένους πουρέδες φρούτων). Αν πετύχετε σορμπέ σύκο, αχλάδι, ανανά ή φράουλα, θα εκπλαγείτε: έχουν την ατόφια νοστιμιά, την αψάδα του φρούτου, την τραγανή υφή του. Ο δημιουργός τους, Γιάννης Νύκταρης, της γνωστής οικογενείας παξιμαδοποιών, δεν ενδίδει σε ευκολίες. Το παγωτό τριαντάφυλλο, για παράδειγμα, γίνεται με κρύα εκχύλιση ροδοπετάλων από το Συνεταιρισμό Κοζάνης και όχι με αιθέρια έλαια, έτοιμο εκχύλισμα, σιρόπι κ.λπ. Το ίδιο και το παγωτό με γεύση καφέ, για το οποίο δεν χρησιμοποιεί σκόνη ή έτοιμο εσπρέσο, αλλά ψήνει ολόκληρους κόκκους μέχρι να ιδρώσουν και τους εκχυλίζει μέσα στο γάλα. Εξαιρετικό και το σορμπέ λεμόνι με βασιλικό, το ανθότυρο με μέλι κρητικό και το ρακόμελο (Κρητικός γαρ). Εκτός από το εργαστήριο του Περιστερίου, δεν αποκλείεται να δοκιμάσετε το παγωτό του και σε καλά εστιατόρια (π.χ. του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία») και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ανοίγει εντός των ημερών δεύτερο κατάστημα. Kόστος: 17€/κιλό. Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, Τ/210-57.77.407.
4. Μέλισσα
Η υφή των παγωτών του γνωστού ζαχαροπλαστείου των δυτικών προαστίων είναι αυτή που πρέπει να έχει κάθε παγωτό: λεία και βελούδινη σαν καλοδουλεμένη κρεμούλα. Αγαπημένες μας γεύσεις η φράουλα με μασκαρπόνε, η βανίλια με αγριοκέρασο, η κρέμα με σοκολάτα τζιαντούγια και το φιστίκι Αιγίνης. Μέλισσα, κόστος: 22€/κιλό Εθνάρχου Μακαρίου 45, Περιστέρι, Τ/210-57.59.684.
Η υφή των παγωτών του γνωστού ζαχαροπλαστείου των δυτικών προαστίων είναι αυτή που πρέπει να έχει κάθε παγωτό: λεία και βελούδινη σαν καλοδουλεμένη κρεμούλα. Αγαπημένες μας γεύσεις η φράουλα με μασκαρπόνε, η βανίλια με αγριοκέρασο, η κρέμα με σοκολάτα τζιαντούγια και το φιστίκι Αιγίνης. Μέλισσα, κόστος: 22€/κιλό Εθνάρχου Μακαρίου 45, Περιστέρι, Τ/210-57.59.684.
5.Αφοί Ασημακόπουλοι
Κλασικά παγωτά, ίδια και απαράλλαχτα εδώ και χρόνια, χωρίς μείγματα και πρόσθετα, στο παλαιότερο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας - από το 1915, παρακαλώ! Και τι δεν δοκιμάζουμε; Η παρφέ κρέμα είναι... παρφέ, γεύμα κανονικό, με καλής ποιότητας ξηρούς καρπούς και φρουί γλασέ. Το ίδιο και η σοκολάτα. Το φιστίκι, απαλό, κρεμώδες και με φίνα γεύση. Τα σορμπέ φράουλα και λεμόνι, η «ιδέα» του σορμπέ. Από τις νεότερες γεύσεις μού αρέσουν το γιαούρτι, το δαμάσκηνο (με ξερό φρούτο), το σύκο με τσίπουρο. Το γάλα είναι από παραγωγούς δικούς τους στα Μεσόγεια - γαλακτοπώλες αναντάμ παπαντάμ είναι οι Ασημακόπουλοι και ξέρουν. Kόστος: 19€/κιλό. Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα, Τ/210-36.10.092.
Κλασικά παγωτά, ίδια και απαράλλαχτα εδώ και χρόνια, χωρίς μείγματα και πρόσθετα, στο παλαιότερο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας - από το 1915, παρακαλώ! Και τι δεν δοκιμάζουμε; Η παρφέ κρέμα είναι... παρφέ, γεύμα κανονικό, με καλής ποιότητας ξηρούς καρπούς και φρουί γλασέ. Το ίδιο και η σοκολάτα. Το φιστίκι, απαλό, κρεμώδες και με φίνα γεύση. Τα σορμπέ φράουλα και λεμόνι, η «ιδέα» του σορμπέ. Από τις νεότερες γεύσεις μού αρέσουν το γιαούρτι, το δαμάσκηνο (με ξερό φρούτο), το σύκο με τσίπουρο. Το γάλα είναι από παραγωγούς δικούς τους στα Μεσόγεια - γαλακτοπώλες αναντάμ παπαντάμ είναι οι Ασημακόπουλοι και ξέρουν. Kόστος: 19€/κιλό. Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα, Τ/210-36.10.092.
6. Choco Latte Milano
Τρία είναι τα στοιχεία που συντελούν στην επιτυχία αυτής της τζελατερίας: οι αγνές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται (ελληνικό γάλα, φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί, σοκολάτα και κακάο από την Ιταλία), η μεγάλη ποικιλία γεύσεων -συνηθισμένων και πιο πρωτότυπων, όπως η zuppa inglese- οι οποίες όμως εναρμονίζονται με την εποχικότητα (δεν θα βρείτε δηλαδή παγωτό καρπούζι το χειμώνα) και το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης, Στέφανο Πάλμας, αν και νεότατος, διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στο τζελάτο, αφού βοηθούσε στο κατάστημα του Ιταλού θείου του στο Μιλάνο. Choco Latte Milano, κόστος: 17€/κιλό Λεωφ. Αλίμου 53, Αλιμος, Τ/213-02.31.660.
Τρία είναι τα στοιχεία που συντελούν στην επιτυχία αυτής της τζελατερίας: οι αγνές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται (ελληνικό γάλα, φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί, σοκολάτα και κακάο από την Ιταλία), η μεγάλη ποικιλία γεύσεων -συνηθισμένων και πιο πρωτότυπων, όπως η zuppa inglese- οι οποίες όμως εναρμονίζονται με την εποχικότητα (δεν θα βρείτε δηλαδή παγωτό καρπούζι το χειμώνα) και το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης, Στέφανο Πάλμας, αν και νεότατος, διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στο τζελάτο, αφού βοηθούσε στο κατάστημα του Ιταλού θείου του στο Μιλάνο. Choco Latte Milano, κόστος: 17€/κιλό Λεωφ. Αλίμου 53, Αλιμος, Τ/213-02.31.660.
7. Ninnolo
Παγωτό χωρίς κρέμα γάλακτος και αυγά γίνεται; Ναι, γίνεται. Το πώς δεν το ξέρουμε, μια και είναι επτασφράγιστο μυστικό των ιδιοκτητών. Αυτό που μάθαμε μόνο είναι ότι το γάλα που χρησιμοποιείται είναι από τη φάρμα Στάμου και παστεριώνεται στο κατάστημα, ενώ τα σορμπέ φτιάχνονται με φρέσκα φρούτα, εκτός από τα εξωτικά για τα οποία αναγκαστικά χρησιμοποιούνται πούλπες. Δοκιμάστε το παγωτό νοτσιόλα και το φιστίκι Αιγίνης, ενώ για μια πιο ιδιαίτερη και γκουρμέ γεύση, τη σοκολάτα με τσίλι. Προσοχή, όμως, γιατί καίει! Κόστος: 18€/κιλό. Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά, Τ/210-80.12.765.
Παγωτό χωρίς κρέμα γάλακτος και αυγά γίνεται; Ναι, γίνεται. Το πώς δεν το ξέρουμε, μια και είναι επτασφράγιστο μυστικό των ιδιοκτητών. Αυτό που μάθαμε μόνο είναι ότι το γάλα που χρησιμοποιείται είναι από τη φάρμα Στάμου και παστεριώνεται στο κατάστημα, ενώ τα σορμπέ φτιάχνονται με φρέσκα φρούτα, εκτός από τα εξωτικά για τα οποία αναγκαστικά χρησιμοποιούνται πούλπες. Δοκιμάστε το παγωτό νοτσιόλα και το φιστίκι Αιγίνης, ενώ για μια πιο ιδιαίτερη και γκουρμέ γεύση, τη σοκολάτα με τσίλι. Προσοχή, όμως, γιατί καίει! Κόστος: 18€/κιλό. Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά, Τ/210-80.12.765.
8. Solo Gelato
«Δεν υπάρχει το φιστίκι», αναφώνησε ενθουσιασμένη η Ακριβή, art director του περιοδικού, και όλοι συμφώνησαν με επιφωνήματα ευχαρίστησης. Η γευσιγνωσία έγινε στο γραφείο και τα φελιζολένια κουτιά με τα παγωτά από το Solo Gelato άδειασαν σε χρόνο dt. Ο δημιουργός τους, Νίκος Χριστογεώργoς, έχει στο DNA του το παγωτό. Ο παππούς του είχε γαλακτοπωλείο στο Χαλάνδρι από το 1930, όπου έφτιαχνε καϊμάκι σε ξύλινο κάδο. Το 1967 πρώτοι έφεραν με τον γιο του την παγωτομηχανή Frigo, που τη δούλευε και ο Νίκος μέχρι το 1989. Στην ποιότητα του παγωτού που φτιάχνει σήμερα συνέβαλαν βέβαια και τα απανωτά ταξίδια του στην Ιταλία (σ.σ. είναι εισαγωγέας του καλού καφέ Attibassi) και η τεχνογνωσία που απέκτησε εκεί. Καλές πρώτες ύλες, καθαρό προϊόν, δυνατές γεύσεις. Το σιτσιλιάνικο φιστίκι δεν... παίζεται, το ίδιο και το φουντούκι. Το μάνγκο έχει γεύση ζωντανού φρούτου, η κατάμαυρη, μαστιχωτή σοκολάτα θα εντυπωσιάσει τους gourmands. Μου αρέσουν επίσης το dolce latte (καραμέλα βουτύρου-γάλακτος) και η τζιαντούγια. Ωραίες και οι άνευ ζάχαρης επιλογές. Μόλις άνοιξε καινούριο και στη Σαντορίνη! Kόστος: 15,40€/κιλό. Α. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, Τ/210-68.13.622.
«Δεν υπάρχει το φιστίκι», αναφώνησε ενθουσιασμένη η Ακριβή, art director του περιοδικού, και όλοι συμφώνησαν με επιφωνήματα ευχαρίστησης. Η γευσιγνωσία έγινε στο γραφείο και τα φελιζολένια κουτιά με τα παγωτά από το Solo Gelato άδειασαν σε χρόνο dt. Ο δημιουργός τους, Νίκος Χριστογεώργoς, έχει στο DNA του το παγωτό. Ο παππούς του είχε γαλακτοπωλείο στο Χαλάνδρι από το 1930, όπου έφτιαχνε καϊμάκι σε ξύλινο κάδο. Το 1967 πρώτοι έφεραν με τον γιο του την παγωτομηχανή Frigo, που τη δούλευε και ο Νίκος μέχρι το 1989. Στην ποιότητα του παγωτού που φτιάχνει σήμερα συνέβαλαν βέβαια και τα απανωτά ταξίδια του στην Ιταλία (σ.σ. είναι εισαγωγέας του καλού καφέ Attibassi) και η τεχνογνωσία που απέκτησε εκεί. Καλές πρώτες ύλες, καθαρό προϊόν, δυνατές γεύσεις. Το σιτσιλιάνικο φιστίκι δεν... παίζεται, το ίδιο και το φουντούκι. Το μάνγκο έχει γεύση ζωντανού φρούτου, η κατάμαυρη, μαστιχωτή σοκολάτα θα εντυπωσιάσει τους gourmands. Μου αρέσουν επίσης το dolce latte (καραμέλα βουτύρου-γάλακτος) και η τζιαντούγια. Ωραίες και οι άνευ ζάχαρης επιλογές. Μόλις άνοιξε καινούριο και στη Σαντορίνη! Kόστος: 15,40€/κιλό. Α. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, Τ/210-68.13.622.
9. Στάνη Κουντούρα
Εδώ και έναν αιώνα οι Πειραιώτες τρώνε ίσως το καλύτερο καϊμάκι στα νότια προάστια (μπορεί και στην Αττική). Ο Σμυρνιός Στυλιανός Κουντούρας έφερε από την πατρίδα του τη συνταγή για το αυθεντικό ντοντουρμά (καϊμάκι). Αυτό έφτιαχνε στο καφέ-ζαχαροπλαστείο που άνοιξε τη δεκαετία του ’20 στη Νικήτα και μετέφερε το 1933 στην πλατεία Κοραή. Οι εγγονές του, τρεις ξαδερφάδες, οι άντρες τους και προσφάτως και τα παιδιά τους, είναι τα σημερινά αφεντικά. Και φτιάχνουν ακόμα αυτό το καϊμάκι-βόμβα γεύσης και μυρωδιάς. Το σερβίρουν, αν θες, με βυσσινάδα του Αιγιώτη Κλωνή και καβουρδισμένο αμύγδαλο, αλλά καλό είναι να το φας σκέτο - έτσι το προτείνουν: θα το δουλέψεις με το κουτάλι μέσα στο μπολ, θα το διπλώσεις και θα δεις πόσο απίστευτα μαστιχωτό θα γίνει. Το γάλα είναι αποκλειστικά πρόβειο από Ευρυτάνα κτηνοτρόφο. Το σαλέπι από τη Φλώρινα. Εχουν και συμπαθητική σοκολάτα και ένα καλό, με υπόξινη γεύση, παγωτό γιαούρτι. Στάνη Κουντούρα, κόστος: 19€/κιλό. Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, Τ/210-41.74.235.
Εδώ και έναν αιώνα οι Πειραιώτες τρώνε ίσως το καλύτερο καϊμάκι στα νότια προάστια (μπορεί και στην Αττική). Ο Σμυρνιός Στυλιανός Κουντούρας έφερε από την πατρίδα του τη συνταγή για το αυθεντικό ντοντουρμά (καϊμάκι). Αυτό έφτιαχνε στο καφέ-ζαχαροπλαστείο που άνοιξε τη δεκαετία του ’20 στη Νικήτα και μετέφερε το 1933 στην πλατεία Κοραή. Οι εγγονές του, τρεις ξαδερφάδες, οι άντρες τους και προσφάτως και τα παιδιά τους, είναι τα σημερινά αφεντικά. Και φτιάχνουν ακόμα αυτό το καϊμάκι-βόμβα γεύσης και μυρωδιάς. Το σερβίρουν, αν θες, με βυσσινάδα του Αιγιώτη Κλωνή και καβουρδισμένο αμύγδαλο, αλλά καλό είναι να το φας σκέτο - έτσι το προτείνουν: θα το δουλέψεις με το κουτάλι μέσα στο μπολ, θα το διπλώσεις και θα δεις πόσο απίστευτα μαστιχωτό θα γίνει. Το γάλα είναι αποκλειστικά πρόβειο από Ευρυτάνα κτηνοτρόφο. Το σαλέπι από τη Φλώρινα. Εχουν και συμπαθητική σοκολάτα και ένα καλό, με υπόξινη γεύση, παγωτό γιαούρτι. Στάνη Κουντούρα, κόστος: 19€/κιλό. Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, Τ/210-41.74.235.
10. Χαρά
Αγέραστο, καλτ ζαχαροπλαστείο με εσάνς παλιάς Αθήνας, που φτιάχνει εκλεκτό παγωτό με αττικό γάλα από το 1969. Το σικάγο-υπερπαραγωγή (δεν το καταφέρνει ένας), το πληθωρικό παρφέ, το μαστιχωτό καϊμάκι (πάρτε αυτό με το μακεδονίτικο βουβαλίσιο γάλα) με το σιροπιασμένο πολίτικο εκμέκ αξίζει να τα απολαύσετε επιτόπου, στα τραπεζάκια έξω, σερβιρισμένα με φροντίδα περισσή, σε vintage τσίγκινες ή γυάλινες γόνδολες. Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα πάρετε και για το σπίτι. Τι σπέσιαλ να διαλέξετε; Σίγουρα το Maracaibo (σοκολάτα γάλακτος με αγριοκέρασο), το μπισκότο, το παγωτό της χανούμισσας (κρέμα με κομμάτια από φύλλο κανταΐφι) ή του Πασά (κρέμα με κομμάτια μπακλαβά) και το παλιομοδίτικο αλλά νοστιμότατο tutti frutti (κρέμα με φρουί γλασέ). Ωραία, επίσης, η μόκα και η καραμέλα. Αν πετύχετε γρανίτα καρπούζι, μην την προσπεράσετε. Kόστος: 12€/κιλό, 14€ τα παρφέ, 18€ το βουβαλίσιο καϊμάκι. Πατησίων 339Γ, Ανω Πατήσια, Τ/210-22.87.266.
Αγέραστο, καλτ ζαχαροπλαστείο με εσάνς παλιάς Αθήνας, που φτιάχνει εκλεκτό παγωτό με αττικό γάλα από το 1969. Το σικάγο-υπερπαραγωγή (δεν το καταφέρνει ένας), το πληθωρικό παρφέ, το μαστιχωτό καϊμάκι (πάρτε αυτό με το μακεδονίτικο βουβαλίσιο γάλα) με το σιροπιασμένο πολίτικο εκμέκ αξίζει να τα απολαύσετε επιτόπου, στα τραπεζάκια έξω, σερβιρισμένα με φροντίδα περισσή, σε vintage τσίγκινες ή γυάλινες γόνδολες. Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα πάρετε και για το σπίτι. Τι σπέσιαλ να διαλέξετε; Σίγουρα το Maracaibo (σοκολάτα γάλακτος με αγριοκέρασο), το μπισκότο, το παγωτό της χανούμισσας (κρέμα με κομμάτια από φύλλο κανταΐφι) ή του Πασά (κρέμα με κομμάτια μπακλαβά) και το παλιομοδίτικο αλλά νοστιμότατο tutti frutti (κρέμα με φρουί γλασέ). Ωραία, επίσης, η μόκα και η καραμέλα. Αν πετύχετε γρανίτα καρπούζι, μην την προσπεράσετε. Kόστος: 12€/κιλό, 14€ τα παρφέ, 18€ το βουβαλίσιο καϊμάκι. Πατησίων 339Γ, Ανω Πατήσια, Τ/210-22.87.266.
11. Συντριβάνι
Το καϊμάκι είναι αρχηγός, το παρφέ έξοχο (πιο-βουτυράτο-πεθαίνεις), το πορτοκάλι στον καιρό του απλώς απίθανο. Το ίδιο και η μπανάνα, πυκνή και παραδόξως όχι υπέργλυκη, και η φράουλα που νιώθεις ότι μασάς ζωντανό το φρούτο. Αν καθίσεις σε ένα από τα τραπέζια έξω από το ζαχαροπλαστείο της Νέας Φιλαδέλφειας, να ζητήσεις σικάγο (όποια γεύση θέλεις σ’ τη σερβίρουν με χειροποίητη σαντιγί, λιωμένη σοκολάτα και αμύγδαλο φιλέ) ή σπέσιαλ (με σαντιγί, σιρόπι βύσσινο και αμύγδαλο). Το άλλο κλου είναι το καϊμάκι με αυθεντικό εκμέκ, τη σιροπιασμένη «τσουρεκένια» βάση, στο τσίγκινο πιατελάκι. Το γάλα είναι πρόβειο, το καλοκαίρι λιγοστεύει, αλλά, επειδή παίρνουν από αρκετές στάνες της Αττικής, καλύπτουν τις ανάγκες τους. Χρωστικές, σταθεροποιητές και ενισχυτικά είναι άγνωστες λέξεις για το μαγαζί, μου λέει ο ιδιοκτήτης Θοδωρής Γεωργακόπουλος, δεύτερη γενιά ζαχαροπλάστης και παγωτατζής. «Ερχονται οι άνθρωποι από τις εταιρείες που πουλάνε πρώτες ύλες, μείγματα και σκόνες για παγωτά και, αφού δοκιμάσουν, φεύγουν πριν καλά-καλά μού πουν τι θέλουν να μου πουλήσουν». Kόστος: 13 €/κιλό. Ειρήνης 4, Νέα Φιλαδέλφεια, Τ/210-25.18.152.
Το καϊμάκι είναι αρχηγός, το παρφέ έξοχο (πιο-βουτυράτο-πεθαίνεις), το πορτοκάλι στον καιρό του απλώς απίθανο. Το ίδιο και η μπανάνα, πυκνή και παραδόξως όχι υπέργλυκη, και η φράουλα που νιώθεις ότι μασάς ζωντανό το φρούτο. Αν καθίσεις σε ένα από τα τραπέζια έξω από το ζαχαροπλαστείο της Νέας Φιλαδέλφειας, να ζητήσεις σικάγο (όποια γεύση θέλεις σ’ τη σερβίρουν με χειροποίητη σαντιγί, λιωμένη σοκολάτα και αμύγδαλο φιλέ) ή σπέσιαλ (με σαντιγί, σιρόπι βύσσινο και αμύγδαλο). Το άλλο κλου είναι το καϊμάκι με αυθεντικό εκμέκ, τη σιροπιασμένη «τσουρεκένια» βάση, στο τσίγκινο πιατελάκι. Το γάλα είναι πρόβειο, το καλοκαίρι λιγοστεύει, αλλά, επειδή παίρνουν από αρκετές στάνες της Αττικής, καλύπτουν τις ανάγκες τους. Χρωστικές, σταθεροποιητές και ενισχυτικά είναι άγνωστες λέξεις για το μαγαζί, μου λέει ο ιδιοκτήτης Θοδωρής Γεωργακόπουλος, δεύτερη γενιά ζαχαροπλάστης και παγωτατζής. «Ερχονται οι άνθρωποι από τις εταιρείες που πουλάνε πρώτες ύλες, μείγματα και σκόνες για παγωτά και, αφού δοκιμάσουν, φεύγουν πριν καλά-καλά μού πουν τι θέλουν να μου πουλήσουν». Kόστος: 13 €/κιλό. Ειρήνης 4, Νέα Φιλαδέλφεια, Τ/210-25.18.152.
12. Μπακογιάννης
Γιαουρτάδικο από το 1935, ο Μπακογιάννης στην Ηλιούπολη κάνει ένα παγωτό καϊμάκι μούρλια. Τα υλικά αγνά: γάλα πρόβειο, χιώτικη μαστίχα, σαλέπι από την Ξάνθη και λίγη ζάχαρη. Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, μπορεί το παγωτό να έχει πια τελειώσει, καθότι το πρόβειο γάλα το καλοκαίρι λιγοστεύει... Kόστος: 12€ το καϊμάκι, 11€ η βανίλια και η σοκολάτα. Χρυσ. Σμύρνης 15, Πλ. Κανάρια, Ηλιούπολη, Τ/210-97.36.971.
Γιαουρτάδικο από το 1935, ο Μπακογιάννης στην Ηλιούπολη κάνει ένα παγωτό καϊμάκι μούρλια. Τα υλικά αγνά: γάλα πρόβειο, χιώτικη μαστίχα, σαλέπι από την Ξάνθη και λίγη ζάχαρη. Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, μπορεί το παγωτό να έχει πια τελειώσει, καθότι το πρόβειο γάλα το καλοκαίρι λιγοστεύει... Kόστος: 12€ το καϊμάκι, 11€ η βανίλια και η σοκολάτα. Χρυσ. Σμύρνης 15, Πλ. Κανάρια, Ηλιούπολη, Τ/210-97.36.971.
13. Cremino
Το πώς μας αρέσει να ξετρυπώνουμε τέτοια διαμαντάκια στην πόλη δεν λέγεται. Οταν το επισκεφτήκαμε, μας συνεπήρε η μυρωδιά καβουρδισμένου φιστικιού και σε λίγο βγήκε το εξαιρετικό παγωτό φιστίκι με κάρδαμο, που μαζί με τη βανίλια, τη σοκολάτα και το καϊμάκι είναι οι σταθερές γεύσεις. Κατά τα άλλα, ανάλογα με την εποχή, όπως μας εξηγεί η ιδιοκτήτρια Αθανασία Καταλιακού, βγαίνουν διαφορετικές γεύσεις: «Το παγωτό τριαντάφυλλο το κάνω με τα κόκκινα τριαντάφυλλα του κήπου μου και γίνεται με εκχύλιση των πετάλων στο γάλα. Το ίδιο κάνω και με τους λεμονανθούς. Το καϊμάκι το φτιάχνω με βουβαλίσιο γάλα και είναι από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις, όπως και το παγωτό κουρκουμάς». Η κ. Αθανασία χρησιμοποιεί διάφορα μπαχαρικά και τσάγια και πειραματίζεται με ασυνήθιστους συνδυασμούς, όπως το μοχίτο και η μπίρα με πικρή σοκολάτα! Τα παγωτά είναι όλα ημέρας. Kόστος: 22€/κιλό Νίκης 50Α, Αθήνα, Τ/6948-430.104 14.
Το πώς μας αρέσει να ξετρυπώνουμε τέτοια διαμαντάκια στην πόλη δεν λέγεται. Οταν το επισκεφτήκαμε, μας συνεπήρε η μυρωδιά καβουρδισμένου φιστικιού και σε λίγο βγήκε το εξαιρετικό παγωτό φιστίκι με κάρδαμο, που μαζί με τη βανίλια, τη σοκολάτα και το καϊμάκι είναι οι σταθερές γεύσεις. Κατά τα άλλα, ανάλογα με την εποχή, όπως μας εξηγεί η ιδιοκτήτρια Αθανασία Καταλιακού, βγαίνουν διαφορετικές γεύσεις: «Το παγωτό τριαντάφυλλο το κάνω με τα κόκκινα τριαντάφυλλα του κήπου μου και γίνεται με εκχύλιση των πετάλων στο γάλα. Το ίδιο κάνω και με τους λεμονανθούς. Το καϊμάκι το φτιάχνω με βουβαλίσιο γάλα και είναι από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις, όπως και το παγωτό κουρκουμάς». Η κ. Αθανασία χρησιμοποιεί διάφορα μπαχαρικά και τσάγια και πειραματίζεται με ασυνήθιστους συνδυασμούς, όπως το μοχίτο και η μπίρα με πικρή σοκολάτα! Τα παγωτά είναι όλα ημέρας. Kόστος: 22€/κιλό Νίκης 50Α, Αθήνα, Τ/6948-430.104 14.
14. Le Greche
Δίπλα σε Ιταλό μαέστρο του gelato σπούδασε η Εύη Παπαδοπούλου την τέχνη του αυθεντικού ιταλικού παγωτού. Και μετά άνοιξε το Le Greche στο Σύνταγμα. Και άρχισαν οι ουρές από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (τι κατευναστικό για το στομάχι που είναι το παγωτό μετά από μπαρότσαρκα!). Λεμόνι-μέντα, τιραμισού, πάβλοβα, σοκολάτα με ρούμι και δαμάσκηνα, ρικότα με περγαμόντο και Aperol, συγκλονιστικό αμύγδαλο και φιστίκι σιτσιλιάνικο, σορμπέ με φρούτα εποχής - δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Οι «Ελληνίδες» φτιάχνουν και γεύσεις ελληνικές: γιαούρτι, μπακλαβά (χρησιμοποιούν τραγανά κομμάτια σιροπιασμένου φύλλου), ανθότυρο με σύκα, σορμπέ από Μοσχάτο Λήμνου. Την γκάμα συμπληρώνουν «παστάκια», κορμοί και άλλα κατεψυγμένα γλυκίσματα. Κόστος: 21€/κιλό, 24€ (οι σοκολάτες Valrhona), 27€ (το φιστίκι). Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα, Τ/216-70.06.458.
Δίπλα σε Ιταλό μαέστρο του gelato σπούδασε η Εύη Παπαδοπούλου την τέχνη του αυθεντικού ιταλικού παγωτού. Και μετά άνοιξε το Le Greche στο Σύνταγμα. Και άρχισαν οι ουρές από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (τι κατευναστικό για το στομάχι που είναι το παγωτό μετά από μπαρότσαρκα!). Λεμόνι-μέντα, τιραμισού, πάβλοβα, σοκολάτα με ρούμι και δαμάσκηνα, ρικότα με περγαμόντο και Aperol, συγκλονιστικό αμύγδαλο και φιστίκι σιτσιλιάνικο, σορμπέ με φρούτα εποχής - δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Οι «Ελληνίδες» φτιάχνουν και γεύσεις ελληνικές: γιαούρτι, μπακλαβά (χρησιμοποιούν τραγανά κομμάτια σιροπιασμένου φύλλου), ανθότυρο με σύκα, σορμπέ από Μοσχάτο Λήμνου. Την γκάμα συμπληρώνουν «παστάκια», κορμοί και άλλα κατεψυγμένα γλυκίσματα. Κόστος: 21€/κιλό, 24€ (οι σοκολάτες Valrhona), 27€ (το φιστίκι). Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα, Τ/216-70.06.458.
15. Βάρσος
Με κλειστά τα μάτια φτιάχνουν τα παγωτά στο all time classic ζαχαροπλαστείο της Κηφισιάς - 124 χρόνια εμπειρίας είναι αυτά. Ολα παρασκευάζονται με ελληνικό γάλα αγελάδος· για το καϊμάκι, που είναι και το πιο φημισμένο, χρησιμοποιούν πρόβειο - γι’ αυτό έχει μεστή γεύση και έντονη, εξαίσια μυρωδιά. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα και το παρφέ σοκολάτας (είναι σαν πλούσια μους, αλλά σε παγωμένη μορφή), καθώς και το φουντούκι (όχι πολύ έντονο το άρωμα, μιλάμε για φυσικά προϊόντα). Το καλοκαίρι θα βρείτε παγωτά βερίκοκο και ροδάκινο. Foodie tip: προμηθευτείτε τα φημισμένα μαρεγκάκια του Βάρσου και σερβίρετέ τα με παγωτό βανίλια και σιρόπι βύσσινο - σαν παγωμένη πάβλοβα. Kόστος: 10,50€/κιλό, 14,50€ τα παρφέ. Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, Τ/210-80.12.472.
Με κλειστά τα μάτια φτιάχνουν τα παγωτά στο all time classic ζαχαροπλαστείο της Κηφισιάς - 124 χρόνια εμπειρίας είναι αυτά. Ολα παρασκευάζονται με ελληνικό γάλα αγελάδος· για το καϊμάκι, που είναι και το πιο φημισμένο, χρησιμοποιούν πρόβειο - γι’ αυτό έχει μεστή γεύση και έντονη, εξαίσια μυρωδιά. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα και το παρφέ σοκολάτας (είναι σαν πλούσια μους, αλλά σε παγωμένη μορφή), καθώς και το φουντούκι (όχι πολύ έντονο το άρωμα, μιλάμε για φυσικά προϊόντα). Το καλοκαίρι θα βρείτε παγωτά βερίκοκο και ροδάκινο. Foodie tip: προμηθευτείτε τα φημισμένα μαρεγκάκια του Βάρσου και σερβίρετέ τα με παγωτό βανίλια και σιρόπι βύσσινο - σαν παγωμένη πάβλοβα. Kόστος: 10,50€/κιλό, 14,50€ τα παρφέ. Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, Τ/210-80.12.472.
16. Κωνσταντινίδης
Εκείνο που μας έκανε εντύπωση την τελευταία φορά που επισκεφτήκαμε ένα από τα ζαχαροπλαστεία της γνωστής αλυσίδας που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1920, ήταν το κατάμαυρο παγωτό βανίλια. Ακούγεται οξύμωρο, αλλά δεν είναι, αν σκεφτεί κανείς το μαύρο χρώμα της φυσικής βανίλιας. Με ειδική επεξεργασία του φλοιού της δημιουργείται αυτό το ιδιαίτερο χρώμα αλλά και η κάπως κοκκώδης υφή της. Αξίζει μια δοκιμή, όπως προφανώς σκέφτονται και οι πελάτες, που το έχουν σε πολύ μικρό διάστημα κατατάξει ανάμεσα στα μπεστ σέλερ. Μαζί με τις πιο κλασικές γεύσεις, δηλαδή τα παρφέ κρέμας και σοκολάτας, το καϊμάκι, το φιστίκι Αιγίνης και τη σοκολάτα. Ωραιτότατο το δικό τους, χειροποίητο ξυλάκι με γεύση μπισκότο, σουξέ οι τούρτες παγωτό. Κωνσταντινίδης, κόστος: 18,50€/κιλό Λ. Ποσειδώνος 67, Γλυφάδα, Τ/210-89.49.600, Λ. Μεσογείων 86, Γουδί, Τ/210-77.11.644, Λ. Κηφισίας 129, Αμπελόκηποι, Τ/210-69.82.601.
Εκείνο που μας έκανε εντύπωση την τελευταία φορά που επισκεφτήκαμε ένα από τα ζαχαροπλαστεία της γνωστής αλυσίδας που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1920, ήταν το κατάμαυρο παγωτό βανίλια. Ακούγεται οξύμωρο, αλλά δεν είναι, αν σκεφτεί κανείς το μαύρο χρώμα της φυσικής βανίλιας. Με ειδική επεξεργασία του φλοιού της δημιουργείται αυτό το ιδιαίτερο χρώμα αλλά και η κάπως κοκκώδης υφή της. Αξίζει μια δοκιμή, όπως προφανώς σκέφτονται και οι πελάτες, που το έχουν σε πολύ μικρό διάστημα κατατάξει ανάμεσα στα μπεστ σέλερ. Μαζί με τις πιο κλασικές γεύσεις, δηλαδή τα παρφέ κρέμας και σοκολάτας, το καϊμάκι, το φιστίκι Αιγίνης και τη σοκολάτα. Ωραιτότατο το δικό τους, χειροποίητο ξυλάκι με γεύση μπισκότο, σουξέ οι τούρτες παγωτό. Κωνσταντινίδης, κόστος: 18,50€/κιλό Λ. Ποσειδώνος 67, Γλυφάδα, Τ/210-89.49.600, Λ. Μεσογείων 86, Γουδί, Τ/210-77.11.644, Λ. Κηφισίας 129, Αμπελόκηποι, Τ/210-69.82.601.
17.Παπασπύρου: 76 χρόνια κασάτο
Μπαίνοντας στο κατάστημα του Παπασπύρου στους Αμπελοκήπους, πήγα κατευθείαν στο παγωτό κασάτο. Σωστή αλλά και λάθος κίνηση. Σωστή γιατί η γεύση παραμένει εξαιρετική. Φτιαγμένο με την κλασική συνταγή τους από το 1940, με παρφέ κρέμας και σοκολάτας, κερασάκι και κροκάν αμυγδάλου, με ταξίδεψε πολλά χρόνια πίσω, τότε που ένα κασάτο στου Παπασπύρου στο Σύνταγμα ήταν η επιβράβευση για έναν καλό βαθμό στο σχολείο. Θα εξελισσόταν σε λάθος κίνηση, όμως, αν έμενα στο παρελθόν. Γιατί το να μη δοκιμάσει κανείς κάποια από τα υπόλοιπα 14 παγωτά τους (με φρέσκο γάλα και αυγά, χειροποίητα, βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές) θα ήταν μεγάλη παράλειψη. Τα παγωτίνια φιστίκι είναι φτιαγμένα με φρέσκο αιγινήτικο καρπό και το σορμπέ με φρέσκες φράουλες. «Χτύπησα», επίσης, μια χορτόπιτα (με σπιτικό φύλλο) για το σπίτι και χάζεψα ένα φυλλάδιο που παρουσιάζει την ιστορική εταιρεία - τόσο το catering όσο και τα τμήματα Αρτοποιίας, Σφολιατοποιίας, Ζαχαροπλασικής, Σοκολατοποιίας και Παγωτού. Εμαθα λοιπόν πολλά, εντυπωσιακά αλλά και ουσιαστικά. Οτι, π.χ., όλα τα κρέατα και τα πουλερικά είναι νωπά και ντόπια, χρησιμοποιούν αποκλειστικά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης, μέλι από την Κάσο, τυρί φέτα ΠΟΠ. Παραθέτω και δύο νούμερα: το μήνα χρησιμοποιούν 16.800 αυγά -ελληνικά- ενώ κάθε μέρα πλάθουν με το χέρι 1.400 κουλούρια Θεσσαλονίκης! Καταστήματα: Αμπελόκηποι (Πανόρμου 19, Τ/210-64.24.528), Χαλάνδρι (Αγ. Παρασκευής 115, Τ/210-68.42.278), Κηφισιά (Τατοΐου 100 & Κολοκοτρώνη 29, Τ/210-62.04.836), Αχαρνές (Αγ. Τριάδος & Ν. Ζίχνης 15, Τ/210-24.09.235), http://www.papaspirou.gr
Μπαίνοντας στο κατάστημα του Παπασπύρου στους Αμπελοκήπους, πήγα κατευθείαν στο παγωτό κασάτο. Σωστή αλλά και λάθος κίνηση. Σωστή γιατί η γεύση παραμένει εξαιρετική. Φτιαγμένο με την κλασική συνταγή τους από το 1940, με παρφέ κρέμας και σοκολάτας, κερασάκι και κροκάν αμυγδάλου, με ταξίδεψε πολλά χρόνια πίσω, τότε που ένα κασάτο στου Παπασπύρου στο Σύνταγμα ήταν η επιβράβευση για έναν καλό βαθμό στο σχολείο. Θα εξελισσόταν σε λάθος κίνηση, όμως, αν έμενα στο παρελθόν. Γιατί το να μη δοκιμάσει κανείς κάποια από τα υπόλοιπα 14 παγωτά τους (με φρέσκο γάλα και αυγά, χειροποίητα, βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές) θα ήταν μεγάλη παράλειψη. Τα παγωτίνια φιστίκι είναι φτιαγμένα με φρέσκο αιγινήτικο καρπό και το σορμπέ με φρέσκες φράουλες. «Χτύπησα», επίσης, μια χορτόπιτα (με σπιτικό φύλλο) για το σπίτι και χάζεψα ένα φυλλάδιο που παρουσιάζει την ιστορική εταιρεία - τόσο το catering όσο και τα τμήματα Αρτοποιίας, Σφολιατοποιίας, Ζαχαροπλασικής, Σοκολατοποιίας και Παγωτού. Εμαθα λοιπόν πολλά, εντυπωσιακά αλλά και ουσιαστικά. Οτι, π.χ., όλα τα κρέατα και τα πουλερικά είναι νωπά και ντόπια, χρησιμοποιούν αποκλειστικά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης, μέλι από την Κάσο, τυρί φέτα ΠΟΠ. Παραθέτω και δύο νούμερα: το μήνα χρησιμοποιούν 16.800 αυγά -ελληνικά- ενώ κάθε μέρα πλάθουν με το χέρι 1.400 κουλούρια Θεσσαλονίκης! Καταστήματα: Αμπελόκηποι (Πανόρμου 19, Τ/210-64.24.528), Χαλάνδρι (Αγ. Παρασκευής 115, Τ/210-68.42.278), Κηφισιά (Τατοΐου 100 & Κολοκοτρώνη 29, Τ/210-62.04.836), Αχαρνές (Αγ. Τριάδος & Ν. Ζίχνης 15, Τ/210-24.09.235), http://www.papaspirou.gr
Παγωτά χωρίς ζάχαρη
18. Slim Bites
Ο απόλυτος προορισμός για όσους έχουν βγάλει ή προσπαθούν τουλάχιστον να βγάλουν τη ζάχαρη από τη ζωή τους. Διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία παγωτών με στέβια από όσα ζαχαροπλαστεία και παγωτατζίδικα επισκεφτήκαμε. Πρώτο στην προτίμησή μας το φουντούκι και φυσικά η πλούσια σοκολάτα. Για τους λάτρεις των ξινούτσικων, lemon pie και παγωτό με μάνγκο. Kόστος: 18€/κιλό. Λ. Πεντέλης 59, Βριλήσσια, Τ/210-66.46.716, Σολωμού 9, Ν. Ψυχικό, Τ/ 210-67.76.764, Αρτέμιδος 8 & Λαοδίκης, Γλυφάδα, Τ/216-70.06.979, Κηφισίας 373, Ν. Ερυθραία, Τ/210-62.54.165
18. Slim Bites
Ο απόλυτος προορισμός για όσους έχουν βγάλει ή προσπαθούν τουλάχιστον να βγάλουν τη ζάχαρη από τη ζωή τους. Διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία παγωτών με στέβια από όσα ζαχαροπλαστεία και παγωτατζίδικα επισκεφτήκαμε. Πρώτο στην προτίμησή μας το φουντούκι και φυσικά η πλούσια σοκολάτα. Για τους λάτρεις των ξινούτσικων, lemon pie και παγωτό με μάνγκο. Kόστος: 18€/κιλό. Λ. Πεντέλης 59, Βριλήσσια, Τ/210-66.46.716, Σολωμού 9, Ν. Ψυχικό, Τ/ 210-67.76.764, Αρτέμιδος 8 & Λαοδίκης, Γλυφάδα, Τ/216-70.06.979, Κηφισίας 373, Ν. Ερυθραία, Τ/210-62.54.165
19. Ζιάπας
Το παγωτό φιστίκι χωρίς ζάχαρη του Ζιάπα έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη στην Ανω Γλυφάδα. Το ίδιο συμβαίνει και με τη βανίλια Μαδαγασκάρης καθώς και με τα σορμπέ του, τα οποία φτιάχνονται μόνο με φρέσκα φρούτα. Ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου είναι γνωστός για την εμμονή του στην ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί. Kόστος: 15€/κιλό. Γούναρη 176, Γλυφάδα, Τ/210-96.09.480
Το παγωτό φιστίκι χωρίς ζάχαρη του Ζιάπα έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη στην Ανω Γλυφάδα. Το ίδιο συμβαίνει και με τη βανίλια Μαδαγασκάρης καθώς και με τα σορμπέ του, τα οποία φτιάχνονται μόνο με φρέσκα φρούτα. Ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου είναι γνωστός για την εμμονή του στην ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί. Kόστος: 15€/κιλό. Γούναρη 176, Γλυφάδα, Τ/210-96.09.480
20. Φύσις
Το καλύτερο παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη που έχουμε δοκιμάσει. Και η σοκολάτα δεν πάει πίσω. Το ζαχαροπλαστείο των βορείων προαστίων που έχει αποκτήσει φήμη για τα light γλυκά του είναι εκείνο που πρώτο μάς έπεισε ότι ένα παγωτό μπορεί να είναι κρεμώδες και με πλούσια γεύση χωρίς να περιέχει ζάχαρη. Μεγάλο κατόρθωμα! Kόστος: 17,80€/κιλό. Λ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, Τ/210-60.90.740, Λ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, Τ/211-40.69.267 21.
Το καλύτερο παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη που έχουμε δοκιμάσει. Και η σοκολάτα δεν πάει πίσω. Το ζαχαροπλαστείο των βορείων προαστίων που έχει αποκτήσει φήμη για τα light γλυκά του είναι εκείνο που πρώτο μάς έπεισε ότι ένα παγωτό μπορεί να είναι κρεμώδες και με πλούσια γεύση χωρίς να περιέχει ζάχαρη. Μεγάλο κατόρθωμα! Kόστος: 17,80€/κιλό. Λ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, Τ/210-60.90.740, Λ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, Τ/211-40.69.267 21.
21. Fresh
Υπάρχει ένα σχεδόν σε κάθε περιοχή της Αθήνας, άρα δεν έχουμε δικαιολογία, ο καθένας μας μπορεί να βρει παγωτό με 0% ζάχαρη. Και η γεύση παραμένει ακέραιη σε αυτή την ειδική κατηγορία παγωτών των Fresh. Οι βολικές ατομικές συσκευασίες μάς βοηθούν και στο να μην το παρακάνουμε με την ποσότητα... λέμε τώρα! Από τις «πλήρεις» επιλογές ξεχωρίζουμε το cheesecake, το τιραμισού, το γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού κυδώνι, τη βανίλια με κομμάτια brownies, την κρέμα καραμέλα με φουντούκι. Kόστος: 14€/κιλό Λ. Αλεξιουπόλεως 54, T/210-99.60.065, Λ. Συγγρού 96, Αθήνα, Τ/211-41.12.633, Παπανικολή 44, Χαλάνδρι, Τ/210-68.43.160 και αλλού.
Υπάρχει ένα σχεδόν σε κάθε περιοχή της Αθήνας, άρα δεν έχουμε δικαιολογία, ο καθένας μας μπορεί να βρει παγωτό με 0% ζάχαρη. Και η γεύση παραμένει ακέραιη σε αυτή την ειδική κατηγορία παγωτών των Fresh. Οι βολικές ατομικές συσκευασίες μάς βοηθούν και στο να μην το παρακάνουμε με την ποσότητα... λέμε τώρα! Από τις «πλήρεις» επιλογές ξεχωρίζουμε το cheesecake, το τιραμισού, το γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού κυδώνι, τη βανίλια με κομμάτια brownies, την κρέμα καραμέλα με φουντούκι. Kόστος: 14€/κιλό Λ. Αλεξιουπόλεως 54, T/210-99.60.065, Λ. Συγγρού 96, Αθήνα, Τ/211-41.12.633, Παπανικολή 44, Χαλάνδρι, Τ/210-68.43.160 και αλλού.
πηγη
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας....... κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου