Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

 
  Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο για τα 60 χρόνια λειτουργίας του Γ.Σ.Η (Γυμναστικός Σύλλογος Ηλιούπολης) μας έστειλε ο συμπολίτης μας Λάμπρος Ξύνας που στέκεται χρόνια τώρα αρωγός του ιστορικού συλλόγου. Το αναδημοσιεύουμε για να μοιραστούμε μαζί σας ένα μίνι αφιέρωμα στις δράσεις του Συλλόγου.



 Η Ιστορία του Συλλόγου
Μετά το τέλος του πολέμου στις γειτονιές της Αθήνας άρχισαν σιγά-σιγά να σχηματίζονται αθλητικοί ποδοσφαιρικοί Σύλλογοι . Στην Ηλιούπολη ανεξάρτητοι Σύλλογοι ήταν ο ΠΑΟ Ηλιούπολης, η Φλόγα, ο Διγενής κ.α.

Ο ΠΑΟ Ηλιούπολης και η Φλόγα ομάδες ο μεν πρώτος από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας και ο άλλος από το Νησάκι, περιοχές οι οποίες με την αύξηση του πληθυσμού της πόλης είχαν ενωθεί, μετά από συζητήσεις των παραγόντων τους, αποφάσισαν το 1967 να συγχωνευθούν και να ονομασθεί ο νέος Σύλλογος «Γ.Σ. Ηλιούπολις» με πρώτο Πρόεδρο τον Κ. Πουλιάδη.

Τα χρώματα της ομάδας ήταν το μπλέ από τον ΠΑΟ Ηλιούπολης και το κόκκινο από την Φλόγα.

Με την πάροδο των χρόνων και τις ανάγκες της νεολαίας το 1972 ιδρύθηκε το τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου και ακολούθησαν το Βόλεϊ και τα υπόλοιπα τμήματα.

Σήμερα ο Σύλλογος είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα και αθλούνται 2.000 περίπου αθλητές σε 9 ολυμπιακά αθλήματα.


Σε εποχές δύσκολες όπως είναι οι σημερινές ο Γ.Σ.Η με  πενιχρά οικονομικά  μέσα  καταφέρνει και διατηρεί τμήματα ποδοσφαίρου , μπάσκετ, βόλευ, πόλο , κολύμβησης, ρυθμικής γυμναστικής, τέννις , τζούντο, στίβου κ.α. Η ολοένα και μειωμένη κρατική χρηματοδότηση έχει πλήξει και τον χώρο του αθλητισμού. Όμως περισσότερο από ποτέ το πνεύμα αλληλεγγύης που διέπει τον χώρο του αθλητισμού είναι χρήσιμο στην σημερινή κοινωνία που μέρος της βιώνει ανθρωπιστική κρίση.

Ως Ηλιουπολίτης νιώθω υπερήφανος για τις δραστηριότητες του Γ.Σ.Η και κάνω ό,τι είναι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου για να στέκομαι αρωγός σε κάθε του προσπάθεια. Αυτό έκανα πάντα αυτό θα κάνω και στο μέλλον.

Ο κόσμος της ομάδας είναι φυσικά το μεγάλο όπλο της. Ένας κόσμος ο οποίος στέκεται στο πλευρό της σε χαρές αλλά και λύπες.
Δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας δίνουν το παρών μόνο στις επιτυχίες. Αλλά σε ένα αφιέρωμα για την 60χρονη προσφορά ενός ιστορικού συλλόγου δεν χωράνε μικρότητες.
Άλλωστε οι φίλαθλοι της Ηλιούπολης γνωρίζουν πολύ καλύτερα ποιοι και με ποιον τρόπο στάθηκαν στο πλευρό της ποδοσφαρικής ομάδας.
 Η ποδοσφαιρική ομάδα που έφτασε να αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και οι μνήμες της επιτυχημένης πορείας της είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να σβηστούν από την σκέψη κάθε αγνού φιλάθλου.
Τότε ο τύπος έγραφε διθυράμβους και θεωρώ χρέος μου να θυμίσω ένα κείμενο από την επίσημη ιστοσελίδα του Γ.Σ.Η
 Το κείμενο που ακολουθεί είναι από την επίσημη σελίδα του Γ.Σ.Η 

 ΜΑΪΟΣ 2009
Άνοδο στη Β' Εθνική  
Μεγάλες στιγμές ζει από την Κυριακή (03/05) η Ηλιούπολη, καθώς για πρώτη φορά στην 56χρονη ιστορία της εξασφάλισε την πολυπόθητη άνοδο στη Β' Εθνική. Παρά τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν με τις αλλαγές προπονητών (Στράντζαλης, Δημητρίου, Γεωργούλης) η αθηναϊκή ομάδα έκανε ένα απίστευτο φίνις και με 12 σερί νίκες (η μία δίχως αγώνα) τερμάτισε στην πρώτη θέση του 1ου Ομίλου, γλιτώνοντας τη ψυχοφθόρα διαδικασία του μπαράζ, από την οποία πέρσι βγήκε χαμένη (ήττα από την Αναγέννηση Καρδίτσας στη Ριζούπολη).
Η σφραγίδα της ανόδου ήρθε στο γειτονικό ντέρμπι με τον Άγιο Δημήτριο. Οι "κυανέρυθροι" ήταν σαρωτικοί και έδωσαν πανηγυρικό τόνο στη μεγάλη επιτυχία τους, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με το εντυπωσιακό 6-2 επί του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος υποβιβάστηκε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Ήδη από το πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν 0-5 (δύο γκολ ο Τσιαντούλης).

Επειδή όμως ο ΓΣΗ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο ας δούμε και τι κάνει σε δυο ακόμα σημαντικά του τμήματα

Τμήμα καλαθοσφαίρισης (Μπάσκετ)

Κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, 2012-13, ο Γ.Σ. Ηλιούπολη έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας Ανδρών της Ε.Σ.Κ.Α., ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τμήμα στίβου

Κατά την αξιολόγηση των ελληνικών συλλόγων που εξέδωσε το Νοέμβριο του 2010 ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., ο Γ.Σ. Ηλιούπολη βρίσκεται στην 63η θέση (σε σύνολο 321 συλλόγων).Την επόμενη χρονιά σκαρφάλωσε στην 49η θέση (σε σύνολο 299 συλλόγων).[4]. Το 2012 ανέβηκε στην 44η θέση (σε σύνολο 281 συλλόγων)


Υπάρχουν και πολλές άλλες δραστηριότητες του ΓΣΗ και κυρίως στα τμήματα υποδομών που θα πρέπει επιτέλους να χρηματοδοτηθούν για το έργο που παράγουν. Όμως δεν θέλω να καταχραστώ την φιλοξενία που μου παρέχεται στην ιστοσελίδα σας. Άλλωστε εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε.

Λάμπρος Ξύνας
Πηγή: http://stavros-marinis.blogspot.gr

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης